خانه / اخبار مهم روز / دادستان کل ایالات متحده اپل را به همکاری با «رژیم‌های خودکامه» متهم کرد

دادستان کل ایالات متحده اپل را به همکاری با «رژیم‌های خودکامه» متهم کرد

ویلیام بار، دادستان کل ایالات متحده، روز دوشنبه شرکت اپل را به‌دلیل آن‌چه همکاری این شرکت با «رژیم‌های خودکامه» و خودداری از کمک به وزارت دادگستری در شکستن قفل آیفون خوانده، به داشتن معیارهای دوگانه متهم کرد.

این اتهام در حالی مطرح می‌شود که بار اعلام کرد تکنسین‌های اف‌بی‌آی سرانجام به دو آیفون یک افسر نیروی هوایی عربستان سعودی که در ماه دسامبر سه آمریکایی را در یک پایگاه نظامی در فلوریدا کشته بود، دسترسی پیدا کردند.

دادستان کل ایالات متحده گفت که در گوشی‌های آیفون شواهدی موجود بود که محمد سعید شمرانی، عامل تیراندازی پایگاه فلوریدا را به القاعده مرتبط می‌کرد و شرکت اپل را به‌دلیل کمک نکردن در این موضوع حتی پس از درخواست شخصی رییس‌جمهوری ایالات متحده از این شرکت، به شدت مورد انتقاد قرار داد.

ویلیام بار در یک نشست مجازی مطبوعاتی گفت: «اگر شرکت‌های فن‌آوری هم‌چون اپل مایل به اجابت درخواست‌های رژیم‌های خودکامه هستند، قطعا بهانه‌ای برای عدم همکاری با کشورهای مبتنی بر حاکمیت قانون که به آزادی‌های مدنی و حقوق حریم خصوصی احترام می‌گذارند، ندارند.»

دادستان کل ایالات متحده به گزارش‌های رسانه‌ها مبنی بر موافقت اپل با خواسته چین و روسیه برای ایجاد مراکز داده در این کشورها به‌منظور اعمال نظارت گسترده از سوی دولت‌های‌شان استناد کرده است.

بار هم‌چنین اپل را به «تسهیل سانسور و سرکوب» از طریق غیر فعال کردن گزینه‌ها و اپلیکیشن‌های مورد استفاده طرفداران و حامیان دموکراسی متهم کرد. سال گذشته شرکت اپل اپلیکیشنی را که معترضان برای ردیابی تحرکات پلیس در هنگ‌کنگ استفاده می‌کردند، حذف کرد.

اپل گفته بود که حذف این اپلیکیشن به‌دلیل استفاده از آن برای کمین کردن و حمله به ماموران قانون است.

ویلیام بار تلاش دارد تا به اپل و دیگر شرکت‌های فن‌آوری برای فراهم کردن دسترسی نهادهای قانونی به دستگاه‌های رمزنگاری شده، زمانی که از سوی دادگاه اجازه داده شده است، فشار بیاورد.

شرکت‌های فن‌آوری همواره در تلاش برای ساخت محصولات با محوریت حفظ حریم خصوصی بوده‌اند که جز کاربران‌شان، «دیگری»، چه هکرها و چه دولت‌ها با حکم بازرسی به آن دسترسی پیدا نکند.

دادستان کل ایالات متحده از رمزنگاری محصولات به‌منظور حفظ حریم خصوصی انتقاد کرد و گفت: «بیشتر این شرکت‌ها وقتی که به نفع‌شان است خواسته‌های رژیم‌های خودکامه را اجابت می‌کنند.» بار گفت که نیاز به قانونی وجود دارد که شرکت‌ها را وادار به دادن دسترسی به دستگاه‌های رمزنگاری‌شده کند.

شرکت اپل در بیانیه‌ای در واکنش به اتهامات ویلیام بار گفت که به بازرسان «همه اطلاعاتی را که در اختیارش بود،» داده و حمایت مداوم فنی و تحقیقاتی ارائه کرده بود.

در این بیانیه آمده است: «ادعاهای اشتباه در مورد شرکت ما بهانه‌ای برای تضعیف رمزنگاری و دیگر اقدامات امنیتی برای حفاظت از میلیون‌ها کاربر و امنیت ملی‌مان است.»