خانه / اخبار مهم روز / «تعدادی از دیپلمات‌ها» هنگام سخنرانی وزیر دادگستری ایران جلسه ترک را کردند

«تعدادی از دیپلمات‌ها» هنگام سخنرانی وزیر دادگستری ایران جلسه ترک را کردند

حضور علیرضا آوایی وزیر دادگستری جمهوری اسلامی ایران در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، با تظاهرات مخالفان همراه شد. ده‌ها نفر از این مخالفان در مقابل ساختمان شعار می‌دادند که آوایی باید بازداشت شود. علیرضا آوایی به خاطر نقض فاحش حقوق بشر در ایران در فهرست تحریم‌های سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا قرار دارد. هنگام سخنرانی وی، برخی از دیپلمات‌ها محل را ترک کردند.

>علیرضا آوایی در سخنرانی خود در سی و هفتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحداز آمریکا انتقاد کرد که از موضوع حقوق بشر با اغراض سیاسی بهره‌برداری می‌کند.
اما حتی قبل از شروع سخنرانی او، نزدیک به ١۵٠ نفر در بیرون ساختمان علیه حضور وی دست به تظاهرات زدند. مخالفان برای اعتراض به اعدام زندانیان سیاسی در ایران، انبوهی از کفش را در مقابل ساختمان ریخته بودند.
برخی تظاهرکنندگان به خبرنگار خبرگزاری فرانسه گفتند که “دستان آوایی به خون آلوده است و دعوت سازمان ملل از وی برای شرکت در نشستی در بارۀ حقوق بشر کار درستی نیست”.
خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که تعدادی از دیپلمات‌ها هنگام سخنرانی علیرضا آوایی سالن را ترک کرده‌اند. معلوم نیست که این دیپلمات‌ها به چه کشورهایی تعلق داشته‌اند.
هیأت نمایندگی آمریکا در شورای حقوق بشر با صدور بیانیه‌ای سخنرانی آوایی را محکوم کرد. در بیانیه آمده است که “کسانی به دنبال استفاده از این شورا هستند تا نقش خود را کمرنگ کنند و به تخریب ارزش های اساسی بپردازند”.
چند روز قبل نیکی هیلی نمایندۀ آمریکا در سازمان ملل از تصمیم شورای حقوق بشر مبنی بر دعوت آوایی انتقاد کرده و گفته بود که “شورای حقوق بشر باید خجالت بکشد”.
در همین زمینه، هیئت نمایندگی ایالات متحده در شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز روز سه شنبه در بیانیه ای سخنرانی علیرضا آوایی را محکوم کرد.

در بیانیه هیئت نمایندگی آمریکا آمده است:« به عنوان عضوی از سازمان ملل، ما باید از صدای جمعی‌مان استفاده کنیم تا ناقضان حقوق بشر را محکوم کنیم؛ کسانی که به دنبال استفاده از سکوی این شورا هستند تا نقششان را کمرنگ کنند یا به تخریب ارزش های اساسی بپردازند که این مجموعه برای دفاع از آنها بنیان شده است.»

علیرضا آوایی، وزیر دادگستری ایران، در مهر ماه ۱۳۹۰، همراه ۲۸ مقام دیگر در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفت.

پیش از این نیز نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، به حضور وزیر دادگستری ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل اعتراض کرده و گفته بود این مقام ایرانی، مسئول برخی از بدترین موارد نقض حقوق بشر در ایران» است.

گروه موسوم به «دوستان ایران آزاد» در پارلمان اروپا هم در بیانیه‌ای گفته که از خبر حضور آقای آوایی در شورای حقوق بشر سازمان ملل «شوکه» شده است.

در این بیانیه آمده است:‌ «آقای آوایی پیش از این دادستان کل و عضوی از “کمیسیون مرگ” در استان خوزستان بوده و دستور حکم اعدام شمار زیادی را در ایران داده است. از جمله کشتار ۳۰ هزار تن از زندانیان سیاسی در سال ۱۹۸۸ و نام آقای آوایی به کرات در مورد پرونده این کشتار ذکر شده است».