ده سناتور جمهوریخواه روز پنجشنبه چهارم مرداد در نامهای به سفرای سه کشور اروپایی در واشینگتن نسبت به دور زدن یا تضعیف تحریمهای آمریکا علیه ایران هشدار دادند.
سناتورهای جمهوریخواه آمریکایی روز پنجشنبه به اتحادیه اروپا درباره هرگونه تلاش برای تضعیف یا دور زدن تحریمهای ایالات متحده علیه ایران هشدار دادند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این ۱۰ سناتور که از مخالفان توافق هستهای با ایران هستند این هشدار را طی نامهای به سفیران بریتانیا، فرانسه و آلمان مطرح کردهاند.
آنها خطاب به این سه قدرت اروپایی – که با تصمیم آمریکا به خروج از برجام مخالفند – از هر تلاشی برای دور زدن یا تضعیف تحریمها علیه ایران ابراز نگرانی کردهاند.
این سناتورها در نامه ای به سفیران آلمان، انگلیس و فرانسه در واشنگتن نوشتند که هرگونه تلاشی برای «گریز یا تضعیف» این تحریم ها، برای آن ها «نگرانی جدی» به وجود آورده و اقداماتی از سوی کنگره آمریکا را در پی خواهد داشت.
در این نامه آمده است: قصد ما از نوشتن این نامه این است که از شما بخواهیم از تحریم های آمریکا پیروی کنید و همچنین تاکید کنیم که هرگونه تلاش شما برای گریز از قوانین آمریکا یا تضعیف آن باعث نگرانی جدی خواهد شد.
این سناتورها افزودند: هر تلاشی برای فرار از (تحریم ها) یا تخریب آن ها باعث اقدام کنگره در هماهنگی با دیگر عناصر حکومتی آمریکا خواهد شد.
این گروه از قانونگذاران جمهوریخواه آمریکا در ادامه نامه خود خاطر نشان کردهاند هر گونه تلاش برای انجام چنین کاری واکنش کنگره ایالات متحده را در پی خواهد داشت.
تد کروز نماینده تگزاس، مارکو روبیو نماینده فلوریدا و تام کاتن نماینده آرکانزاس، از جمله سناتورهای شاخصی هستند که نامشان در میان امضاکنندگان نامه به چشم میخورد.
ایران و شش قدرت جهانی گروه ۱+۵ شامل ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان ۲۳ تیر ۱۳۹۴ به یک توافق جامع بر سر برنامه هستهای تهران دست یافتند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که از ابتدا مخالف توافق بود و آن را بد و فاجعه بار میخواند، هشتم ماه مه رسما اعلام کرد که واشنگتن از توافق خارج میشود.
به دنبال خروج آمریکا از توافق که از آن با عنوان برنامه جامع مشترک یا برجام نیز یاد میشود، تحریمهای هستهای که پس از اجرای آن لغو شده بود، دوباره باز خواهند گشت.
سه هم پیمان اروپایی واشنگتن، که پیش از اعلام تصمیم پرزیدنت ترامپ تلاش کردند نظر او را عوض کنند، تلاش میکنند تا اثر تحریمهای آمریکا بر ایران را کاهش دهند.
هر چند دولتهای بریتانیا، فرانسه و آلمان خواستار حفظ برجام و ادامه تجارت شرکتهای اروپایی با ایران هستند، اما در نهایت خود آن شرکت ها هستند که تصمیم میگیرند.
بسیاری از شرکتهای بزرگ و بیمههای اروپایی تا کنون اعلام کردهاند که روابط تجاری و سرمایه گذاری های خود را در ایران محدود یا قطع خواهند کرد.