تودهای اکثریتیهای وطنی افتخار کنند و برای دو دیکتاتور منطقه پوتین و خامنهای بلند بلند صلوات ختم کنند
در حالی که مقامهای آمریکایی همواره بر حمایت خود از متعرضان ضد حکومتی در ایران تأکید میکنند، روسیه روز پنجشنبه ۱۴ دی از مقامهای ایالات متحده خواست تا از آنچه مسکو «مداخله در امور داخلی ایران» میداند، خودداری کنند.
به گزارش خبرگزاری روسی «تاس» سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، روز پنجشنبه گفت که مسکو از آمریکا میخواهد «در امور داخلی ایران دخالت نکند.»
روسیه مدتی است در صحنه خاورمیانه از همپیمانان جمهوری اسلامی ایران بهشمار میآید و این دو کشور بهویژه در مقابله حکومت سوریه با مخالفانش به آن حکومت کمک کرده و در مسائل ژئوپلیتیک منطقه مواضع مشابهی را بیان کردهاند.
در هفته اخیر حکومت جمهوری اسلامی با چالش جدیدی روبهرو شده و اعتراضات ضدحکومتی که بیش از ۹۰ شهر ایران را دربر گرفته روز چهارشنبه وارد هفتمین روز خود شد.
سرکوب این اعتراضات تاکنون دستکم ۲۲ کشته برجا گذاشته و بیش از هزار نفر از معترضان نیز بازداشت شدهاند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در هفته اخیر با پیامهایی هرروزه پشتیبانی کامل خود را از معترضان در ایران بیان کردهاست و دیگر مقامهای آمریکایی نیز پیامهای مشابهی اعلام کردهاند.
در همین رابطه، نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل، روز سهشنبه ۱۲ دیماه خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت دربارهٔ تحولات ایران شد.
در واکنش به این درخواست نیکی هیلی، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، روز سهشنبه در صفحه فیسبوک خود با لحنی تند به این درخواست خانم هیلی واکنش نشان داده و از نحوه برخورد اخیر دولت آمریکا با اعتراضات داخلی در برخی از شهرهای آمریکا انتقاد کرد.
نمایندگی ایران در سازمان ملل، نیز در بیانیهای آنچه را «نمایش» روز سهشنبه نیکی هیلی، سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل نامید، «اشک تمساحی تهوعآور» دانست.
در همین حال، غلامعلی خوشرو نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز با ارسال نامهای به دبیرکل و مقامهای سازمان ملل متحد از آنچه «دخالت فاحش واشینگتن در امور داخلی ایران» نامیده، شکایت کردهاست.
او در این نامه نوشته است که دونالد ترامپ و معاون او، مایک پنس، «شخصاً در حال ایجاد آشوب در ایران هستند.»
مایک پنس، معاون رئیسجمهور آمریکا، روز چهارشنبه خطاب به جوانان معترض در خیابانهای ایران گفت که در تلاش خود برای دستیابی به آزادی و دموکراسی، ایالات متحده را «متحد طبیعی» خود بدانند و اعلام کرد که آمریکا آماده است تا در پشتیبانی از معترضان وارد عمل شود و در این راستا «تمامی وزنه اقتصادی» خود را علیه حکومت ایران بهکار خواهد گرفت.
دیگر شریک منطقهای ایران، یعنی چین، تاکنون از ابراز نظری مشابه با نظر روسیه در مورد اوضاع ایران پرهیز کرده است اما گنگ شوآنگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، روز چهارشنبه گفت که پکن «گزارشها در مورد وضعیت ایران را رؤیت کرده» و «امیدوار هستیم ثبات در ایران حفظ شود و این کشور توسعه پیدا کند».
اعتراضات و تجارت آلمان با ایران
روز پنجشنبه همچنین انجمن مهندسی آلمان (VDMA) اعلام کرد که اعتراضات ایران تا اینجا تأثیری بر روابط تجاری آلمان با ایران نداشتهاست.
به گزارش خبرگزاری رویتر، اولریش آکرمان، کارشناس تجاری این انجمن در این مورد گفت که قراردادهای موجود با ایران همچنان در حال تکمیل است و معلوم نیست که آیا تقاضای ایران برای ماشینآلات آلمانی در ماههای آینده با کاهش روبرو شود یا نه.
او افزود: «در حال حاضر این امکان ارزیابی قطعی وجود ندارد که آیا به خاطر وضعیت سیاسی داخلی، فضای کسبوکار در ایران رو به بسته شدن خواهد رفت یا سرمایهگذاریها کاهش خواهد یافت یا نه.»