عراق: تظاهرات علیه قانون انتخابات و به آتش کشیدن مراکز احزاب

چندین استان عراق در ساعات ابتدایی صبح چهارشنبه 25 دسامبر شاهد تظاهرات علیه قانون جدید انتخابات بود که دیروز از تصویب مجلس گذشت.

راهپیمایی‌ها در میدان تحریر در بغداد، ذی قار، ناصریه و بصره برپا شد و تظاهرکنندگان با سردادن شعارهای میهن دوستانه، تاکید داشتند، بزرگترین فراکسیون فی الواقع «خون معترضین کشته شده درمیدان تحریر» است و این جنبش مردمی است که کابینه را تشکیل خواهد داد.

این درحالی است که معترضین به دنبال ترور ثائر الطیب از فعالان سیاسی، دفاتر حزب الدعوه، جریان الحکمه، سازمان بدر و عصائب اهل حق در شهر دیوانیه مرکز استان قادسیه در جنوب بغداد را به آتش کشیدند.

از سوی دیگر اوس فاضل کمدین عراقی، به نوبه خود گفت در بغداد هدف سوء قصد قرار گرفته است. وی تأکید کرد، هدف از تعرض به چهره‌های عمومی، تلاش برای ارعاب و ترساندن تظاهرکنندگان می‌باشد.

از سوی دیگر، تظاهرکنندگان بزرگراه محمد القاسم در مرکز بغداد را مسدود کردند و با آتش زدن لاستیک، تعدادی از جاده‌های اصلی نجف را بستند.

بر اساس قانون جدید انتخابات عراق، سیستم نامزدی‌های فردی به جای لیست‌های نامزدهای احزاب مجاز می‌باشد و نامزدی که بیشترین آرا را بدست آورد، برنده انتخابات است.

در این قانون اگر آرای نامزدها برای آخرین کرسی برابر باشد، برنده به قید قرعه مشخص می‌شود و در صورت خالی ماندن کرسی در مجلس، نامزدی که بیشتری رای را در حوزه انتخابیه آورده، آن کرسی را تصاحب خواهد کرد.

همچنین، هر عضو پارلمان نماینده منطقه انتخاباتی معینی است، و حوزه‌های انتخابیه بر اساس حوزه انتخاباتی برای هر منطقه در استان تقسیم می‌شوند.

بر اساس قانون جدید انتخابات، وزارت برنامه ریزی، اطلاعات مربوط به تعداد شهرستان‌ها، مرز میان آنها و جمعیتشان را در اختیار کمیسیون قرار می‌دهد.

مقتدی صدر رهبر جریان صدری، در توئیتی از تصویب قانون جدید انتخابات در پارلمان عراق استقبال کرد و آن را گامی مثبت در راستای بیرون راندن احزاب فاسد از عرصه سیاسی دانست.

صدر همچنین نسبت تشکیل یک کمیسیون انتخابات عادلانه، مستقل و عاری از دخالت احزاب، ابراز امیدواری نمود.

بر اساس قانون جدید انتخابات ، وزارت برنامه ریزی اطلاعات مربوط به تعداد شهرستان‌ها، مرز میان آنها و جمعیت‌شان را در اختیار کمیسیون قرار می‌دهد.

مقتدی صدر رهبر جریان صدری، در توئیتی از تصویب قانون جدید انتخابات در پارلمان عراق استقبال کرد و آن را گامی مثبت در راستای بیرون راندن احزاب فاسد از عرصه سیاسی دانست.

صدر همچنین نسبت تشکیل یک کمیسیون انتخابات عادلانه، مستقل و عاری از دخالت احزاب ابراز امیدواری نمود.