خانه / اخبار مهم روز / مایک پمپئو: کشتن قاسم سلیمانی جزئی از راهبرد عمومی بازدارندۀ آمریکا بوده است

مایک پمپئو: کشتن قاسم سلیمانی جزئی از راهبرد عمومی بازدارندۀ آمریکا بوده است

مایک پمپئو، وزیر امور خارجۀ آمریکا، روز دوشنبه گفت کشتن قاسم سلیمانی، فرماندۀ پیشین سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران، در چارچوب راهبرد عمومی بازدارندۀ دولت آمریکا انجام گرفته است. دونالد ترامپ تا کنون از میان بردن این فرماندۀ برون مرزی سپاه پاسداران را با تاکید بر تدارک عملیات قریب الوقوع از سوی وی علیۀ آمریکا توجیه می‌کرد. با این حال، در برابر فقدان اسناد و مدارک قانع کننده در این باره و نیز اظهارات برخی مقامات بلند پایۀ این کشور و از جمله مارک اسپر، وزیر دفاع، که از وجود چنین عملیاتی ابراز بی خبری کرد، اینک وزیر امور خارجۀ آمریکا، کشتن قاسم سلیمانی را اقدام بازدارندۀ راهبردی توصیف می‌کند.

مایک پمپئو که روز گذشته در اندیشکدۀ سیاستگذاری عمومی آمریکا واقع در دانشگاه استانفورد سخن می‌گفت بر سیاست دولت این کشور برای برقراری یک «راهبرد بازدارندۀ واقعی» در برابر ایران تاکید کرد و گفت رویکردِهای دولت‌های گذشته در آمریکا، چه دموکرات و چه جمهوری‌خواه، به تشویق «فعالیت‌های شرارت آمیز و غرض ورزانۀ» ایران منجر شده است.

در روزهای گذشته، شماری از نمایندگان دموکرات و جمهوری خواه نسبت به اظهارات دونالد ترامپ در بارۀ فعالیت‌های قاسم سلیمانی برای سازمان دادن حملاتی به چهار سفارت خانۀ این کشور ابراز تردید کرده و خواستار ارائۀ توضیحات بیشتر در این زمینه شده بودند.

مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، روز یکشنبه گفت وی هیچ اطلاعی در بارۀ حمله یا حملات قریب الوقوع به سفارت خانه‌های این کشور دریافت نکرده است. دونالد ترامپ روز دوشنبه در واکنش به این سخنان با تغییری در اظهاراتِ گذشتۀ خود گفت «این سخنان دیگر اهمیتی ندارد» اگر بدانیم که سلیمانی خود یک تهدید در راه بوده است.

مایک پمپئو در سخنان روز گذشتۀ خود به دفاع از حضور سربازان این کشور در عراق نیز پرداخت و تاکید کرد که آنان در آیندۀ نزدیک در این کشور خواهند ماند. وی با این حال، با اشاره به خواست دونالد ترامپ در بیرون کشیدن نظامیانِ این کشور از خاورمیانه و آفریقا، گفت که در بارۀ شمار لازم سربازان آمریکا در عراق هر زمان که لازم باشد با مقامات بغداد گفتگو انجام خواهد گرفت.

وزیر امور خارجۀ آمریکا گفت «گمان می‌کنم مقامات ایرانی بخوبی درک کرده‌اند، و حتی پیش از هفته‌های اخیر، که قصد و ارادۀ ما کارکردن با همۀ گروه‌ها در عراق است. ما از زمان دراز گذشته با همۀ آنها کار کرده‌ایم و در آینده نیز خواهیم کرد» . او در بارۀ حضور نیروهای آمریکا در عراق در دراز مدت گفت «در این زمینه ما با رهبران منتخب این کشور در بارۀ میزان مناسب حضور خود گفتگو می‌کنیم».

مایک پمپئو گفت که وی «در ده روز گذشته شاید پنجاه گفتگوی تلفنی با شمار بسیاری از رهبران سنی، کُرد و شیعیِ عراقی» داشته و تاکید کرد که «آنها بصورت عیان و عمومی نخواهند گفت، اما بصورت خصوصی همۀ آنان بر اقداماتی که آمریکا در دورۀ کارزار ضدِ تروریستی خود انجام داده بشکلی که گروه دولت اسلامی دوباره سر بر نیاورد و عراق حاکمیت و استقلال خود را بازیابد، تاکید کرده و نسبت به آن قدرشناس هستند».