به گفتۀ مقامات دولت آمریکا این کشور در نظر دارد موقعیت نظامی اش را در آفریقا تقویت کند تا از استقرار نیروهای داعش در این منطقه به ویژه پس از هزیمت شان در سوریه و عراق جلوگیری به عمل آورد. ژنرال جو دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، گفته است که پس از سقوط شهرهای رقه و موصل، آفریقا به یکی از مکان هایی تبدیل شده که گروه داعش می کوشد حضور خود را در آن تقویت کند.
ژنرال دانفورد که این سخن را در یک کنفرانس خبری ایراد می کرد، همچنین گفت که برای گروه داعش، لیبی و صحرای سینا مهم هستند و آمریکا میداند که داعش می کوشد در شرق و غرب آفریقا مستقر شود. رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در ادامه گفته است که او قصد دارد در خصوص تقسیم واحدهای ضروری برای مقابله با تهدیدهای جدید داعش، پیشنهاداتی به وزیر دفاع آمریکا، جیمز متیس، و رئیس جمهوری این کشور، دونالد ترامپ، ارایه کند.
امروز پنجشنبه ٢۴ اکتبر ژنرال دانفورد ریاست نشستی را با حضور نمایندگان نظامی ٧۵ کشور برعهده دارد. قرار است در این نشست مرحلۀ بعدی کارزار نظامی علیه گروه داعش مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.
جمعه گذشته سناتور جمهوری خواه لیندسی گراهام در پایان ملاقاتش با وزیر دفاع آمریکا گفت : اقدام های تروریستی به منطقۀ آفریقا منتقل می شوند. بعد از خاورمیانه، آفریقا دومین منطقۀ عملیات نظامی واحدهای ویژه ارتش آمریکا است. وظیفۀ این واحدها آموزش نیروهای نظامی محلی در مبارزه با تروریسم است، بی آنکه نیروهای آمریکایی در مأموریت های رزمی در کنار نظامیان محلی شرکت کنند. با این حال، لیندسی گراهام گفته است که این قاعده تغییر خواهد کرد و نیروهای نظامی آمریکا اجازه خواهند یافت پیش از اقدام جهادیون، اهداف آنان را آماج حمله قرار بدهند.
ژنرال دانفورد نیز گفته است که جنگ با تروریسم در حال جابجا شدن است و نمی توان به ضرس قاطع گفت که این جابجایی تنها به سمت آفریقا میل دارد. به گمان رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا صحنۀ درگیری با تروریسم از این پس از غرب آفریقا تا جنوب-شرق آسیا را دربرخواهد گرفت. به گمان رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گروه داعش پس از شکست در رقه و موصل به حضور فیزیکی خود خارج از عراق و سوریه ادامه خواهد داد.
هم اکنون آمریکا از عملیات نظامی فرانسه در پنج کشور ساحل (موریتانی، مالی، چاد، نیجر و بورکینافاسو) حمایت می کند و هدایت مبارزه با گروه های اسلامی مسلح را در این منطقه بر عهدۀ فرانسه و متحدان آفریقایی اش گذاشته است. آمریکا همچنین در سوختگیری هواپیماهای فرانسوی حین پرواز و همچنین در زمینه تبادل اطلاعات با فرانسه همکاری می کند. آمریکا ۶ هزار نیروی نظامی در ۵٣ کشور آفریقایی به ویژه در چاد، کنگو، اتیوپی، سومالی، اوگاندا، رووندا و کنیا دارد. تعداد نفرات واحدهای رزمی آمریکا در آفریقا بسته به مأموریت هایشان تغییر می کند. این مأموریت ها کوتاه مدت هستند و گاه تا ۸۰۰ نیروی نظامی در آنها شرکت دارند.