خانه / اخبار مهم روز / درخواست ۴۵ کارشناس امنیت ملی از ترامپ برای خروج از برجام

درخواست ۴۵ کارشناس امنیت ملی از ترامپ برای خروج از برجام

گزارش ها حاکی است که ۴۵ کارشناس امنیت ملی آمریکا در نامه ای به دونالد ترامپ، رییس جمهوری این کشور، از وی خواسته اند که آمریکا براساس طرح جان بولتون، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد، از توافق هسته ای با ایران، برجام، خارج شود.

برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام در تیرماه سال ۱۳۹۴ بین ایران و شش قدرت جهانی شامل آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا همراه با آلمان امضاء شد. بر اساس این توافق، ایران بخش‌هایی از برنامه هسته‌ایش را تعطیل کرد و در مقابل تحریم‌های هسته‌ای علیه تهران لغو یا تعلیق شدند.

این نامه روز پنجشنبه ۲۱ سپتامبر در رسانه های آمریکا منتشر شده است.

این کارشناسان امنیت ملی آمریکا که شماری از آنها مقامات بلندپایه در عرصه های منع گسترش تسلیحات اتمی و کنترل آنها و امور اطلاعاتی در دولت های گذشته هستند، در نامه خود تصریح کرده اند،برجام توافقی خطرناک است، چرا که به ایران اجازه می دهد در دوره زمانی این توافق برنامه تسلیحات اتمی خود را دنبال کند.

آنها اضافه کرده اند، این توافق سازوکارهای نظارتی و راستی آزمایی ضعیفی دارد و اقدامات بی ثبات کننده ایران در منطقه را نادیده می گیرد.

نویسندگان این نامه تاکید کرده اند، از آنجا که تداوم برجام خطرات بزرگی برای امنیت آمریکا و جامعه بین المللی به همراه دارد و اقناع ایران برای پذیرش الحاق متممی به این توافق امکانپذیر نیست لذا تنها گزینه پیش رو برای آمریکا، خروج از این توافق و آغاز رویکردی جامع است که همه تهدیدهای ایران از جمله حمایت از تروریسم وبرنامه موشکی این کشور، را در بر می گیرد.

امضا کنندگان این نامه تصریح کرده اند، چنین راهبری در قبال ایران می بایست شامل ائتلافی گسترده ازکشورهایی مانند اسرائیل و دیگر همپیمانان عرب آمریکا در خلیج فارس باشد.

آنها همچنین گفته اند، طرح جان بولتون برای خروج آمریکا از برجام با هماهنگی همپیمانان این کشور، بهترین راه برای مهار آسیب های ناشی از امتیازاتی است که ایران در جریان مذاکره با دولت اوباما دریافت کرده است.

ویلیام بویکن؛ معاون پیشین وزیر دفاع در امور اطلاعات، جیمز لیونز؛ فرمانده پیشین ناوگان نیروی دریایی آمریکا در اقیانوس آرام، هنری کوپر؛ مقام پیشین وزارت خارجه و مذاکره کننده ارشد امور دفاع و هوافضا، منفرد اِیمر؛ معاون پیشین امور تایید و جمع آوری اطلاعات؛ آژانس کنترل و منع گسترش تسلیحات اتمی، و داگلاس فیت؛ معاون پیشین وزیر دفاع، از جمله امضا کنندگان این نامه هستند.

دونالد ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی خود از توافق هسته ای با ایران به شدت انتقاد کرده و آن را یکی از «بدترین توافق ها» نامید.

در همین زمینه، رییس جمهوری آمریکا دستور بازنگری در سیاست‌ها در قبال ایران را صادر کرده است و روز سه‌شنبه نیز رباره پایبندی واشینگتن به این قرارداد ابراز تردید کرد.

دونالد ترامپ در نخستین سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل تاکید کرد که آمریکا هرگز در قرارداد یک‌طرفه‌ای که هیچ سودی برای این کشور نداشته باشد، باقی نخواهد ماند.

در همین حال، نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز روز پنجشنبه گفته بود، خروج آمریکا از برجام خدشه ای به اعتبار دیپلماتیک این کشور وارد نمی کند.