دولت کانادا اعلام کرد «در واکنش مستمر به اقدامات فاحش جمهوری اسلامی ایران در نقض حقوق بشر»، محدودیت ورود و حضور مقامهای جمهوری اسلامی در این کشور گستردهتر میشود.
قانون جدید روز یکشنبه ۲۵ شهریور در وبسایت آژانس خدمات مرزی و امنیت عمومی کانادا منتشر شد.
بر اساس این قانون، تمامی افرادی که از دوم تیر ۱۳۸۲ به بعد در حکومت ایران خدمت کرده باشد برای ورود به کانادا یا ادامه حضور در آن مشمول اقدامات اجرایی از قبیل رد درخواست ویزا یا اخراج میشوند.
دوم تیرماه ۱۳۸۲ روز بازداشت زهرا (زیبا) کاظمی، خبرنگار ایرانیکانادایی است که در تهران بازداشت و در جریان بازجویی به قتل رسید.
قانون قبلی کانادا که حدود دو سال پیش اعلام شد، محدودیتها را برای افرادی در نظر گرفته بود که از آبان ۱۳۹۸ در حکومت ایران خدمت کردهاند.
دولت کانادا این محدودیت را بر اساس «قانون مهاجرت و حمایت از پناهندگان» اعلام کرده و گفته است: «کانادا پناهگاه امن اعضای ارشد رژیمی که دست به تروریسم و نقض سیستماتیک و فاحش حقوق بشر میزند نخواهد بود».اتاوا برای اولین بار در سال ۲۰۲۲، مقامهای جمهوری اسلامی را که از ۱۵ نوامبر سال ۲۰۱۹ (۲۴ آبان ۹۸) در حکومت نقش داشتهاند، به دلیل تروریسم و نقض فاحش حقوق بشر از ورود به کانادا منع کرده بود.
زهرا کاظمی به دلیل عکس گرفتن از اعضای خانواده دانشجویان بازداشت شده در مقابل زندان اوین، بازداشت، شکنجه و در تهران کشته شد.
بازداشت او با وجود داشتن کارت مطبوعاتی دولتی صورت گرفت. کاظمی مدت کوتاهی پس از دستگیری، بر اثر جراحات وارده در زندان جان خود را از دست داد.
پس از قتل مهسا امینی و آغاز خیزش «زن، زندگی، آزادی»، فشارها بر دولت کانادا برای اتخاذ تدابیر سختگیرانهتر علیه حکومت ایران و سپاه شدت یافته است.
دولت کانادا روز چهارشنبه ۳۰ خرداد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروههای تروریستی خود قرار داد.
دومینیک لوبلان، وزیر امنیت عمومی کانادا، با اعلام این خبر گفت: «این اقدام حامل این پیام قدرتمند است که کانادا از تمام ابزارهای در اختیار خود برای مبارزه با ماهیت تروریستی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استفاده خواهد کرد.»