خانه / اخبار مهم روز / وکلای کشتی روسی که محموله نیترات آمونیم را به بیروت منتقل کرد: دولت لبنان در جلوگیری از انفجار سهل‌انگاری کرد

وکلای کشتی روسی که محموله نیترات آمونیم را به بیروت منتقل کرد: دولت لبنان در جلوگیری از انفجار سهل‌انگاری کرد

اسناد جدید نشان می‌دهد اعضای دولت و قوه قضاییه لبنان از انبار شدن مقادیر انبوهی از مواد محترقه خطرناک در بندر بیروت با خبر بوده‌اند ولی در این زمینه اقدامی نکرده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، نیترات آمونیوم منفجر شده در بیروت محموله یک کشتی روسی بوده که در سال ۲۰۱۳ به دلیل مشکلات حقوقی مربوط به کارمزد توقف در بندر توقیف شده بود. این کشتی از گرجستان عازم موزامبیک بود اما در میانه راه برای انجام بارگیری در بندر بیروت توقف کرده بود.

به گزارش سی‌ان‌ان، شرکت حقوقی بارودی و شرکا در بیروت که وکالت کارکنان این کشتی روسی را به عهده دارد در بیانیه‌ای اعلام کرده که در ژوئیه سال ۲۰۱۴ به مسئولان بندر بیروت و وزارت ترابری لبنان چند نامه نوشته و در این نامه‌ها «نسبت به خطرات موادی که بار کشتی بوده هشدار داده بود.»

به گفته بارودی و شرکا، در همان ماه نامه‌ای از مدیرکل سازمان ترابری زمینی و دریایی لبنان دریافت شد که در این نامه عنوان شده مراتب به اطلاع وزارت دادگستری و مقامات نیروی دریایی رسیده و در مورد محموله کشتی از آنها کسب تکلیف شده است. با این وجود محموله کشتی در طی این سال‌ها در بندر بیروت باقی ماند.

وزارت دادگستری، وزارت ترابری و بندر بیروت از اظهارنظر در این مورد خودداری کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، در این مدت مقامات گمرکی بارها خطر این محموله را به یک قاضی اعلام کرده بودند اما این قاضی بارها اعلام کرده که احتمالا این کشتی و بار آن در حوزه صلاحیت دادگاه او نباشد.

از زمان انفجار تاکنون هیچ‌یک از سیاستمداران بلندپایه لبنان از مناطق مسکونی تخریب شده بازدید نکرده‌اند. ماری کلاد نجم، وزیر دادگستری لبنان، نیز که یک بار سعی کرد به منطقه بیاید با اعتراض مردم مواجه شد و اهالی محل با سر دادن شعار و پاشیدن آب او را بیرون کردند.

در این میان، تنها یکی از نمایندگان مجلس لبنان و سفیر این کشور در اردن با پذیرش ضعف مدیریتی حاکم بر لبنان استعفا داده‌اند و مقامات در این میان ۱۶ نفر از مسئولان بندر بیروت را بازداشت کرده‌اند.

بر اساس آخرین اطلاعات، تاکنون ۱۴۵ نفر در اثر انفجار بندر بیروت کشته شده و بیش از پنج‌هزار نفر از مردم این شهر مجروح شده‌اند. همچنین حدود ۳۰۰ هزار نفر از مردم نیز در اثر این انفجار بی‌خانمان شده‌اند.

مردم بیروت که از وضع موجود خشمگین هستند، پنج‌شنبه شب به وقت محلی در اعتراض به سهل‌انگاری دولت در مقابل پارلمان دست به تظاهرات زدند. در جریان این تجمع عده‌ای از معترضان سنگ و اشیای دیگر به سمت پلیس پرت کردند و پلیس نیز به سمت تظاهرات‌کنندگان گاز اشک‌آور شلیک کرد.

معترضان پیش از آن نیز در هنگام بازدید امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، از محل انفجار، فریادهای «انقلاب، انقلاب» سر داده بودند و خشم خود را نسبت به حاکمیت ابراز کرده بودند.

مکرون پس از این بازدید اعلام کرد فرانسه در روزهای آینده برای جمع‌آوری پول، غذا، دارو، مسکن و سایر احتیاجات ضروری مردم بیروت پس از انفجار بندر این شهر، یک نشست با حضور کمک‌کنندگان اروپایی، آمریکایی، خاورمیانه‌ای و سایرین برگزار خواهد کرد.

مکرون به سیاستمداران لبنانی هشدار داد کمک‌های بین‌المللی را «مانند یک چک سفید امضا به سیستمی که مردمش دیگر آن را قبول ندارند ارائه نخواهد داد.» مکرون از سیاستمداران لبنانی خواست «یک نظم نوین سیاسی» ایجاد کنند.