کنفرانس بینالمللی اینترنت در شهر ووژن چین آغاز به کار کرده است. حضور نمایندگان ارشد شرکتهای غربی، نظیر فیسبوک، گوگل و اپل خشم و اعتراض سازمانهای مدافع حقوق بشر را برانگیخته است.
سایت خبری شبکه یک آلمان، تاگسشاو، روز ۴ دسامبر (۱۳ آذرماه) با انتشار گزارشی به شروع کنفرانس بینالمللی اینترنت در چین پرداخته است. گزارشی با عنوان “تبلیغات برای سانسور آنلاین”.
حضور تیم کوک، رئیس شرکت اپل، و وان اسمیت، معاون شبکه فیسبوک، و همچنین ساندار پیچای، مدیر عامل اجرایی شرکت گوگل، توجه رسانهها و همچنین نهادهای مدافع آزادی بیان و حقوق بشر را به خود جلب کرده است.
این همایش با سخنرانی ویدیویی شی جین پینگ، رهبر حزب و دولت چین، آغاز به کار کرد. رهبر چین از سیاست دولتش برای کنترل و سانسور اینترنت دفاع کرد و از کشورهای دیگر خواست به سیاست چین در زمینه آنلاین احترام بگذارند.
گزارشگران بدون مرز
حضور نمایندگان ارشد شرکتهای بزرگ غربی در کنفرانس اینترنتی در شهر ووژن چین، باعث اعتراض شماری از مدافعان حقوق بشر و از جمله “گزارشگران بدون مرز” شد.
حضور تیم کوک، رئیس اپل باعث اعتراض مدافعان حقوق بشر شد
اعتراض مدافعان حقوق بشر به حضور نمایندگان این شرکتها در کنفرانس اینترنتی در چین، بهویژه از آن جهت حائز اهمیت است که سایتهای این شرکتها در چین مشمول سانسور دولتی هستند و راه دسترسی به آنها مسدود شده است.
“گزارشگران بدون مرز” در گزارش خود به وضعیت آزادی دسترسی به اطلاعات در چین پرداخته و بیان کرده که در هیچ کشور دیگری در جهان، سانسور اینترنتی به شدت آنچه در چین صورت میگیرد، وجود ندارد.
سانسور اینترنتی در چین هم شامل اطلاعات سیاسی میشود و هم شامل مسائل اقتصادی. چین برای پیشبرد سیاستهای خود، اقدام به ایجاد شبکههای اجتماعی جایگزین برای فیسبوک و سایر پلاتفرمهای مشابه نموده است.
اینترنت در چین به تدریج به “اینترانت” بدل میشود. اینترانت یک شبکه داخلی با کنترل مرکزی است و تنها محتویات خاصی را در بر میگیرد. بسیاری از سایتها و همچنین اپلیکیشنها در چین مسدود شدهاند و امکان دسترسی به سایتهای خارجی در چین روزبهروز دشوارتر میشود. و این موضوعی است که ناخرسندی و نارضایتی شرکتهای آلمانی را نیز برانگیخته و بنا بر ارزیابی و پژوهش اتاق بازرگانی خارجی آلمان، برای پیشبرد اهداف اقتصادی شرکتهای آلمانی مضر تشخیص داده شده است.