خانه / اخبار مهم روز / آمریکا قاضی دادگاه نوید افکاری را تحریم کرد

آمریکا قاضی دادگاه نوید افکاری را تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا دو قاضی ایرانی، سه زندان و یک دادگاه ایران را تحریم کرد.

بر اساس گزارشی که این وزارتخانه روز پنج‌شنبه سوم مهرماه در وبسایت رسمی خود منتشر کرد، محمود ساداتی قاضی دادگاه نوید افکاری که حکم به اعدام او داد، به همراه محمد سلطانی قاضی دادگاه انقلاب مشهد به لیست تحریم‌های آمریکا اضافه شدند.

همچنین زندان‌های ارومیه، عادل‌آباد شیراز و وکیل‌آباد مشهد به همراه شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز به لیست سیاه آمریکا اضافه شده‌اند.

مایک پومپئو٬ وزیر خارجه آمریکا نیز در بیانیه‌ای گفته است که ایالات متحده، قاضی سید محمود ساداتی، قاضی محمد سلطانی، و همچنین شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز، و زندان‌های عادل‌آباد، وکیل‌آباد و ارومیه مورد تحریم قرار داده است.

وزیر امور خارجه آمریکا می‌گوید این افراد و نهادهای قضایی به دلیل نقش آنها در شکنجه بیرحمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز، بازداشت‌های خودسرانه افراد به دلیل انجام مراسم مذهبی، اجتماع مسالمت آمیز و ابراز نظر مورد تحریم قرار گرفته‌اند.

مایک پومپئو تصریح کرده است: براساس گزارش‌ها، قاضی سید محمود ساداتی در تایید حکم اعدام نوید افکاری در دادگاه تجدید نظر دست داشته است.

وزیر امور خارجه آمریکا تصریح کرده است: نوید افکاری پس از شرکت اعتراضات در سال ۲۰۱۸ بازداشت شد. او را به قتل متهم کردند و در دادگاه‌های شتابزده و ناعادلانه که رئیس یکی از آنها قاضی ساداتی از شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز بود، محاکمه شد. (نوید) افکاری پیش از اعدام مخفیانه در زندان عادل آباد تحت شکنجه قرار گرفت.

مایک پومپئو تصریح کرده است که نوید افکاری تحت فشار مجبور به اعتراف شد که این اعترافات از تلویزیون دولتی پخش شد.

وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه ضمن محکوم کردن اعدام نوید افکاری، از جامعه بین المللی خواسته است همانند ایالات متحده در راستای پاسخگو کردن حکومت ایران دست به اقدام بزنند.

مایک پومپئو همچنین تصریح کرده است، ایران دستگاه قضایی خود را به یک دستگاه ظالمانه سرکوب تبدیل کرده است.

قبلا نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا نیز گفته بود ایالات متحده تحریم‌های جدیدی علیه برخی مقامات ایران، از جمله قاضی دادگاهی که نوید افکاری را به اعدام محکوم کرده بود، اعمال خواهد کرد.

الیوت آبرامز روز چهارشنبه ۲ مهر در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفته، ایالات متحده متعهد است کسانی را که آزادی و عدالت را از مردم ایران گرفته‌اند، بازخواست کند و در همین زمینه به زودی تحریم‌هایی علیه تعدادی از مقامات و نهادهای ایران، از جمله قاضی دادگاه آقای افکاری اعمال خواهد شد.

مقام‌های قضایی ایران نوید افکاری، عضو سابق تیم ملی کشتی ایران را به شرکت در اعتراض‌های مرداد ۹۷ شیراز و همچنین «قتل یک نیروی امنیتی وابسته به حراست شرکت آبفا» به نام حسن ترکمان در روز دوم مرداد ۷۷ متهم کرده بودند. اما نوید افکاری بارها ضمن رد اتهام قتل گفته بود که تحت شکنجه از او اعتراف گرفته‌اند.

وی اخیرا در حالی که وکیلش از «ابهامات زیاد» در پرونده‌اش خبر داده بود، اعدام شد و این اتفاق واکنش‌های تندی را در میان مدافعان حقوق بشر، ورزشکاران، کاربران شبکه‌های اجتماعی و حتی کشورهای خارجی برانگیخت.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا می‌گوید قضات دادگاه‌های انقلاب «عدالت را به تمسخر گرفته» و حکم‌هایشان را از «آیت‌الله‌‌ها» می‌گیرند.

بعد از اعدام آقای افکاری، سفر محمدجواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی به آلمان، فرانسه و بریتانیا به صورت ناگهانی لغو شد و این کشورها روز چهارشنبه سفرای ایران را در اعتراض به وضعیت حقوق بشر در ایران به وزارت خارجه احضار کردند.

قبلا مایک ‌پومپئو وزیر خارجه آمریکا از این کشورها خواسته بود که به خاطر اعدام آقای افکاری سفر ظریف را لغو کنند.

آقای ظریف قرار بود در این سفر موضوع برجام و فعال شدن مکانیسم ماشه برای بازگرداندان تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران را با اعضای اروپایی برجام مذاکره کند. وی بعد از لغو شدن سفرش به اروپا، روز پنج‌شنبه راهی مسکو شد و با همتای روسی خود سرگئی لاوروف دیدار کرد.

آمریکا اخیرا نیز تحریم‌هایی علیه ده‌ها فرد ایرانی مرتبط با وزارت اطلاعات، همچنین کسانی که در برنامه‌های نظامی و هسته‌ای ایران مشارکت دارند، اعمال کرد.