یک روز پس از میانجیگری نخست وزیر اتیوپی میان نظامیان حاکم و اپوزیسیون سودان سه تن از رهبران اپوزیسیون دستگیر شدند. نیروهای نظامی حاکم بر سودان با دستگیری سران اپوزیسیون قصد دارند فریاد مخالفان را در نطفه خفه کنند.
یک معترض سودانی در خارطوم پرچم کشورش را به خود پیچیده و در برابر لاستیکهای اتومبیل به آتش کشیده شده علامت پیروزی را با انگشتانش نشان میدهد
نظامیان حاکم و سازمان امنیت سودان فشار بر اپوزیسیون این کشور را افزایش دادهاند. یک روز پس از مذاکره اپوزیسیون سودان با نمایندگان شورای نظامی حاکم که با میانجیگری نخست وزیر اتیوپی انجام گرفته بود رهبران اپوزیسیون دستگیر شدند.
طبق گزارش “سودان تریبون”، روز شنبه ۸ ژوئن (۱۸ خرداد) اسماعیل جلاب، مبارک اردول، و محمد عصمت، سه تن از سران ائتلاف “آزادی و تغییر”، توسط نیروهای نظامی حاکم و سازمان امنیت دستگیر و به یک مکان ناشناخته برده شدهاند.
آبی احمد، نخستوزیر اتیوپی، برای میانجیگری میان نیروهای اپوزیسیون و حاکمان نظامی سودان روز جمعه به خارطوم، پایتخت این کشور، سفر کرده بود.
رهبران اپوزیسیون سودان بعد از نشست با نخست وزیر اتیوپی اعلام کردند که به صورت غیر مستقیم با حاکمان نطامی مذاکره خواهند کرد.
عبدالفتاح برهان، رئیس شورای نظامی سودان هم در دیدار با نخست وزیر اتیوپی موافقت خود را برای مذاکره با رهبران اپوزیسیون اعلام کرده بود.
اوضاع در سودان به شدت ناآرام است. منابع نزدیک به معترضان میگویند در حمله نیروهای امنیتی تحت فرمان نظامیان حاکم بر سودان و شبه نظامیان جَنجَوید به تحصن معترضان تاکنون دستکم ۱۰۰ نفر کشته و ۵۰۰ نفر مجروح شدهاند. منابع دولتی ولی تعداد کشتهها را ۶۰ نفر اعلام کردهاند.
کشورهای عضو اتحادیه آفریقا در واکنش به حمله خونین نظامیان به تحصن معترضان سودانی عضویت سودان در این نهاد را تا زمان تشکیل یک دولت انتقالی غیرنظامی به حال تعلیق درآوردند.
سودان تریبون گزارش داده است که دستگیری رهبران اپوزیسیون سودان هم توسط شبه نظامیان جنجوید انجام گرفته است.
شبه نظامیان جنجوید در درگیری دارفور از حکومت مرکزی دفاع کرده و نقش مهمی در بحران دارفور داشتند.
به گفته شاهدان عینی، شبه نظامیان جنجوید از روز دوشنبه سوم ژوئن در مناطق مسکونی پایتخت دست به قتل و غارت و تجاوز زدهاند. شاهدان عینی همچنین گفتهاند که شبه نظامیان در امتداد خیابانهای پایتخت مستقر شدهاند تا هر گونه اعتراض اپوزیسیون را در نطفه خفه کنند.
در پی گسترش حرکتهای اعتراضی ماههای اخیر نظامیان سودان ۱۱ آوریل ساختمان و مراکز مهم دولتی را محاصره و بیش از ۱۰۰ مقام دولتی و عضو ارشد حزب حاکم کنگره ملی، از جمله رئیس جمهور را بازداشت کردند.
سودان از ماه آوریل و پس از سرنگونی دیکتاتوری عمر البشیر، با هرج و مرج سیاسی و بیثباتی روبروست.
تظاهرات و اعتراضات مردمی که از دسامبر ۲۰۱۸ در واکنش به گرانی نان و کمبود نقدینگی شروع شده بود به سرعت به جنبشی سیاسی فرارویید.
پس از سرنگونی عمرالبشیر، رئیس جمهوری که نزدیک ۳۰ سال بر اریکه قدرت بود، ارتش کنترل کشور را به دست گرفته است.