خانه / اخبار مهم روز / دستمزد ۲۰۰ میلیونی خداداد و شمسایی برای تبلیغ در لبنان

دستمزد ۲۰۰ میلیونی خداداد و شمسایی برای تبلیغ در لبنان

انتشار تصاویری از حضور «علی‌رضا دبیر»، رییس فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی، «خداداد عزیزی»، بازیکن سابق فوتبال ایران و «وحید شمسایی»، سرمربی کنونی تیم ملی فوتسال در مناطق جنگ زده جنوب لبنان، واکنش‌‌برانگیز شده است.

رسانه‌های وابسته به جمهوری اسلامی می‌گویند که این سه چهره ورزشی برای «کمک‌رسانی و ابراز همدردی با کشته‌شدگان حزب‌الله» و «بازدید از قبور کشته‌شدگان حملات اسراییل» به مناطق جنگ زده «ضاحیه جنوبی» سفر کرده‌اند و منتقدین می‌گویند همین سه نفر نه‌تنها در سال‌های اخیر هرگز با سیل‌زدگان، آسیب دیدگان اعتراضات و قشر آسیب‌زده در ایران ابراز همدردی نکرده‌اند، که حتی علی‌رضا دبیر بارها از «رسول خادم» برای کمک‌رسانی‌هایش در مناطق محروم انتقاد کرده است.

منابع آگاه «ایران‌وایر» می‌گویند که ستاد بازسازی بیروت برای همراه کردن هر یک از این سه نفر، مبلغی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان به آن‌ها پیشنهاد داده و هزینه کرده‌اند.


چرا مردم رسول خادم را دوست دارند؟

«مردم یک ذره به رسانه‌ها دقت کنند، خودشان متوجه می‌شوند. یک رسانه‌هایی می‌خواهند پهلوان بسازند، همان رسانه‌ها می‌خواهند از من کریم شیره‌ای بسازند. مهم هم نیست. یکی کاری می‌کند، برایش آهنگ حماسی می‌گذارند و می‌گویند ببینید جهان‌پهلوان چکار کرد. بعد زحمات ما را نمی‌بینند.»

این کنایه‌هایی است که علی‌رضا دبیر به‌عنوان رییس فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی، فروردین‌۱۴۰۳ در برنامه زنده تلویزیون حکومتی ایران به زبان آورد. او به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم به رسول خادم حمله کرد و خدماتی که او طی قریب به ۱۰ سال گذشته در مناطق محروم ایران از طریق یک نهاد مردمی متقبل شده را، «نمایشی» خواند.

بخشی از جامعه ایران، اظهارات او را «سخیف» دانسته و او را به «نفرت‌پراکنی» متهم کردند و بخشی از اکانت‌های منتسب به حکومت در شبکه‌های اجتماعی، رییس کنونی فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی را «مدیر ارزشی» دانسته و بابت دیدگاه‌هایش او را ستودند.

علی‌رضا دبیر، هرگز برای کمک‌رسانی به مردم ایران، حتی آستین‌هایش را بالا نزد، اما حالا برای آنچه کمک رساندن به خانواده‌های بازمانده کشته‌شدگان حزب‌الله و بازسازی مناطق بمباران شده توسط اسراییل خوانده می‌شود، عازم بیروت شده است.

علی‌رضا دبیر، مدیر تراز جمهوری اسلامی در ورزش است. وقتی ورزشکار بود پیش از المپیک ۲۰۰۴ تهدید می‌کند که در صورت همگروه شدن با حریف اسراییلی با او مبارزه خواهد کرد، اما پس‌از ،آن به یار غار «محمدباقر قالیباف»، در شورای شهر و مجلس شورای اسلامی تبدیل می‌شود و در دیدار با «علی خامنه‌ای» رهبر جمهوری اسلامی می‌گوید: «در نماز‌های ویژه‌تان من را دعا کنید.»

