رئیس سابق دفتر احمدینژاد هشدار داد که روند کنونی ادامه نمییابد و “جریان اصلاح بنیادین” در ایران پیش خواهد رفت. احمدینژاد نیز بهتازگی در نامهای به خامنهای برای “اصلاح امور مطابق خواست مردم” پیشنهادهایی ارائه داد.
اسفندیار رحیممشایی، یار نزدیک و رئیس دفتر رئیس دولت دهم روز شنبه، پنجم اسفند ماه و پیش از حضور در دادسرای فرهنگ و رسانه سخنانی گفت که به صورت پیام ویدئویی در وبسایت “دولت بهار”، رسانه حامیان محمود احمدینژاد منتشر شد.
مشایی با اشاره به محاکمه خود و برخی دیگر از نزدیکان احمدینژاد، از جمله حمید بقایی میگوید دستگاه قضایی به مسئولیت خود عمل نمیکند و مردم نسبت به عملکرد مسئولان قضائی “سوال و انتقاد زیاد دارند”.
بقایی که آخرین جلسه دادگاه تجدید نظر او صبح شنبه برگزار شد بارها از دستگاه قضایی به شدت انتقاد کرده و مسئولان این دستگاه را به تحت فشار قرار دادن متهمان برای گرفتن اعتراف اجباری و صدور احکام از پیش تعیین شده متهم کرده است.
رئیس سابق دفتر احمدینژاد ادعا میکند که با افشاگریهای بقایی جامعه متوجه رویه نادرست قوه قضائیه شده و اکنون “جریانی، گرایشی و موجی” در مردم ایجاد شده و خواهان برپایی عدالت هستند.
مشایی با اشاره به سخنان ۲۹ بهمن رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنهای که گفته بود “به خاطر عقب افتادن در زمینه عدالت” لازم است از مردم عذرخواهی شود تصریح کرد: «اذعان رهبری هم در این راستا است و امیدواریم با جدیت این مسیر را پیش ببریم.»
«روند اصلاح بنیادین ادامه مییابد»
اسنفدیار رحیممشایی خطاب به کسانی که به زعم او گمان میکنند روند کنونی قابل ادامه دادن است هشدار داد: «این روند ادامه نخواهد یافت. جریان اصلاح بنیادین در کشور ما براساس انقلاب و خواسته امام و رهبری و شهیدان انجام خواهد شد.»
شبیه به این هشدار را احمدینژاد نیز خطاب به خامنهای مطرح کرده است. او که ۲۲ آبان به خامنهای نوشته بود امکان تحقق آینده بهتر “از رهگذر ساز و کارهای موجود” به حداقل رسیده، چند روز پیش در نامهی دیگری پیشنهادهایی را برای “اصلاح امور” با او در میان گذاشت.
اسفندیار رحیممشایی از نزدیکترین یاران احمدینژاد است و گفته میشود بر او و اطرافیانش نفوذ زیادی دارد
پیشنهادهای احمدینژاد از جمله “برگزاری فوری و آزاد” انتخابات ریاست جمهور و مجلس شورای اسلامی، “تغییر فوری رئیس دستگاه قضا” و جلوگیری از “مهندسی شورای نگهبان” در انتخابات بوده است.
اجرای برخی از این پیشنهادها نظیر برگزاری انتخابات زودرس در حیطه اختیارات رهبری نیست و برخی دیگر مانند عزل منصوبانش در شورای نگهبان و قوه قضائیه به معنای اعتراف به بیتدبیری و ضعف مدیریت خواهد بود.
احمدینژاد و نزدیکانش آماده نقشآفرینی
از لحن احمدینژاد که در پیام ویدئویی مشایی نیز تکرار میشود چنین برمیآید که رئیس جمهور پیشین و نزدیکانش در این خیال هستند که نه تنها زمان “اصلاحات بنیادین” در نظام جمهوری اسلامی فرا رسیده که این کار با یاری و رهبری آنها انجام خواهد شد.
مشائی در پیام خود گفته است: «بسیار خوشحال هستیم از این که میتوانیم در دوره جدید برای ایران عزیز، ملت بزرگوار و انقلاب ارزشمند ما نقشآفرینی کنیم. این خیلی مهم و افتخار بزرگی است که در راه مبارزه با فساد، بیعدالتی و نابسامانی بخواهیم نقشآفرینی کنیم.»
نامه احمدینژاد با واکنشهای تندی از سوی همه جناحهای حکومت جمهوری اسلامی و حتی برخی از نزدیکترین همکاران سابق او نظیر محمد علی آرمین روبرو شده است.
عباس عبدی، فعال اصلاحطلب در یادداشتی که روز شنبه پنجم اسفند در روزنامه اعتماد منتشر شد مینویسد نامه احمدینژاد به خامنهای “همه را متعجب کرد” اما این شیوه همیشگی او بوده و هست که با کارهای غیرمنتظره توجه را به خودش جلب کند.
پیشگویی صوفی هندی
عبدی میگوید یکی از آشنایان قدیمی او حدود دو سال پیش در جنوب هند یکی از صوفیان شناخته شده به نام عبدالقادر را ملاقات میکند که پایان حکومت جمهوری اسلامی را پیشگویی کرده بود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان این که عبدالقادر “آموزگار مستقیم نظریهپرداز دولت سابق است و قطعا این پیشگویی را به اطلاع وی هم رسانده” نوشت: «ظاهرا چنین برداشتی شده که اگر پرچم اپوزیسیونی به زمین افتاده! را بردارند جانشین بلافصل آن خواهند بود!»
عباس عبدی میگوید نباید اجازه داد که “مرزهای فکری و اخلاقی اصلاحات با این افراد مخدوش شود” زیرا به باور او احمدینژاد و نزدیکانش زمانی “منتقدین حکومت را به بدترین صورت مینواختند؛ امروز همان کار را با همان شیوه با حکومت میکنند”.