امیر رئیسیان، از وکلای پرونده این خواننده اعتراضی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «شعبه ۵ دادگاه انقلاب اصفهان در پرونده ۱۴۰۱ توماج صالحی پیرامون اتهام افساد که قبلا حکم اعدام صادر شده بود، رای برائت صادر کرد.»بنا بر اعلام این وکیل دادگستری درباره سایر اتهامات توماج صالحی نیز قرار موقوفی تعقیب صادر شده است و پرونده او برای رسیدگی به دو اتهام “نشر اکاذیب رایانهای” و “اخلال در نظم” را با صدور قرار عدم صلاحیت به دادگاه کیفری فرستاده شده است.
توماج صالحی پیش از این از سوی دادگاه انقلاب اصفهان به اتهام “معاونت در بغی”، “اجتماع و تبانی”، “تبلیغ علیه نظام” و “دعوت به آشوب” به اعدام محکوم شده بود اما صدور این حکم، خشم افکار عمومی ایران و جهان را برانگیخت و بسیاری از چهرههای سرشناس جهانی به این حکم اعتراض کرده بودند.پیشتر و در اردیبهشتماه سال جاری، شعبه یک دادگاه انقلاب اصفهان صالحی را به اتهام «افساد فی الارض»، به اشد مجازات یعنی اعدام محکوم کرد.
دادگاه در آن زمان صالحی را به «معاونت در بغی، اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام و دعوت به آشوب» متهم کرد و این موارد را از مصادیق «افساد فی الارض» دانست.
حکم اعدام صالحی روز دوم تیر در شعبه ٣٩ دیوان عالی کشور نقض و پرونده این خواننده زندانی برای رسیدگی به شعبه همعرض ارجاع شد.
صفحه صالحی در شبکه اجتماعی ایکس روز ۹ آذر ۱۴۰۲ از بازداشت این خواننده به دست ماموران مسلح در خیابانی در بابل خبر داد و نوشت او با برخوردی خشونتآمیز همراه با ضرب و شتم به مکانی نامعلوم منتقل شد.
بر اساس این گزارش، دستگیری او بدون ارائه هر گونه حکم قضایی و کارت شناسایی و با ضرب و جرح شدید همراه بود و ماموران لباس شخصی با قنداق تفنگهای کلاشینکف و کلت کمری به او ضربه زدند.
پیشتر و در روز ۲۷ آبان سال گذشته، صالحی پس از تحمل بیش از یک سال حبس که ۲۵۲ روز آن در سلول انفرادی سپری شده بود، با قرار وثیقه از زندان آزاد شد.
سه سازمان حقوق بشری «داوتی استریت چمبرز»، «شاخص سانسور» و «بنیاد حقوق بشر» روز سوم مرداد در اعتراض به ادامه بازداشت و شکنجه این خواننده معترض رپ، شکایتی را به نمایندگی از خانواده او به سازمان ملل متحد ارسال کردند.
سازمان عفو بینالملل هم روز ۳۰ تیر خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط و لغو اتهامهای مطرح شده علیه این رپر زندانی شد. این نهاد حقوق بشری تاکید کرد باید درباره شکنجه صالحی تحقیقات مستقل و موثر انجام شود.
بنیاد حقوق بشر (HRF) جایزه واتسلاف هاول در سال ۲۰۲۴ را به صورت مشترک به توماج صالحی و دو هنرمند اویغور و ونزوئلایی اهدا کرد.
این بنیاد روز سوم خرداد اعلام کرد: «صالحی هنرمند هیپهاپ ایرانی است که به دلیل انتشار ترانههایی در اعتراض به رژیم ایران و در دفاع از حقوق بشر شهرت یافته.»
به گفته بنیاد حقوق بشر، صالحی در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» با انتشار چندین ترانه از حقوق زنان حمایت کرد.