خانه / اخبار مهم روز / آمریکا: نگران بدتر شدن وضعیت شیوع کرونا در ایران هستیم

آمریکا: نگران بدتر شدن وضعیت شیوع کرونا در ایران هستیم

مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه ۱۵ مهر ضمن ابراز نگرانی نسبت به بدتر شدن شیوع ویروس کرونا در ایران بار دیگر بر آمادگی ایالات متحده برای کمک به ایران تاکید کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در توییتی نوشته است، ایالات متحده از بدتر شدن وضعیت کووید ۱۹ در ایران نگران است و ما بار دیگر همانند اول فوریه (سال جاری) پیشنهاد کمک خود را تکرار می‌کنیم.

اشاره خانم اورتگاس به پیشنهاد وزیر امور خارجه آمریکا در اسفند ماه برای کمک به ایران است. اما وزارت خارجه ایران این پیشنهاد را «ادعایی مضحک و یک بازی سیاسی‌روانی» خوانده بود.

مقام های جمهوری اسلامی ایران شمار رسمی مبتلایان کرونا در کشور را ۴۷۹ هزار و ۸۲۵ نفر اعلام کرده‌اند. اما منابع مستقل، شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در ایران را بسیار بالاتر از آمار دولتی می‌دانند.

مورگان اورتگاس در ادامه توییت خود نوشته است: ما در همراهی با درخواست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از مقامات ایران می‌خواهیم بی‌درنگ تمامی زندانیان سیاسی را از زندان‌های پر ازدحام و غیربهداشتی آزاد کنند.

سازمان ملل متحد در همین روز از ایران خواست بی‌درنگ نسرین ستوده، وکیل مدافع و فعال حقوق بشر و سایر زندانیان سیاسی را آزاد کند.

سازمان ملل می‌گوید، زندانیان سیاسی و مدافعان حقوق بشر در بحبوحه شیوع بیماری کووید-۱۹ مورد تبعیض واقع شده و برخلاف سایر زندانیان، نسبت به آزادی‌شان تعلل شده است.

میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، در همین راستا مراتب نگرانی عمیق این سازمان از بدتر شدن وضعیت فعالان حقوق بشر، وکلا و زندانیان سیاسی ایران را در نتیجه بحران بیماری کرونا بیان کرد.

ایران از هشت ماه پیش برای جلوگیری از افزایش شیوع بیماری کرونا در زندان‌ها اقدام به آزادسازی موقت حدود ۱۲۰ هزار زندانی در سراسر کشور کرد ولی متهمان جرایم اقدام علیه امنیت ملی که احکام زندان بیش از پنج سال دارند از این موضوع مستثنی شدند.

خانم باشله گفت که این متهمان در معرض خطر بیشتر ابتلا به بیماری کرونا قرار گرفته‌اند و از این تبعیض ابراز تأسف کرد.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با ابراز نگرانی از هدف گرفتن سازمان‌یافته و سرسختانه دگراندیشان در ایران، خواستار فراهم شدن امکانات درمانی برای خانم نسرین ستوده در منزل وی شد.

پیش از این نیز جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، «خودداری مقام‌های ایران از اعطای آزادی موقت (مرخصی) به فعالان حقوق بشر در دوران همه‌گیری کرونا» را نشانه آشکار «نقض کامل ابتدایی‌ترین حقوق انسانی» عنوان کرد؛ به ویژه به مخاطره افتادن «ایمنی و سلامت کسانی که به خاطر فعالیت‌های خود در دفاع و حمایت از حقوق بشر» در زندان‌های جمهوری اسلامی به سر می‌برند.