خانه / اخبار مهم روز / رئیس سازمان انرژی اتمی ایران: ما سرباز نظام هستیم و دستمان روی ماشه است

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران: ما سرباز نظام هستیم و دستمان روی ماشه است

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با حضور در یک برنامه تلویزیونی درباره آمادگی برای شروع تولید سوخت ۲۰ درصد توضیحات مختصری داده است.

او گفته است: “ما سرباز نظام هستیم و دستمان روی ماشه است؛ فرمانده باید دستور بدهد. ما خیلی سریع می توانیم کار را شروع کنیم.”

آقای صالحی درباره روند این فرآیند گفته: “نامه‌ای به نماینده جمهوری اسلامی در وین داده‌ایم که تسلیم آژانس بشود. بازرسان بیایند فک پلمپ کنند. تحت نظارت آژانس در آینده نزدیک باید کپسول گاز اورانیوم را تعویض کنیم. “

این اظهارات به نامه اخیر ایران به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برمی‌گردد؛ که این کشور از برنامه خود برای “غنی‌سازی اورانیوم با خلوص ۲۰ درصد” خبر داده بود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفته است: “ما باید مصوبه مجلس را اجرا کنیم اما دولت آیین نامه‌ای در خصوص چگونگی اجرای آن باید ابلاغ کند و رئیس جمهور باید دستور اقدام صادر کند.”

تصویب کلیات طرح کاهش تعهدات هسته‌ای ایران: بازرسی‌های آژانس محدود می‌شود

رویترز با استناد به متن اطلاعیه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در روز جمعه اول ژانویه ۲۰۲۱ گزارش داد: “ایران به آژانس اطلاع داده که بر اساس مصوبه قانونی اخیر مجلس کشور سازمان انرژی اتمی ایران قصد دارد در سایت غنی‌سازی فردو اورانیوم با غلظت ۲۰ درصد تولید کند.”

مجلس ایران یک ماه پیش و بعد از تروری محسن فخری زاده کلیات طرح “اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران” را به تصویب رساند که بر اساس آن، برخی تعهدات هسته‌ای ایران کاهش و افزایش غنی‌سازی اورانیوم افزایش می‌یابد.

از جمله مواردی که دولت در این طرح به آن ملزم می‌شود از سرگیری تولید اورانیوم غنی شده با خلوص ۲۰ درصد است که پیش از توافق هسته ای مورد نگرانی جامعه جهانی قرار داشته است.

ایران اوایل دسامبر گذشته و قبل از مصوبه مجلس هم به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفته بود که قصد دارد سانتریفیوژهای پیشرفته بیشتری را در تاسیسات هسته‌ای نطنز نصب کند.

دونالد ترامپ در اردیبهشت ۱۳۹۷ یک‌جانبه از توافق هسته‌ای که در سال ۱۳۹۴ حاصل شده بود کنار کشید و سیاست فشار حداکثری را در پیش گرفت؛ ایران یک سال بعد اعلام کرد تعهدهای برجامی خود را در پنج مرحله کنار می‌گذارد و تقریبا یک سال بعد بسیاری از آنها را کنار گذاشت.