خامنه‌ای: پول اعتراضات را یک «دولت خرپول» منطقه داده است

خامنه‌ای تجمع‌های روزهای اخیر را «آتش‌بازی»، «شیطنت‌کاری» و «پاتک دشمن» خواند و ضمن متهم کردن کشورهای آمریکا، بریتانیا و اسرائیل به سازماندهی این تجمع‌ها اعلام کرد که پول این تجمعات را یک دولت «خرپول» منطقه داده‌است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا،خامنه‌ای روز سه‌شنبه، ۱۹ دی، در یک سخنرانی آمریکا و اسرائیل را متهم کرد که از چند ماه پیش برای اعتراض‌ها در شهرهای کوچک ایران «نقشه می‌کشند» و اعلام کرده‌اند «از شهرهای کوچک شروع کنیم به طرف مرکز بیاییم».

وی مدعی شد که پول این اقدامات را به گفته او، «یکی از این دولت‌های خرپول اطراف خلیج فارس» تأمین کرده‌است.

 خامنه‌ای اضافه کرد: «تا وقتی این‌ها هستند، آمریکایی‌ها حاضر نیستند پول خرج کنند».

خامنه‌ای توضیح بیشتری در مورد «دولت خرپول» نداد اما برخی مقامات دیگر جمهوری اسلامی پیش از این عربستان سعودی را نیز متهم به دست داشتن در اعتراضات ایران کرده‌اند.

خامنه‌ای همچنین گفت: «حرکاتی که دشمن در این چهل سال در مقابل ما انجام داده‌است پاتک انقلاب است. انقلاب، ریشه دشمن را از لحاظ سیاسی در کشور کَند، دشمن حالا مرتباً پاتک می‌کند و در هر دفعه هم شکست می‌خورد؛ اقدام می‌کند و نمی‌تواند [کارش را] پیش ببرد».

وی خطاب به آمریکا، بریتانیا و همچنین به گفته او «لندن‌نشین‌ها» گفت که «این دفعه هم نتوانستید، باز هم نخواهید توانست».

 خامنه‌ای هفته گذشته نیز در سخنانی کوتاهی کشورهایی را که از آنها به عنوان «دشمنان ایران» نام برد، متهم کرده بود که در چند روز اخیر، «هم‌پیمان شدند» تا برای جمهوری اسلامی «مشکل ایجاد کنند».

در همین حال حسن روحانی همراه با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و دیگر مقامات جمهوری اسلامی، اسرائیل، آمریکا و عربستان سعودی را به راه‌اندازی تجمع‌های اخیر در ایران متهم کرده‌اند.

این در شرایطی است که مایک پمپئو، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، روز یکشنبه ۱۷ دی، سخنان دادستان کل جمهوری اسلامی دربارهٔ دخالت این نهاد در اعتراض‌های خیابانی ایران را رد کرد و گفت که ایرانی‌ها از رژیم جمهوری اسلامی بریده‌اند.

همچنین اسرائیل دخالت در اعتراض‌های ایران را رد کرده و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اتهام‌های حسن روحانی در این مورد را «دروغ و خنده‌دار» توصیف کرده‌است.

اتهام به دخالت خارجی در تجمع‌ها و تظاهرات اخیر در ایران در شرایطی از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی مطرح شده‌است که ۱۶ فعال سیاسی اصلاح‌طلب در بیانیه مشترکی در روز ۱۶ دی، ادعای «دخالت» کشورهای خارجی در تجمع‌های اخیر را «توهین» به مردم دانستند.

به گزارش برخی از وب‌سایت‌ها و خبرگزاری‌ها، آنها تأکید کردند که «تمرکز روی عوامل خارجی باعث غفلت یا تغافل از ریشه‌های اعتراض و نارضایتی و درمان آنها می‌شود».

محمود صادقی، نماینده مجلس، هم روز یکشنبه در توئیتی نوشت: «بنابر گفته مقامات اطلاعاتی، در ناآرامی‌های اخیر تاکنون هیچ عامل بیگانه‌ای مباشرت نداشته‌است».

رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار «تفکیک بین مطالبات» به گفته او «صادقانه و به‌حق مردم» و آنچه که او «حرکات وحشیانه و تخریب‌گرانهٔ یک گروه» خواند، شد.

وی اضافه کرد: «اینکه … حالا صد نفر، پانصد نفر- بیایند یک جایی جمع بشوند و حرف خودشان را بزنند، این یک مطلب است، و اینکه یک عده‌ای از این تجمع، از این انگیزه سوءاستفاده کنند، بیایند به قرآن دشنام بدهند، به اسلام دشنام بدهند به پرچم اهانت کنند، مسجد را بسوزانند، تخریب کنند، آتش بزنند یک حرف دیگر است. این‌ها را با هم نباید مخلوط کرد».

وی با اشاره به تجمع‌های گذشته دربارهٔ موضوعات اقتصادی گفت که باید سخنان معترضان را «شنید» و «در حد وسع و توان به آن‌ها پاسخ داد».

وی اضافه کرد: «همه ماها، من نمی‌گویم باید دنبال بکنند، خود بنده هم مسئولم، همه‌مان باید دنبال کنیم».

سخنان رهبر جمهوری اسلامی در حالی بیان شده که روز دوشنبه رئیس‌جمهوری ایران محدود کردن خواسته‌های معترضان تجمع‌ها و تظاهرات اخیر به مطالبات اقتصادی را «توهین به مردم» خوانده و گفته بود که مطالبات مردم، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و امنیتی است و «باید همه این مطالبات مورد توجه قرار بگیرد».

آقای روحانی در عین حال، هفته گذشته گروهی از تجمع‌کنندگان در روزهای اخیر را که به گفته او، «به مقدسات و ارزش‌های انقلاب توهین و اموال عمومی را تخریب» می‌کنند «یک اقلیت و گروه کوچک» خوانده بود که به معنای مردم نیستند و همچنین گفت که ملت ایران، آنان را «به خوبی جمع می‌کند».

در تجمع‌های اخیر براساس آمار اعلام شده از تلویزیون ایران ۲۵ نفر از معترضان کشته شده‌اند. محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس نیز خبر داده که سه هزار و ۷۰۰ نفر در این تجمعات بازداشت شده‌اند.