سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که شیوع ویروس کرونای نوظهور به “سطح همهگیری جهانی” رسیده است. در دو هفته اخیر شمار مبتلایان به این ویروس در خارج از چین ۱۳ برابر و شمار کشورهای درگیر با آن سه برابر شدهاند.
تدروس ادناهوم، رئیس سازمان بهداشت جهانی
تدروس ادناهوم
عصر چهارشنبه، ۲۱ اسفند (۱۱ مارس) تدروس ادناهوم، رئیس سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که شیوع ویروس “سارس کو-۲” در جهان به سطح پاندمی (Pandemic)، یعنی “اپیدمی در سطح همهگیر در مقیاس بزرگ” رسیده است.
او با بیان اینکه سازمان تحت سرپرستی او شبانهروز گسترش این ویروس را رصد کرده است گفت: «ما عمیقا نگران میزان هشدار دهنده شیوع ویروس، جدی بودن اوضاع و کمکاری در مبارزه با این ویروس هستیم.»
ادهانوم احتمال داد که شمار بیماران در روزها و هفتههای آینده افزایش یابد.
شیوع در ۱۱۵ کشور
رئیس سازمان بهداشت جهانی خاطرنشان کرد که شمار موارد کووید ۱۹ (بیماری ناشی از ویروس کرونا) در خارج از چین در دو هفته گذشته ۱۳ برابر شده است. تعداد کشورهایی که درگیر این بیماری هستند سه برابر شده است.
به گفته این مقام اتیوپیایی بیش از ۱۱۸ هزار مورد ابتلا در ۱۱۵ کشور ثبت شده است. تا روز چهارشنبه چهار هزار و ۲۹۱ نفر بر اثر این بیماری جان سپردهاند.
ادهانوم تاکید کرد که همه کشورها هنوز هم میتوانند روند این همهگیری را تغییر دهند. او گفت: «(بیماران را) بیابید، قرنطینه و آزمایش و معالجه کنید».
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
او همچنین تاکید کرد که درجهبندی این بیماری به عنوان “همهگیر” تاثیری در ارزیابی تهدید ناشی از این ویروس نخواهد داشت.
برای طبقهبندی یک بیماری به عنوان “همهگیر در سطح جهانی” هیچ معیار مشخصی از جانب سازمان بهداشت جهانی وجود ندارد.
به طور معمول این عنوان برای بیماریهایی بهکار میرود که بدون کنترل در چند قاره گسترش مییابد.