خبرگزاری رویترز گزارش داده است فروش نفت و میعانات گازی ایران در ماه اوت امسال نسبت به همین زمان در سال گذشته ۳۰ میلیون بشکه سقوط کرده است.
دادههای بنیاد تامسون-رویترز صادرات فرآوردههای نفتی ایران را در ماه جاری ۶۴ میلیون بشکه، یا روزی ۲.۰۶ میلیون بشکه برآورد میکند. این در حالی است که صادرات نفتی ایران در آوریل سال گذشته ۹۲.۸ میلیون بشکه یا روزی ۳.۰۹ میلیون بشکه بود.
ایالات متحده آمریکا از کشورهای خریدار نفت ایران خواسته است تا زمان آغاز تحریمهای نفتی در ۴ نوامبر، واردات نفت خود از ایران را به صفر برسانند.
در این میان شرکت ملی نفت ایران نیز برای جلب نظر خریداران اقدام به ارزانفروشی فرآوردههای نفتی کرده است. مطابق گزارش خبرگزاری رویترز، قیمت نفت سنگین عرضه شده برای ماه سپتامبر بزرگترین تخفیف قیمت ۱۴ سال اخیر را شامل میشود که از سال ۲۰۰۴ بدین سو بیسابقه است.
بیشتر بخوانید:عرضه نفت با تخفیف ایران رکورد ۱۴ ساله را شکست
گرچه هنوز تحریمهای نفتی ایالات متحده شروع نشدهاند، اغلب بانکها و شرکتهای بیمه از هماکنون تجارت با نفت ایران را به حالت تعلیق درآوردهاند.
چین و هند دو خریدار بزرگ آسیایی نفت ایران نیز واردات نفت خود را از ایران کاهش دادهاند.
برآورد میشود چین تا پایان ماه جاری ۱۸.۴ میلیون بشکه از ایران نفت وارد کند، در حالی که این رقم برای ماه گذشته به ۲۴ میلیون بشکه میرسید.
رویترز
تخفیفهای در نظر گرفته شده از سوی ایران برای فروش نفت خام خود در ۱۴ سال اخیر بیسابقه توصیف شده استرویترز
همچنین هند در ماه جاری ۸.۲ میلیون بشکه نفت از ایران وارد کرده است که حتی در صورت افزایش تا ۱۱ میلیون بشکه تخمینی، در قیاس با متوسط بیش از ۲۰ میلیون بشکه نفتی که در ماههای گذشته از ایران وارد میکرد کاهش شدیدی را نشان میدهد.
ژاپن نیز ۳.۴ میلیون بشکه نفت از ایران وارد کرده است که با کاهش روبرو بوده و انتظار میرود آخرین محموله نفتی ایران قبل از آغاز تحریمها در میانه سپتامبر بارگیری شود.
کره جنوبی نیز از ماه ژوئیه نفتی از ایران وارد نکرده است.
نفت ارسالی ایران به اروپا نیز از ۲۲.۲ میلیون بشکه در ماه مارس به ۱۲ میلیون بشکه در ماه آگوست رسیده است.