بنا به گزارشهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی، دادگاه بدوی حکمهای قضائی سنگینی را علیه فعالان کارگری پرونده اعتراضهای نیشکر هفتتپه صادر کرده است. به گزارش «کانال تلگرامی مستقل کارگران هفتتپه»، سپیده قلیان، فعال سیاسی و شهروندـخبرنگار، عسل محمدی، ساناز الهیاری، امیر امیرقلی و امیرحسین محمدی فرد، اعضای تحریریه نشریه گام هر کدام به مجموعاً ۱۸ سال حبس محکوم شده اند. اسماعیل بخشی، کارگر و نماینده کارگران نیشکر هفتتپه به مجموعاً ۱۴ سال حبس و محمد خنیفر، کارگر دیگر هفتتپه به مجموعاً ۶ سال حبس محکوم شدهاند. وکیل سپیده قلیان حکم او را تأیید کرده است.
بازداشتشدگان مرتبط با پرونده نیشکر هفتتپه صبح شنبه ۱۶ شهریور برای ابلاغ حکم به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست محمد مقیسه منتقل شدند. آنها به اتهاماتی از قبیل اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام، و همکاری با گروههای معاند محاکمه شدند.
جمال الدین حیدریمنش، وکیل سپیده قلیان با تأیید صدور حکم مجموعاً ۱۸ سال زندان برای او، حکم دادگاه را «غیرمستدل و بدون توجه به دفاعیات مطروحه» اعلام کرد و گفت:
«موکل اینجانب خانم سپیده قلیان مجموعا به تحمل هجده سال حبس محکوم گردید. ایشان در خصوص اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی به هفت سال حبس، عضویت در گروه گام به هفت سال حبس، فعالیت تبلیغی علیه نظام به یکسال و شش ماه حبس و نشر اکاذیب به دو سال و شش ماه محکوم شد.»
بر اساس قانون تجمیع مجازات جمهوری اسلامی، حداکثر هفت سال از حکم سپیده قلیان قابل اجرا است. این حکم بدوی است و وکیل قلیان از شکایت برای تشکیل دادگاه تجدیدنظر خبر داده است.
وبسایت خبری هرانا، وابسته به فعالان حقوق بشر در ایران جزئیات حکمهای دیگر را بیان کرد. بر این اساس، امیرقلی، محمدی فرد، الهیاری و محمدی هر یک همچون قلیان به دلیل «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» به هفت سال حبس تعزیری، از بابت اتهام «عضویت در گروه گام» به ۷ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال و شش ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام «نشر اکاذیب» به دو سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شدند.
مجازات هفت سال حبس برای «اجتماع و تبانی» برای بخشی نیز در نظر گرفته شده است. او به دلیل «توهین به رهبری» به دو سال حبس تعزیری، به اتهام «نشر اکاذیب» به دو سال حبس تعزیری، به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال و نیم حبس تعزیری و از بابت اتهام «اخلال در نظم عمومی» به یک سال و شش ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.
در مورد این احکام نیز حداکثر هفتسال آنها قابل اجرا است.
خنیفر به پنج سال حبس به اتهام اجتماع و به یک سال حبس دیگر به دلیل فعالیت تبلیغی علیه جمهوری اسلامی متهم شد.
کانال تلگرامی مستقل کارگران هفتتپه با انتقاد شدید از حکمهای صادرشده هشدار داده است که «علیه احکام سنگین و وحشیانه … مبارزه خواهیم کرد.»
سپیده قلیان و وکیل او در دادگاه گفته بودند که اعترافهای او زیر شکنجه گرفته شده است. اسماعیل بخشی نیز زیر شکنجه وادار به اعتراف علیه خود شده بود.
محمد خنیفر، یک کارگر دیگر هفتتپه نیز در برابر دوربینهای تلویزیون، همچون قلیان و بخشی، وادار به اعتراف علیه خود شد.
ساناز اللهیاری همراه همسرش امیرحسین محمدیفرد در تاریخ ۱۹ دی ماه سال ۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به زندان اوین منتقل شدند. این دو عضو نشریه گام در زندان در اعتراض به شرایط بد نگهداری و بلاتکلیفی و بیتوجهی مسئولان دست به اعتصاب غذا هم زدند.
امیر امیرقلی یکی دیگر از اعضای تحریریه نشریه گام بود که بازداشت شد. عسل محمدی، دیگر عضو تحریریه یکشنبه ۱۳ مرداد برای حضور در جلسه دادگاه رسیدگی به اتهاماتش به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب مراجعه کرده بود که بار دیگر بازداشت شد.
شماری دیگر از کارگران معترض مجتمع صنعتی نیشکر هفتتپه نیز در شوش به حبسهای تعلیقی و شلاق محکوم شده اند.