قیامها, ادوار باطل مذاکره و ذلت در دیپلماسی هادی محسنی :

دیپلماسی در روابط بین الملل, شاخصهایی دارد که کشورها برحسب شرایط داخلی و بین المللیشان وارد مذاکره میشوند تا مسائل مورد علاقه خودشان را حل و فصل نماپند. حکومت ایران اما در این 40 سال حاکمیتش همواره جدا از قواعد بین المللی عمل کرده است. علت این آشفتگی دیپلماسی رژیم ایران اقلا در دو مورد برجسته است : 1- نداشتن یک استراتزی و خط صحیح تنظیم رابطه با دول جهان 2- نارضایتی عمومی و اعتراضات و قیامها که میشود گفت هرگز تعطیل نشده است.

در2 ماه گذشته 2 اتفاق بزرگ در راستای انقلاب نوین ایران رخ داده است: الف- قیام شکوهمند دیماه 98 ب- قیام همیاری سیمای آزادی ایران.

در هر دومورد رژیم شکست سنگین داخلی و بین المللی را متحمل شده است که تمامی حکومت ولایت فقیه قادر به فرار از عواقب سرنگونساز آنها نبوده و نخواهند بود. در چنین شرایطی , حکومت ایران با تحمل ذلت و بی کفایتی دیپلماتیک دوباره وارد مذاکره میشود. این تصمیم نظام جمهوری اسلامی هرچند بخواهد ملت رادر بازی اختلافات جناحی سرگرم نموده و بخیال خود ملت را فریب دهد قطعا شکست سنگینی راشاهد خواهد بود.

27 آبان امسال, بعد از آن دوضربه استراتژیک قیام آبان و همیاری ارتش قیام بدرخواست سیمای آزادی ایران, باز سخن از مذاکره با شیاد بازی و دروغ پراکنیهای روحانی رئیس جمهور ولایت فقیه ایران, در رسانه های رژیم مطرح شده است. : روز سه‌شنبه ٢۶ آذر/١٧ دسامبر، حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در اجلاس سران کشورهای اسلامی وارد کوالالامپور پایتخت مالزی شد.

حسن روحانی که بعد از مالزی، روز جمعۀ 29آذر به ژاپن رفت، بر روابط ویژۀ خود با آقای آبه شینزو نخست‌وزیر ژاپن تأکید کرد.

رورنامه حکومتی ستاره صبح چهارشنبه 27 آذر نوشته است: “اگر قرار است که آبه شینزو در کاهش منازعه تهران – واشنگتن میانجیگری کند، بهتر آن است که تهران با اتکا بر نقش سازنده توکیو وضعیت فعلی را به سود اقتصاد خود تغییر دهد و راهبرد «فریز» و «انسداد» مذاکره را دستمایه چالش با واشنگتن نسازد، چرا که هر گونه گشایش‌های اقتصادی در رهگذر تنش‌زدایی و مذاکره با واشنگتن خواهد بود”.

رژیم جمهوری اسلامی ایران 40 سال است که مذاکرات آشکار و پنهانش را ادامه می دهد و در اغلب موارد می گوید مذاکره بی مذاکره ” مذاکره سم مهلک است, خیانت است, ناموس فروشی است و.. . بنیانگذار این نوع مذاکره, خمینی امام خائنان است. او در نوفل لوشاتو مذاکرات وطن فروشانه را به بهای سرکوب و فروش آزادی, با استعمار و مماشاتگران خائن ادامه داد. با این مذاکرات او هم آزادی را با سرکوب تمام عیار, به بهای ادامه حکومتش با استعمار بمعامله گذاشت و هم, زمینه کشتار انقلابیون و زمینه آزار و اذیت اقلیتهای مذهبی, قومی و عقیدتی دیگر را در دستور کار باندهای کثیف ولایت فقیهی, قرار داد. از همه اینها خائنانه تر و آشکارتر سرکوب و نفی حرمت انسانی و تحقیر تمامی ملت بویژه زنان در ایران بوده و هست که همچنان و در سطحی وسیعتر از سایر جنایاتشان ادامه می دهند.

با این پیشینه ضد مردمی سیستم ولایت فقیهی ایران, مذاکره با این رژیم را چه قماشهایی از مماشاتگران ادامه داده و می دهند و بر عکس چه باندها و جناحهایی از سیستم فاسد ولایت فقیه مذاکرات را دنبال و یا دامن می زنند؟.

