رئیس سازمان بازرسی کل کشور بد رفتاری ماموران شهرداری با آسیه پناهی که اندکی پس از تخریب خانهاش درگذشت را تائید کرد. او میگوید ماموران برای تخریب سرپناه این زن حاشیهنشین کرمانشاهی حکم قضائی نداشتند.
خبر مرگ آسیه پناهی، زن ۶۱ سالهای که اندکی پس از مقاومت در برابر تخریب سرپناه خود و خانوادهاش درگذشته، در رسانهها و شبکههای اجتماعی بازتاب گستردهای داشت و به برکناری سه مدیر شهرداری کرمانشاه و بازداشت آنها منجر شد.
نزدیک به دو هفته پیش ماموران واحد اجرائیات شهرداری کرمانشاه برای تخریب تعدادی از خانههایی که حاشیهنشینان ظاهرا بدون مجوز در شهرک سجادیه ساخته بودند به محل رفتند و تعدادی خانه، از جمله اتاقکی که آسیه پناهی و خانوادهاش در آن سکونت داشتند را تخریب کردند.
روزنامه همشهری به نقل از شاهدان عینی گزارش داده که ماموران شهرداری و نیروهای کمکی آنها در درگیری با آسیه و دیگر حاشیهنشینانی که جلو تخریب خانهها مقاومت میکردند دست به خشونت زدند و از اسپری گاز فلفل استفاده کردند.
یکی از شاهدان گفته آسیه پناهی که دچار بیماری تنگی نفس بود در مقابل اسپری فلفل “طاقت نیاورد”. او در پی این ماجرا و در مسیر انتقال به کمپ “چشمه سفید” جان خود را از دست داد.
حجتالاسلام حسن درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور میگوید به محض مطلع شدن از ماجرای تخریب سکونتگاه خانم پناهی و خانوادهاش، ماموران این سازمان و دادگستری کرمانشاه کار تحقیق درباره این پرونده و بررسی آن را آغاز کردند.
بدون حکم قضائی، با “اسپری فلفل غیرمجاز”
به گزارش خبرگزاری ایسنا درویشیان دوشنبه ۱۲ خرداد درباره نتیجه این بررسیها گفت: «ماموران شهرداری فاقد دستور قضایی تخریب بودند و برای اینکه مقاومت متوفی را بشکنند تا مانع تخریب آلونک نشود، از اسپری فلفل غیرمجاز استفاده کردهاند.»
او میگوید زمینی که اتاقک خانواده پناهی در آن ساخته شده اوقافی و جزو فضای سبز است و ساخت و ساز در آن از هر جهت غیرمجاز بوده “ولی برخورد مامورین شهرداری با این خانم و تعدادی از بستگانش که در محل حاضر بودند، غیرقابل قبول است”.
به گفته درویشیان به همین دلیل برای مامورانی که در این حادثه دخیل بودهاند قرار بازداشت صادر شده است. پرویز توسلیزاده، رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه دهم خرداد در حاشیه بازدید از محل حادثه به خبرنگاران گفت در پی مرگ آسیه پناهی رئیس و قائم مقام اجرائیات شهرداری کرمانشاه بازداشت شدهاند. ظاهرا یکی دیگر از مدیران شهرداری هم در ارتباط با این پرونده بازداشت شده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور میگوید ماموران شهرداری برای توجیه اقدام خود به حکم کلی یکی از سرپرستان دادسرای عمومی و انقلاب کرمانشاه که سال گذشته و برای مدت یک سال صادر شده بود استناد کردهاند اما این حکم صرفا برای جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز صادر شده و برای تخریب نبوده و این موضوع هم یکی از موارد اتهام بازداشتشدگان است.
زمینخواری با کپر؟
غلامرضا شهبازی، مدیر اجرائیات شهرداری کرمانشاه چهارم خرداد در گفتوگو با خبرگزاری دولتی ایرنا درباره تخریب سکونتگاه خانم پناهی و خانوادهاش ادعا کرد که ماموران “در حین انجام ماموریت به یک کپر که در راستای زمینخواری ایجاد شده بود، برخورد کردند”.
بر خلاف این ادعا و مطابق تصویرهای منتشر شده، سکونتگاه خانم پناهی و خانوادهاش اتاق کوچکی ساخته شده با بلوک سیمانی بوده است. همچنین در یکی از تصویرها آسیه پناهی برای جلوگیری از تخریب اتاقکش روی چنگک یک بولدوزر نشسته و بعید است برای تخریب کپر از بولدوزر استفاده شود.
تاکنون چگونگی و جزئیات مرگ خانم پناهی که ظاهرا ساعتی پس از تخریب خانهاش و درگیری با ماموران رخ داده روشن نشده است.
“پرونده ملی” و اعلام علت مرگ تا یک ماه دیگر
عباس مسجدی، رئیس سازمان پزشکی قانونی روز دوشنبه در سفر به کرمانشاه پرونده مرگ آسیه پناهی را یک “پرونده ملی” خوانده و به خبرگزاری ایرنا گفته به مرکز استانی این سازمان دستور داده با سرعت و دقت لازم علت فوت این زن کرمانشاهی را مشخص کنند.
به گفته مسجدی بعد از انجام “معاینات، سمشناسی، پاتولوژی و آزمایشهای مربوطه” علت فوت آسیه پناهی حداکثر تا یک ماه دیگر مشخص و به طور رسمی اعلام میشود.
مطابق برخی گزارشها ماموران شهرداری پس از درگیری، خانم پناهی را برای انتقال به کمپ “چشمه سفید” در جنوب شهر سوار خودروی اجرائیات کردند اما او پیش از رسیدن به این مکان جان خود را از دست داده است.