مشخص نیست که دبیر از دعای رهبر جمهوری اسلامی، به چه دنبال چه هدفی می‌گردد. برای یک سفر تبلیغاتی و همسو با پروپاگاندا نظام، دستمزدی ۲۰۰ میلیون تومانی دریافت می‌کند، کشتی‌گیرانش در رقابت‌های بین‌المللی نتایجی دور از انتظار می‌گیرند و در عین حال، بودجه‌ فدراسیون خود را به‌صورت مستقیم از رییس مجلس شورای اسلامی می‌گیرد. انتخابات فدراسیون کشتی نمایشی شده و حتی رقبایش میلی به مبارزه با او نیز ندارند.
بودجه ساخت لبنان و پول اسپانسر چهره‌های ورزشی از کجا می‌آید؟

منبع ایران‌وایر با تایید پیشنهاد اولیه ۱۵۰ میلیون تومانی به علی‌رضا دبیر، خداداد عزیزی و وحید شمسایی می‌گوید که این سه نفر، آخرین ورزشکارانی بودند که با آن‌ها مذاکره شد و پیش‌از این، بیش از ۲۰ مربی و بازیکن در رشته‌های مختلف ورزشی، دست رد به سینه «حسین یکتا» و مسوولان ستاد بازسازی لبنان زده بودند.

این منبع آگاه به ایران‌وایر گفته است: «برخی چهره‌های ورزشی بدون آنکه پیشنهاد مالی را بشنوند، دعوت را رد کردند. بین‌شان مربیان سابق استقلال و پرسپولیس هم بودند، اما خداداد عزیزی و وحید شمسایی بر سر مبلغ چانه‌زنی کردند و عدد را تا ۲۰۰ میلیون تومان هم بالا بردند.»

برخی دیگر از منابع ایران‌وایر نیز خبر داده‌اند که علی‌رضا دبیر صرفا برای «مستحکم‌تر کردن پایگاهش نزد نیروهای نزدیک به علی خامنه‌ای» به لبنان سفر کرده و چندان بر سر مسائل مالی با حسین یکتا بحث نکرده است.
از حسین یکتا و قرارگاه عمار چه می‌دانیم؟

حسین یکتا، به‌عنوان عضو شورای مرکزی «قرارگاه عمار» معرفی می‌شود. قرارگاهی که هم‌اکنون برای خودش وظیفه‌ای به نام «بازسازی بیروت» و «جبران خسارات وارد شده به حزب‌الله» را تعریف کرده و طی هفته‌های گذشته کوشیده است «طلاهای مردم ایران» را از خانه‌های‌شان با بهانه ساخت دوباره خرابه‌های بیروت به نفع خودش استخراج کند.

پس از گذشت یک هفته از فراخوان‌های حکومتی برای اهدا شدن طلا و جواهرات مردم به پویش‌های حکومتی جهت بازسازی لبنان، رسانه‌های ایران از اعدادی مانند ۲۵ میلیارد تومان به‌عنوان اعداد احتمالی جمع‌آوری شده در مدت زمان یک هفته خبر دادند.

در یک نمونه، خبرگزاری «ایمنا» از اهدای ۱۶۰۰ گرم طلا از سوی یک زن حامی حکومت به قرارگاه عمار برای بازسازی لبنان خبر داد؛ یعنی حدودا ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در یک مورد. پس با اطلاع از چنین اعدادی، عجیب نیست که بدانیم خداداد عزیزی و وحید شمسایی برای حضور چند ساعته در لبنان، درخواست پاداش ۲۰۰ میلیون تومانی داشته‌اند.

حسین یکتا که سرانجام موفق شده پس از مذاکره با ده‌ها ورزشکار، خداداد عزیزی، علی‌رضا دبیر و وحید شمسایی را همراه با خود به لبنان ببرد، از سوی علی خامنه‌ای به دلیل «پر کار بودنش» ملقب به «اسب عربی» شده است.

قرارگاه عمار سال ۱۳۸۹ در همراهی حسین یکتا با «حسین طائب»، «علی‌رضا پناهیان»، «حسین الله‌کرم»، «حمید رسایی»، «حسن عباسی»، «سعید حدادیان» و «مهدی کوچک‌زاده» راه‌اندازی شد و هدفش را «تعمیق بصیرت جامعه و تحقق منویات مقام ولایت» و «مبارزه با عملیات جنگ نرم دشمنان» اعلام کرد.

این نخستین بار نیست که یک ستاد در ایران برای بازسازی بیروت پس از حملات اسراییل به جنوب لبنان ساخته می‌شود. سال ۱۳۸۷ «حسام خوش‌نویس»، رییس وقت ستاد بازسازی بیروت به «ایرنا» گفته بود که پس از جنگ ۳۳ روزه میان اسراییل و حزب‌الله، بیش از ۱۳۰۰ طرح عمرانی از سوی جمهوری اسلامی برای بازسازی مناطق ویران شده در این کشور در دست اقدام قرار گرفته است.

در آن زمان، هنوز جمهوری اسلامی برای همراه کردن مردم با سیاست‌های خود، نیازی به چهره‌های نه‌چندان محبوب ورزشی در کشور نداشت.