نگام ؛ بین الملل _ وزارت کشاورزی و امور روستایی چین، مدتها قبل از تکذیب مقامات ایرانی، حضور کشتیهای این کشور برای ماهیگیری در آبهای جنوبی ایران را تایید کرده و گفته بود درآمد این کشتیها سالانه بیش ازهفت میلیون دلار تخمین زده میشود.
حسن مقیمی
در پی واکنشهای گسترده منفی، بهویژه در شبکههای اجتماعی، مقامات مسئول از جمله در سازمان شیلات، خبرهای مربوط به فعالیت ماهیگیری کشتیهای چینی در دریای عمان و خلیج فارس را تکذیب کردند.
وزارت کشاورزی چین در خبری که اکتبر سال گذشته منتشر کرده، خبر داده بود که پنج کشتی ماهیگیری استان شاندونگ این کشور، از استان ژجیانگ چین راهی آبهای جنوبی ایران شدهاند و اوایل نوامبر سال ۲۰۱۷ در بندرعباس پهلو خواهند گرفت.
در این خبر گفته شده هدف اصلی این کشتیها صید ماهی مرکب و اره ماهی و عمدتا برای فروش در بازارهای داخلی چین است.
با این حال، هنوز هیچ گزارشی در مورد مبلغ، مدت زمان و شرایط این اجاره، از سوی مقامات ایران یا چین منتشر نشده است.
کارشناسان زیست محیطی میگویند که صیادان چینی از روش ترال استفاده میکنند. ترال یکی از روشهایی است که به قصد ماهیگیری صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد و یکی از مخربترین روشهای ماهیگیری برای اکوسیستم است که باعث تخریب خانه آبزیان و بستر دریا میشود.
مریم مطلبی، کارشناس ارشد محیط زیست دریا در همین زمینه به دویچهوله فارسی گفت:” شناورهای صنعتی ظرفیت صید بسیاربالایی دارند و با روشهای مختلفی از جمله روش ترال مقادیر زیادی از آبزیان را بهصورت مخلوط و در هم صید و به مرجانهای کف دریا آسیب جبرانناپذیری وارد میکنند.”