خانه / اخبار مهم روز / کارزار هزاران کاربر در اعتراض به کشته شدن دست‌کم ۱۰ سوخت‌بر در سراوان بر اثر شلیک ماموران

کارزار هزاران کاربر در اعتراض به کشته شدن دست‌کم ۱۰ سوخت‌بر در سراوان بر اثر شلیک ماموران

هزاران کاربران توییتر طی شبانه روز گذشته با راه‌اندازی کارزاری مجازی به کشته شدن دست‌کم ۱۰ سوخت‌بر و مجروح شدن شمار دیگری از آنها در اثر شلیک ماموران اعتراض کرده و کشتار سوخت‌بران در سراوان را به ترند اول ایران تبدیل کردند.

در این کارزار، هزاران کاربر توییتر ضمن اعتراض به کشتار سوخت‌بران در مرز سراوان، از اعتراض روز سه‌شنبه مردم این شهر به برخورد خشونت‌آمیز و کشتار سوخت‌بران حمایت کردند.

کاربران از جمله با هشتگ #سراوانتنهانیست، #سوخت‌بر_نکشید، #DontKillBalochi و #سراوان به کشتار سوخت‌بران و تبعیض حکومتی نسبت به مردم بلوچ در سراوان و استان سیستان و بلوچستان اعتراض کردند.

این کارزار پس از آن شکل گرفت که دست‌کم ۱۰ سوخت‌بر در منطقه مرزی سراوان بر اثر تیراندازی ماموران کشته شدند و شمار دیگری از سوخت‌بران نیز زخمی شدند.

پس از آن در روز سه‌شنبه شماری از مردم سراوان و خانواده‌های کشته شدگان اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی مقابل فرمانداری سراوان کردند و برای ساعاتی وارد ساختمان فرمانداری نیز شدند.

یکی از کاربران در واکنش به کشتار سوخت‌بران در سراوان، نوشت: سوخت‌برها را که کشتید، اینترنت سراوان را هم قطع کردید؟ ما که ندید می‌دانیم این کار معنیش ابلاغیه برای کشتار است. به مردم عزیز آن ناحیه می‌گویم که #سراوانتنهانیست(link is external) و به سهم خودم صدای شما خواهم بود.

کاربر دیگری نیز در صفحه توییتر خود با اشاره به اینکه برخورد و تیراندازی ماموران که نتیجه‌ آن کشته شدن و سوختن سوخت‌برها در آتش خواهد بود یا در صورت توقیف پرداخت جریمه‌ کمرشکن و ضبط خودرو، نشان می‌دهد که انتخاب شغل سوخت‌بری به دلیل فقر و بیکاری است.

مهدی محمودیان، فعال سیاسی، هم نوشت: «جناب نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، که خدای‌تان از دوچرخه سواری زنان خشمگین می‌شد، از خدایتان بپرسید آیا امشب از سرخی آسمان سراوان خونین شرمنده نیست؟»

ویدا ربانی، روزنامه‌نگار، در توییتی نوشت که به کولبر و سوخت‌بر به سادگی شلیک می‌شود، برای آفتابه دزدی حکم قطع ید صادر می‌شود، ولی کسی با برادران قاچاقچی و اسکله‌های غیرمجاز برخورد کرد؟ اختلاسگرا چطور محاکمه می‌شوند؟ او تاکید کرد که اگر این فسادهای گسترده نبود شاید این ملت لازم نبود برای یک لقمه نان، جانش را کف دستش بگیرد.

همزمان تقی دژاکام، از نویسندگان کیهان و حمزه غالبی مشاور و مسئول ستاد جوانان میرحسین موسوی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ که ساکن فرانسه است، در صفحه توییتر خود سوخت‌بران کشته شده را «قاچاقچی» نامیدند.

الهام صالحی یکی از کاربران اما در پاسخ نوشت: «اگر یک بار سراوان رفته بودید فرق سوخت‌بر با قاچاقچی را دقیقا می‌دانستید: از خانه که چه عرض کنم بهتر است بگویم از کومه که بیرون می‌زنند برگشتن‌شان با شانس است.»

محمد آقازاده، روزنامه‌نگار، نیز در توییتی تاکید کرد که «صد میلیارد دلار در ده سال از کشور قاچاق شده، چرا هیچ‌کدام از ارزبرها شناسایی و محاکمه نشدند، با این پول می‌شد کشور را در مدار توسعه قرار داد و همه کولبرها و سوخت‌برها با داشتن کار این شغل را رها می کردند. آنها که به‌خاطر قاچاق یقه جرمی دهند چرا از خروج صد میلیارد دلار هیچ نمی‌گویند.»
سوخت‌بر