خانه / اخبار مهم روز / خامنه‌ای: بررسی تعطیلی مساجد به کسانی سپرده شود که ضرورت دعا را درک می‌کنند

خامنه‌ای: بررسی تعطیلی مساجد به کسانی سپرده شود که ضرورت دعا را درک می‌کنند

خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، می‌گوید بررسی «دقیق» بسته بودن یا نبودن مساجد و مراکز دعا به خاطر خطر کرونا را «باید به کسانی سپرد که حقیقت و ضرورت دعا و توسل را درک می‌کنند.»

او این مطلب را در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا عنوان کرد که بامداد امروز با حضور حسن روحانی، رئیس‌جمهوری و اعضای ستاد ملی و استانداران سراسر کشور به صورت ویدئو کنفرانسی تشکیل شد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، رهبر جمهوری اسلامی در این جلسه بر دو نکته تأکید کرد: «اهمیت دادن به شبکه بهداشتی درمانی» و «بررسی‌های دقیق دربارهٔ بسته بودن یا نبودن مساجد و مراکز دعا».

او در زمینه مورد دوم گفت: «بنده هیچ پیشنهادی در این باره ارائه نمی‌کنم و تابع نظر و تشخیص کارشناسی ستاد ملی مبارزه با کرونا هستم اما باید توجه داشت که عبادات و توسل بخصوص در ماه رمضان و شبهای قدر جزو نیازهای اساسی و حتمی مردم است.»

علی خامنه‌ای افزود: «همان گونه که گفتم نظر کارشناسی‌شده در ستاد ملی مبارزه با کرونا را معتبر می‌دانم اما این بررسی را باید به کسانی سپرد که حقیقت و ضرورت دعا و توسل را درک می‌کنند آن وقت هر چه آن‌ها تصمیم بگیرند بنده و همه مردم به آن عمل خواهیم کرد.»

بحث بازگشایی مکان‌های مذهبی در سه هفته گذشته در ستاد مقابله با کرونا مطرح بوده است.

حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران روز ۳۱ فروردین گفت قرار دولت این بود که تاریخ بررسی بازگشایی اماکن مذهبی پایان اردیبهشت بسته باشد اما به درخواست علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه، دولت نیز تصمیم خود را عوض کرد و ۱۵ اردیبهشت این موضوع را بررسی می‌کند.

او دو هفته بعد از بازگشایی مساجد در ۱۳۲ شهرستان از تاریخ ۱۵ اردیبهشت خبر داد و گفت در این شهرستان‌ها «نماز جمعه هم برگزار می‌شود».

روز یک‌شنبه، همزمان با اظهارات علی خامنه‌ای، یکی از مسئولان عملیات مدیریت کرونا در تهران گفت که آمار کرونا «در بسیاری شهرها در حال بازگشت به نقطه اوج است»، حسن روحانی در همین روز همه آمارهای کرونایی در ایران را «قابل قبول» دانسته است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، علی ماهر، معاون برنامه‌ریزی ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران، گفت: بسیاری مردم علی‌رغم هشدارها این بیماری را نادیده گرفته‌اند و آمار در بسیاری شهرها در حال بازگشت به نقطه اوج است.

او نسبت به روند افزایشی کرونا در برخی شهرها و از جمله پایتخت هشدار داد و شناور شدن ساعت کاری ادارات را خواستار شد.

آقای ماهر با تاکید بر اینکه «وضعیت فعلی به هیچ وجه مطلوب نیست» و با کاهش سخت‌گیری‌های اجتماعی «مردم پروتکل‌ها را به دست فراموشی سپردند».

با وجود این تأکیدهای مسئولان این ستاد، وزیر بهداشت ایران خبر داده است پس از پایان ماه رمضان صحن اماکن زیارتی بازگشایی می‌شود.

به گزارش وب‌سایت شبکه خبر، سعید نمکی تاکید کرده که این بازگشایی شامل صحن این اماکن است و «داخل حرم‌» باز نمی‌شوند.

او همچنین با دفاع از روند اطلاع‌‌رسانی درباره آمار کرونا در ایران گفته است «حتی ۱۰ درصد هم اختلاف میان آمار اعلام شده از سوی ما و واقعیت وجود ندارد».

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که پیش از این برخی نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر تهران گفته‌اند آمار مبتلایان و قربانیان کرونا در ایران بسیار بیشتر از آماری است که وزارت بهداشت اعلام می‌کند.

دولت ایران تا از روز ۲۳ فروردین اعلام کرد که مقررات سخت‌گیرانه فاصله‌گذاری اجتماعی را تغییر می‌دهد و به برخی از مشاغل که کم‌ریسک یا دارای ریسک متوسط توصیف می‌شدند، اجازه فعالیت داد.

روحانی: ۳۰ درصد از هزینه بیکاری و بهداشت پرداخت شده

رئیس‌جمهور ایران از پرداخت ۳۰۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای مقابله با کرونا خبر داده است.

حسن روحانی روز شنبه ۲۱ اردیبهشت در جلسه ستاد ملی کرونا که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی از طریق ویدئو کنفرانس در آن حضور داشت، گفت چون منبعی برای تامین این پول نداشتیم، از این صندوق برداشت شد.

رئیس‌جمهور ایران در این جلسه گفت که برای تأمین مخارج بیکاری و بهداشت و درمان بسیار مهم بود «چون منبعی برای آن نداشتیم»، با موافقت آیت‌الله خامنه‌ای «یک میلیارد یورو برای این امر اختصاص پیدا کرد که ۳۰ درصد آنها پرداخت شده و بقیه‌اش هم پرداخت می‌شود.»

رهبر جمهوری اسلامی روز ۱۸ فروردین، ۱۱ روز بعد از درخواست اضطراری دولت برای برداشت یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی برای مبارزه با کرونا، نهایتا با آن موافقت کرد.

آقای روحانی همچنین در این جلسه اعلام کرده که ۱۵۸ شهرستان جزو مناطق سفید هستند و در این مناطق فعالیت برخی مکان‌های مذهبی مانند مساجد با رعایت پروتکل‌‌ها شروع شده است.

او همچنین از بازگشایی مدارس از هفته آینده خبر داده ولی گفته است حضور دانش‌آموزان اجباری نیست و «دانش‌آموزانی که مایلند بروند اشکالات‌شان را از معلمین» بپرسند، می‌توانند به مدرسه بروند.