عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست هشدار داد که «با بهره وری موجود، فقط میتوانیم برای ۵۰ میلیون جمعیت غذا تولید کنیم و مابقی آن را وارد میکنیم.»
او روز سهشنبه ۱۹ تیرماه با اشاره به تاثیر بحرانهای زیست محیطی بر تولید غذا گفته «جمعیت کشور به ۸۰ میلیون نفر رسیده است و متاسفانه همچنان فشار میآوریم که غذای خود را به هر قیمتی داخل کشور تولید کنیم بنابراین به حقوق طبیعت تجاوز میکنیم. در نهایت دریاچه ارومیه و تالابهای جنوب کشور قربانی همین سوء مدیریتها شده است.»
کلانتری همچمنین با انتقاد از سیاستهای ایران برای خودکفایی در زمینه تولید محصولات غذایی گفت: « قوانین، دستگاههای اجرایی را گیر انداخته است به عنوان مثال قانون برنامه ششم میگوید در ۹۵ درصد محصولات کشور باید خودکفا شویم و در این صورت باید ۳۶ میلیون متر مکعب آب دیگر برای بخش کشاورزی تامین کرد در حالیکه چنین ظرفیتی وجود خارجی ندارد.»
رئیس سازمان به مشکلات کمآبی در استان خوزستان نیز اشاره کرد و گفت: «اشتباهات مهندسی در ساخت سد گتوند، عامل شوری آب خوزستان شده است.»
او در تشریح دلایل این اتفاق گفت:«با روال طبیعی هر جای ایران ممکن بود خشک شود، ولی خوزستان آخرین نقطه بود. حتی ممکن است گیلان و مازندران خشک شود، ولی برای خوزستان این اتفاق نمیافتاد. اما مشکلی که در خوزستان داریم مدیریت آب و عدم تشخیص اولویتهاست. منابع آب را در آن منطقه از دست دادیم یا از نظر کیفی آلوده کردیم.»
به گفته وی:«مشکلات آب خوزستان به دو بخش تقسیم میشود: مسایل مهندسی و توزیع آب. حتی وجود بخشی از گردوغبار نیز به دلیل مدیریت اشتباه در موضوع آب است. سیلاب در خوزستان، سالی دو الی سه بار، منطقهی جنوب اهواز را زیر آب میبرد و باعث میشد که خاک لمیزرع خوزستان سبز شود و جلوی انتشار گردوغبار گرفته شود.»