خانه / اخبار مهم روز / واکنش سازمان ملل به انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس:

واکنش سازمان ملل به انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس:

منابعی در دولت آمریکا گفته‌اند که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری این کشور به زودی تصمیم خود را درباره انتقال سفارت آمریکا در اسرائیل به بیت‌المقدس (اورشلیم) اعلام می‌کند و این شهر را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت می‌شناسد. این اقدام پیش از عملی‌شدن با مخالفت گسترده رویارو شده است.

سفارت آمریکا در اسرائیل

خبرگزاری «رویترز» به نقل از یک مقام ارشد دولت ترامپ گزارش داد که رئیس‌جمهوری آمریکا چهارشنبه این هفته، ششم دسامبر تصمیمش را درباره انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس اعلام خواهد کرد. این مقام آگاه و دو مقام حکومتی دیگر به رویترز گفته اند که تصمیم ترامپ نهایی نشده است.

مایک پنس، معاون اول رئیس‌جمهوری ایالات متحده نیز در پستی توئیتری با انتقاد تلویحی از دولت‌های گذشته آمریکا برای انتقال‌نیافتن سفارت به بیت‌المقدس گفت که ترامپ فعالانه در حال نظرگرفتن چنین اقدامی است.

انتقال سفارت به بیت‌المقدس و به رسمیت‌شناختن این شهر به عنوان پایتخت اسرائیل یکی از وعده‌های انتخاباتی کارزار ترامپ بود. او ممکن است چهارشنبه تصمیم‌گیری در این باره را برای شش ماه دیگر به تعویق بیندازد.

اگر چنین اتفاقی بیفتد، دورنمای تشکیل دولت فلسطینی به پایتخت بیت‌المقدس و دستیابی به راه‌حل صلح دو دولتی، مبنی بر تشکیل دو دولت مستقل اسرائیلی و فلسطینی با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.

ترامپ جرد کوشنر، داماد خود را مأمور مسئله صلح اسرائیل و فلسطین کرده و وعده داده که این مسئله را حل خواهد کرد. اما ناظران نزدیکی بسیار او به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر راست‌گرای اسرائیل را مانعی بر سر تحقق صلح می‌دانند.
واکنش فلسطین

صائب عریقات، رئیس هیأت فلسطینی در مذاکرات صلح در واکنش به این خبر گفت که با رهبران عرب دیدار کرده و از آنها قول گرفته که «بیت‌المقدس خط قرمز باشد. خط قرمز فلسطینی‌ها، عرب‌ها، مسلمانان و مسیحیان تمام دنیا.»

نبیل ابو ردینه، یکی از سخنگویان محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در این رابطه به خبرگزاری فلسطینی «وفا» گفت که بدل‌شدن بیت‌المقدس به پایتخت اسرائیل نه تنها سرنوشت فرآیند صلح را به خطر می‌اندازد، بلکه منطقه را به سوی ناآرامی سوق خواهد داد.

او گفت که «بیت‌المقدس شرقی و مکان‌های مقدس آن اول و آخر هر راه‌حلی برای نجات منطقه از نابودی است.»

اسرائیل بیت‌المقدس شرقی را در جنگ شش‌روزه ۱۹۶۷ اشغال کرد و سپس آن را ضمیمه خود کرد.

سازمان‌های بین‌المللی تعلق بیت‌المقدس به اسرائیل را به رسمیت نشناخته‌اند و تل‌آویو نیروی اشغال‌گر در آنجا محسوب می‌شود.
پادشاه اردن: انتقال سفارت به تروریسم ختم می‌شود

ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن نیز به انتقاد از این اقدام احتمالی پرداخت و گفت: «انتقال سفارت در این مرحله واکنش‌هایی در فلسطین و کشورهای عربی و اسلامی به همراه خواهد داشت و راه‌حل دو دولت را به خطر می‌اندازد.»

او که با نمایندگان کنگره آمریکا سخن می‌گفت، هشدار داد که چنین اقدامی از سوی «تروریست‌ها» مورد سوء استفاده قرار خواهد گرفت و به «خشم، نومیدی و سرخوردگی» دامن خواهد زد.
واکنش سازمان ملل به انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس: اسرائیل نیروی اشغالگر است

۱۵۱ کشور عضو سازمان ملل در قطعنامه‌ای هرگونه ادعای مالکیت بیت‌المقدس (اورشلیم) از سوی اسرائیل را رد کردند. این قطع‌نامه در واکنش به احتمال انتقال قریب‌الوقوع سفارت آمریکا به این شهر صادر شد.

سازمان ملل ۳۰ نوامبر شش قطع‌نامه علیه اسرائیل را به دستور کار خود وارد کرد. بر اساس این قطع‌نامه‌ها، ضمیمه‌کردن بلندی‌های جولان و شرق بیت‌المقدس به خاک اسرائیل و ادامه شهرک‌سازی‌ها در سرزمین‌های اشغالی غیرقانونی قلمداد شده و تمام اقدامات اسرائیل در این مناطق «واجد اعتبار» دانسته شده است.

بر اساس این قطعنامه، «هر اقدامی که از سوی اسرائیل، قدرت اشغالگر، برای تحمیل قوانین، مقررات اداری و قضائی بر شهر مقدس اورشلیم انجام گیرد، غیرقانونی و بنابراین فاقد اعتبار و پوچ است.»

شش کشور از جمله کانادا، جزایر مارشال، میکرونزی، نائورو، ایالات متحده و خود اسرائیل به این قطعنامه رأی منفی دادند.