در تعریف مذاکره ازجمله می گویند: دو یا چند طرف درگیر ، بر اساس انتخاب خود و نه به اجبار با یکدیگر گفتگو می کنند تا منافع ملی خودشان را بر حسب شرایط, با قراردادها و پیمانهایی دنبال نمایند.

اما مذاکره در نهایت با یک سیستم یکپارچه و با حفظ منافع میهن پرستانه قابل دوام و قابل ارزیابی است.

اما این حکومت در این 40 سال فقط موفق شده است با جدالهای باندی مردم را فریب و گمراه سازند. جدال باندی حکومت ایران ریشه در حفظ و حراست از ” کیان”!! ولایت فقیه دارد و هر کدام با برداشت حوزوی خودشان می گویند که من و ما بهتر از شما حکومتمان را نگه می داریم و نه در جهت منافع مردم.

البته استعمار و لابیهای فاسد و ضدایرانی حاکمیت, پشت این جدالهای حکومتی قائم شده و نیات پلید استعماری خود را به اجرا می گذارند. آنها هدفی جز افزودن بر عمر ضد مردمی این حکومت و نمک پاشیدن بر پیکر خونین جامعه ایران ندارند. با اینهمه نیرنگ و رو شدن نیات آشکار و پنهان کلیت رژیم,دولت ولایت فقیه, همانظور که گفته شد باز توسل به مذاکره به بهای نادیده انگاشته شدن قیام آبان و بدنبالش همیاری ارتش قیام را ایندفعه با آویختن بدامن ژاپن برای میانجیگری با ” شیطان بزرگ”امریکا را دارد.

دوشنبه 2 دی وطن امروز نوشته است:« هر چند حامیان دولت در روزهای پیش از سفر روحانی، مانور گسترده‌یی بر ابعاد اقتصادی این سفر و به‌ویژه موضوع آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران در ژاپن ترتیب داده بودند اما آبه شینزو طبق اخبار منتشر شده توسط دولت، هیچ اشاره‌ای به موضوع از سرگیری خرید نفت ایران نداشته و صرفاً بر گسترش همکاریهای ۲کشور در حوزه‌هایی چون پزشکی و گردشگری تأکید داشته است.

پیشتر در ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ (۱۳ ژوئن ۲۰۱۹) شینزو آبه با علی خامنه‌‌ای در تهران دیدار کرد اما رهبر جمهوری اسلامی به او گفت ایران هیچ اعتمادی به آمریکا ندارد و تجربه تلخ مذاکرات قبلی با آمریکا در چارچوب برجام را به هیچ وجه تکرار نخواهد کرد زیرا «هیچ ملت آزاده و عاقلی مذاکره تحت فشار را نمی‌پذیرد.

اما خامنه ای در زمانی که بقول خودشان عمق استراتژیک نظام ولایت در لبنان و بویژه در عراق آتش گرفته است در سخنانی با عوامل دربار ولایت آخرین میخ را بر تابوت مذاکرات وطن فروشانه اش زد و با یک خودزنی استراتژیک از جمله گفت ” خواسته‌های جدیدی رو مطرح می‌کنند و چون طرف ایرانی قطعاً نخواهد پذیرفت معلوم است دیگه شما در منطقه فعال نباشید شما به مقاومت کمک نکنید شما نمی‌دانم در فلان کشور فلان کشور حضور نداشته باشید تحمیلات اینجوری شما موشک نداشته باشید شما یواش یواش می‌رسند به جاهای دیگه شما مسأله رو حجاب تکیه نکنید تو مسأله قوانین دینی از این حرفها مطرح خواهند کرد حد یقف ندارد که خواسته‌های آنها اراده حاکم بر جمهوری اسلامی اجازه نخواهد داد دوباره آمریکا با این ترفندهای به کشور برگردد… . “( خامنه ای 12 آبان 1398)

در جواب به این ذلت و تناقض بیش از حد در دیپلماسی دستگاه ولایت, سخنگوی مجاهدین مناسبترین جواب را 22 مهر 98 ارائه کرد که :

” …عجله نکنید. خلق قهرمان به موقع ولی بدون مذاکره حسابتان را خواهد رسید.”

بدین ترتیب جواب مردم هم در قیام شکوهمند آبان امسال و در امتداد آن, ظهور بی نظیر ارتش قیام خلق ایران در همیاری سیمای آزادی, جواب فعلی مردم ایران بدون مذاکره با رژیم و یاری کنندگان داخلی و بین المللیش بود تا جواب نهایی را هم بزودی با کانونهای شورشی و ارتش قیام, شاهد باشند.