حوثیهای تحت حمایت سپاه پاسداران بار دیگر عربستان و امارات را تهدید به حمله کردند
به خبرگزاری فرانسه، انصارالله با انتشار بیانیهای اعلام کرد: تمامی فرودگاهها، بندرها، گذرگاههای مرزی و مناطق حائز اهمیت عربستان سعودی و امارات متحده عربی هدف مستقیم سلاحهای ما خواهند بود.
این در حالیست که سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته: رژیم ایران عامل ایجاد بیثباتی در منطقه است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با متهم کردن حکومت ایران به ایجاد بیثباتی در منطقه، گفت: واشنگتن با دقت تنشهای اخیر در خاورمیانه را دنبال میکند.
این سخنگو در پاسخ به این سوال که چرا واشنگتن، ریاض را مسئول بیثباتی نمیداند، گفت: میدانیم که مسئولیت بیثباتیهای منطقه با کیست. شاهد فعالیتهای رژیم ایران در یمن، دستان آنها در سوریه و در دیگر نقاط منطقه بودهایم. هرکجا که آنها هستند، دردسر ایجاد میکنند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین افزود: مسئله ما با مردم ایران نیست، بلکه با حکومت این کشور است.
آمریکا خواستار اقدام بینالمللی
سفیر آمریکا در سازمان ملل خواستار «اقدام بینالمللی» به منظور پاسخگویی رژیم تهران به سیاستهایش در یمن شده است.
نیکی هیلی گفت که حکومت ایران پیشتر موشکی را در اختیار هوثیها قرار داده بود که در تابستان به سوی عربستان سعودی پرتاب کردند.
نیروهای عربستان سعودی روز شنبه موفق به دفع حمله یک موشک بالیستیک شدند که حوثیها به سوی فرودگاه بینالمللی ریاض پرتاب کرده بودند.
به گزارش رادیو فردا، چند مقام ارشد عربستان سعودی، رژیم ایران را به دست داشتن در این حمله موشکی متهم کردهاند و یک روز پس ازتکذیب این امر از سوی تهران، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، نیز با پافشاری بر موضع کشورش، حکومت ایران را به «تهاجم نظامی مستقیم» به واسطه شورشیهای حوثی یمن متهم کرد.
خانم هیلی در ادامه سپاه پاسداران را متهم کرد که با تجهیز حوثی ها به چنین سلاحهایی دو قطعنامه سازمان ملل متحد را نقض کرده است.
او در عین حال از سازمان ملل متحد و شرکای بین المللی خواست تا اقدامات ضروری را برای پاسخگو کردن رژیم ایران به سیاستهایش در یمن و در ارتباط با نقض قطعنامهها انجام دهند.
تجاوز مستقیم به عربستان
ولیعهد عربستان امروز در تماس تلفنی با وزیر خارجه انگلیس گفت که حکومت ایران در مجهز کردن حوثیهای یمن به موشک دست دارد که این امر یک تعرض نظامی مستقیم تلقی می شود و آن را میتوان از اقدامات جنگی علیه عربستان به حساب آورد.
به گزارش ایسنا، خبرگزاری عربستان “واس” گزارش داد که بوریس جانسون، وزیر خارجه انگلیس در تماس تلفنیاش با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان اقدام انصارالله در شلیک موشک بالستیک به فرودگاه “ملک خالد” ریاض را محکوم کرد.
جانسون در این تماس بر ایستادگی انگلیس در کنار عربستان در رویارویی با تهدیدهای امنیتی تاکید کرد.
حمله موشکی حوثیهای یمن تحت حمایت رژیم ایران به عربستان بر تنش روابط تهران و ریاض افزوده است. یک کارشناس از “تحولی خطرناک” سخن میگوید.
وزیر خارجه عربستان امروز در گفتگوی اختصاصی با شبکه خبری سی ان ان، گفت که موشک شلیک شده به سمت ریاض، ساخت حمهوری اسلامی بوده و با حمایت سپاه و حزب الله لبنان به سمت عربستان شلیک شده است.
این در حالیست که فرمانده کل سپاه پاسداران ادعای در اختیار گذاشتن موشک به یمن از سوی حکومت ایران را بیاساس دانسته و گفته است: این موشکها ساخت خود یمنیها و صنایع نظامی آنها بوده است.
امیر طاهری، تحلیلگر سیاسی و کارشناس مسایل منطقه، در گفتوگو با دویچه وله، نه تنها معتقد است که حوثیها “به هیچ وجه” قادر به ساخت موشکهای بالستیک نیستند، بلکه تأکید میکند که یمن اصولا فاقد “زمینههای صنعتی” و فنی حتی برای ساختن “سادهترین سلاحها” است.
طاهری میگوید که موشک پرتابشده توسط حوثیها به سوی ریاض “بدون تردید” یک “موشک وارداتی” بوده است.
به گفته امیر طاهری، حمله موشکی به ریاض، «بحران یمن را یک قدم جلوتر برده و احتمال برخورد نظامی میان عربستان و متحدانش با جمهوری اسلامی را افزایش داده است».
این تحلیلگر آشنا با اوضاع یمن میافزاید، چنانچه موشک واقعا ساخت حکومت ایران بوده باشد، سپس این اقدام “عملی جنگی” محسوب خواهد شد و در چنین حالتی «منشور سازمان ملل متحد این امکان را به عربستان میدهد که برای دفاع از خود اقدام تلافیجویانه انجام دهد».
طاهری به همین دلیل، حمله موشکی اخیر را “تحولی بسیار خطرناک” میخواند.