حشمتالله فلاحتپیشه، رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس، تایید کرده که شورای عالی امنیت ملی ایران از او به دلیل طرح موضوع مذاکره با آمریکا شکایت کرده است.
این نماینده مجلس در گفتوگو با وبسایت «باشگاه خبرنگاران»، گفته شورای عالی امنیت ملی ایران شاکی است که چرا او گفته «با آمریکا مذاکره کنیم» و از این نماینده مجلس به هیات نظارت بر نمایندگان مجلس و قوه قضاییه شکایت کرده است.
او این رفتار شورا را «مایه تعجب و قابل تامل» دانسته و گفته در زمان ریاست او بر کمیسیون امنیت ملی مجلس، «هیچ گونه رابطه ساختاری» بین این کمیسیون و شورای عالی امنیت ملی وجود نداشته است.
شورای عالی امنیت ملی ایران، نهاد بالادستی ایران در موضوعات مرتبط با امنیت ملی ایران از جمله پرونده هستهای ایران است و رئیسجمهوری ریاست آن را بر عهده دارد.
بر اساس مصوبه «کمیته سیاستگذاری تبلیغات رسانه» که وابسته به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ایران است، مطرح کردن مذاکره با آمریکا ممنوع است.
این ممنوعیت بر اساس مصوبات ۷۱۶ و ۵۷۱ شورای عالی امنیت ملی ایران اعلام شده است.
متن این مصوبات منتشر نشده است ولی به نظر میرسد مرتبط با سخنان ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی است که اعلام کرد «مذاکره با آمریکا ممنوع است».
اصل جدال اما مربوط به توئیتی است که آقای فلاحتپیشه ۲۷ اردیبهشت در صفحه شخصی توئیتر خود نوشت و پیشنهاد کرد یک «میز مدیریت تنش» بین ایران و آمریکا به میزبانی عراق یا قطر تشکیل شود.
او هدف از تشکیل این میز را جلوگیری از اعمال نفوذ «بازیگران ثالث» دانسته بود.
همان روز، کیوان خسروی، سخنگوی شورای عالی امنیت ملی در واکنش به این پیشنهاد به خبرگزاری ایرنا گفت «اظهارات شخصی» و «غیرمرتبط»، تاثیری بر سیاستهای راهبردی حکومت ایران ندارد.
این اظهارنظر با واکنش منفی فلاحتپیشه مواجه شد و او در توئیت دیگری تلویحا نهادهای تصمیمگیر در سیاست خارجی جمهوری اسلامی را به «انفعال در مدیریت تنش» متهم کرد.
۲۵ تیرماه امسال، محمدجواد جمالی، سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس خبر داده بود که شورای عالی امنیت ملی و دادستانی ادعا کردهاند که آقای فلاحتپیشه «در برابر سیاستهای راهبردی نظام ایستاده» است.
آقای فلاحتپیشه دوم تیرماه امسال در رقابت با مجتبی ذوالنور، بازنده شد و ریاست کمیسیون امنیت ملی مجلس را از دست داد. او سال ۹۷ موفق شده بود به ریاست ۱۴ساله علاءالدین بروجردی بر این کمیسیون مهم مجلس ایران پایان دهد ولی در حفظ این کرسی ناموفق بود.
این نماینده مجلس همان روز در واکنش به این شکست در توئیت معترضانهای نوشت که در طول یکسال گذشته با «کاسبان جنگ و تحریم» مقابله کرده و بدون توجه به «تهدید و تحدید نوچگان قدرت» به حوزه عمومی باز میگردد.
او در ماه گذشته در چند توئیت دیگر هم انتقاداتی از سیاست خارجی و مجلس ایران مطرح کرده و نوشته که «به جای نه گفتن به دیپلماسی» باید یک «بسته پیشنهادی» داشت و اعتبار مجلس نباید قربانی «لابی بیرونی» و «نخبه کشی و نوچه پروری» شود.
علاوه بر حشمتالله فلاحتپیشه، محمود احمدینژاد، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران نیز در گفتوگو با نیویورک تایمز خواستار مذاکره مستقیم ایران و آمریکا شده است.
مقامهای ارشد دیپلماسی و شورای عالی امنیت ملی ایران تاکنون به پیشنهاد آقای احمدینژاد واکنشی نشان ندادهاند.