خانه / اخبار مهم روز / گروه شیعه نیجریه‌ای، طرفدار حکومت ایران دو افسر پلیس را کشتند و سه افسردیگر را بیهوش کردند

گروه شیعه نیجریه‌ای، طرفدار حکومت ایران دو افسر پلیس را کشتند و سه افسردیگر را بیهوش کردند

پلیس نیجریه اعلام کرد که اعضای یک گروه شیعه نیجریه‌ای، که طرفدار حکومت ایران است، دو افسر پلیس را کشتند و سه نفر دیگر را بیهوش کردند.پلیس نیجریه اعلام کرد که در حمله اعضای جنبش اسلامی نیجریه، گروه شیعه تحت حمایت جمهوری اسلامی، در ابوجا، پایتخت این کشور، دو افسر کشته و سه افسر دیگر بیهوش شدند.

به گفته پلیس، نیروهای این «سازمان تحریم‌شده با به‌کارگیری قمه، وسایل انفجاری دست‌ساز، و چاقو به ایست بازرسی پلیس بدون هیچ دلیلی حمله کردند».

یک ون پلیس نی‍ز در این حمله در آتش سوخت.

به گفته پلیس حمله روز یکشنبه، سوم شهریور، در ابوجا، پایتخت کشور انجام شد.

در بیانیه‌ای جوزفین آده، سخنگوی پلیس نیجریه منتشر کرده، از این حمله به عنوان «حمله بی‌دلیل جنبش اسلامی ممنوعه نیجریه به برخی از پرسنل نیروی پلیس نیجریه» یاد شده است.

بر اساس این بیانیه، «در جریان حمله به یک ایست بازرسی پلیس، دو پلیس کشته شدند و سه نفر دیگر در بیمارستان بیهوشی به سر می‌برند.»

به گفته پلیس مهاجمان سه خودرو گشت پلیس را نیز به آتش کشیدند.

جنبش اسلامی که از انقلاب اسلامی در ایران الهام گرفته و روابط نزدیکی با جمهوری اسلامی دارد، مدت‌ها است که به مخالفت با حکومت سکولار نیجریه برخاسته است. این گروه در سال ۲۰۱۹ در نیجریه ممنوع اعلام شد.

در ژوئیه ۲۰۲۱، پس از بیش از پنج سال زندان، ابراهیم زکزاکی، رهبر جنبش اسلامی و همسرش با حکم دادگاهی در کادونا، در شمال کشور آزاد شدند.

زکزاکی که یک روحانی شیعه است، بارها خواستار یک انقلاب اسلامی به سبک ایرانی در نیجریه شده است. اکثریت مسلمانان نیجریه سنی هستند.

به گفته پلیس، مهاجمان روز یک‌شنبه حمله خود را با قمه، چاقو و مواد منفجره دست‌ساز انجام دادند.

پلیس تا کنون چند نفر را به ظن دست داشتن در این حمله دستگیر کرده است.

بنت سی ایگوه، کمیسر پلیس پایتخت، این حمله بی‌دلیل را محکوم کرد و قول داد که مهاجمان را به دست عدالت بسپارد.

در بیانیه پلیس گفته شده است:«وضعیت در حال حاضر تحت کنترل است و اوضاع به حالت عادی بازگشته است.»

ابراهیم زکزاکی و همسرش در مهرماه ۱۴۰۲ به ایران سفر کردند. در ایران مقام‌های حکومتی در مراسمی در دانشگاه تهران از زکزاکی تجلیل کردند و مدرک دکترای افتخاری به او دادند.