عباس واحدیان شاهرودی، یکی از امضا کنندگان «بیانیه ۱۴فعال سیاسی و مدنی برای استعفای خامنهای» در تماسی از زندان وکیلآباد مشهد با خانوادهاش، گفت:«از قرنطینه به بند متهمان قتل و مجرمان خطرناک منتقل شده و صبح دوشنبه در این بند مورد حمله چند تن از زندانیان قرار گرفته است.»
واحدیان که که در بازداشت موقت بهسر میبرد در این تماس تلفنی گفت که او را «از قرنطینه به بند ۵ اندرزگاه ۱۰۴ منتقل کردند که بند قاتلان و مجرمان خطرناک است.»
او گفت: «صبح دوشنبه که زندانیان را برای هواخوری برده بودند، سه، چهار نفر دورم جمع شدند و یک نفر سعی کرد تا با چاقو شاهرگم را بزند.»
واحدیان گفته است که در جریان این حمله «دست خود را سریع کشید و فقط یک خراش سطحی برداشت» اما امنیت جانیش اکنون در این بند از زندان وکیلآباد مشهد در خطر است.
عباس واحدیان شاهرودی یکی از امضا کنندگان «بیانیه ۱۴ فعال مدنی و سیاسی برای استعفای خامنهای و تغییر قانون اساسی» است.
امضا کنندگان این بیانیه اعلام کردند: «وقت آن رسیده که مردم، فعالان و اندیشمندان دلسوز با کنار گذاردن تمایلات مصلحت جویانهای که اسباب نابودی فرهنگ و تمدن و ثروت کشور را فراهم آورده، با صراحت تمام پای به میدان گذارده و با درخواست تغییر بنیادین قانون اساسی و استعفای رهبری که هر روز بر حدود اختیارات به ناحق خود می افزاید، پیشقراول این حرکت ملی باشند.»
آنها در این بیانیه با بیان اینکه «تاریخ دهشتناک چهل سال گذشته نشان میدهد که نه تنها عزمی برای پاسخگویی به مردم ایران وجود ندارد»، تاکید کردند: «نظام حاکم، هم بر اصلاح ناپذیری و کجرویهایش اصرار می ورزد و هم بر استبداد فردیاش.»
امضاکنندگان این بیانه که اکنون به «بیانیه۱۴» شهر یافته است با تاکید بر اینکه «بر خلاف تعریف نخستین قانون اساسی، نه از جمهوریت خبری است و نه از آزادی»، عنوان کردند که «مردم نه فقط در انتخاب سران قوا و نمایندگان مجلس و سایر نهادهای کلیدی کشور نقشی ندارند، که چانه زنی فعالان مدنی نیز بدون استعفای علی خامنهای و تغییر قانون اساسی – خاصه اصل ۱۷۷ – راه به جایی نخواهد برد.»
از زمان انتشار این بیانیه در ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ تاکنون ۹ تن از چهارده فعال مدنی و سیاسی که آن را امضا کرده بودند، از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شده اند.
عباس واحدیان شاهرودی یکی از این ۹ تن است که شامگاه یکشنبه ۲۷ مرداد۱۳۹۸ در مشهد بازداشت شد. در هنگام بازداشت، گروهی از مامورهای امنیتی با ورود به منزل واحدیان ، ضمن ضرب و شتم شدید او مقابل اعضای خانواده، او را بازداشت و به بازداشتگاه اداره کل اطلاعات مشهد منتقل کردند.
او سپس از بازداشتگاه اطلاعات مشهد به بند قرنطینه زندان وکیلآباد مشهد منتقل شد و به تازگی نیز به «بند قاتلان و مجرمان خطرناک» این زندان منتقل شده است که حمله روز دوشنبه در همین بند انجام شده است.
گزارشهای متعددی از کشتهشدن زندانیان به ویژه زندانیان سیاسی و عقیدتی در بازداشتگاهها و زندانهای جمهوری اسلامی منتشر شده است که یکی از آخرین موارد آن کشته شدن علیرضا شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی، در زندان فشافویه است.
شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی ٢١ ساله، روز دوشنبه ٢٠ خرداد، در زندان فشافویه طی حمله دو زندانی دیگر با بیش از ۳۰ ضرب چاقو، زخمی شد و پیش از رسیدن به بیمارستان جان خود را از دست داد.
او که در ۲۶ تیر۱۳۹۷ به دلیل آنچه «فعالیت در فضای مجازی» عنوان شد، بازداشت شده بود، پس از محاکمه به زندان فشافویه منتقل شد اما به دلیل وضعیت این زندان از ۲۳ اسفند ماه ۱۳۹۷ به همراه یک زندانی دیگر به نام «برزان محمدی» دست به اعتصاب غذا زدند و خواهان انتقال خود به زندان اوین یا رجایی شهر شدند، اما مقامهای زندان و قوه قضاییه به خواست این دو زندانی برای اجرای آییننامه تفکیک و طبقهبندی زندانیان توجه نکردند.
سازمان زندانهای قوه قضاییه جمهوری اسلامی بعد از کشتهشدن شیرمحمدعلی با صدور اطلاعیهای عنوان کرد که «تعمیرات سیستم بهداشتی و باز شدن در بند متهمان سیاسی و امنیتی موجب دسترسی قاتلین و کشته شدن او شده است.»
از جمله زندانیان سیاسی که فقط طی دو سال گذشته در زندانها و بازداشتگاهها کشته شدند «سینا قنبری» از بازداشتشدگان اعتراضات دی ماه ۱۳۹۶ و کاووس سیدامامی» از فعالان محیط زیست، هر دو در زندان اوین کشته شدند. وحید حیدری نیز در جریان اعتراضات دی ۱۳۹۶ پس از دستگیری در بازداشتگاه کلانتری ۱۲ شهر اراک شهر اراک کشته شد. پاییز سال گذشته نیز وحید صیادی نصیری،زندانی سیاسی، بر اثر اعتصاب غذا در زندان لنگرود شهر قم جان خود را از دست داد.