کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش، با تاکید براینکه ارتش با موافقت رییس ستاد کل نیروهای مسلح در سرکوب اعتراضات و ناآرامی داخل شهرها شرکت داشته است، آن را اقدامی «افتخارآمیز» و نشان دهنده «ولایتمداری» عنوان کرد.
در ایران، سپاه پاسداران، بسیج با چند قرارگاه امنیتی از جمله قرارگاه امام علی و قرارگاه ثارالله و یگانهای مخصوصی چون گردانهای امام علی، گردانهای عاشورا، الزهرا، امام حسین و نیروی انتظامی با یگان ویژه و یگان امداد، در اغلب موارد سرکوب اعتراضات را بر عهده دارند.
با این حال کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش، در مصاحبه با سایت دفتر حفظ و نشر آثار علی خامنهای، با تاکید بر مشارکت ارتش در سرکوب اعتراضات، گفت: «در ناآرامیهای دیماه ۹۷ ما آمادگیمان را به محمد باقری، رییس ستاد کل نیروهای مسلح، اعلام کرده و با موافقت او، در برقراری امنیت داخل شهرهایی که دچار ناآرامی شدند، تاثیر بسزایی داشتیم.»
فرمانده نیروی زمینی ارتش، حضور ارتش در سرکوب اعتراضات را «افتخارآمیز» خواند و افزود که «حضورهای میدانی ما میتواند بخشی از ولایتمداربودن ما را به منصه ظهور برساند و اقتدار خاصی را برای نظام به نمایش بگذارد».
اعلام و تاکید فرمانده نیروی زمینی بر مشارکت ارتش در سرکوب اعتراضات درحالی است که خبرگزاری رویترز دوم دی ماه سال ۹۸ در گزارشی به نقل از سه مقام رسمی وزارت کشور ایران، تعداد کشتهشدگان اعتراضات سراسری در ایران را بیش از هزار و ۵۰۰ نفر اعلام کرد.
سازمان عفو بینالملل نیز در گزارشی اعلام کرد که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در اعتراضات آبان «سیاست شلیک به قصد کشتن» را علیه معترضان به کار گرفتند.
حیدری گفت که بعد از حضور ارتش در سرکوب اعتراضات، گزارش آن به علی خامنهای «هم رسید» و رهبر جمهوری اسلامی «اوامر ویژهای در اینباره صادر کرد که حتما در آینده برای ما نصبالعین» خواهد بود
او همچنین مشارکت این نیرو در سرکوب اعتراضات را «ماموریت استنتاجی» خواند و گفت: «به این حضورهای میدانی، ماموریتهای استنتاجی میگوییم یعنی نتیجه میگیریم که اگر این کار را انجام دهیم خوب است».
فرمانده نیروی زمینی ارتش در این مصاحبه درباره حضور در سرکوب اعتراضات، از عنوان «ناآرامیهای دی ماه سال۹۷» استفاده کرد، و این درحالی است که اعتراضات گسترده سراسری در ایران در دی ماه سال ۹۶ و آبان ماه سال ۹۸ رخ داد و پیشتر گزارشهایی از مشارکت ارتش در سرکوب اعتراضات دی ماه سال۹۶ و به ویژه اعتراضات آبان۹۸ منتشر شده بود.
سعید نظری، سخنگوی شورای شهر شیراز، یکی از کسانی است که در جریان اعتراضات آبان سال۹۸ از از ورود ارتش به این شهر خبر داده بود. او در جریان اعتراضات سراسری گفت: «هرچند که نیروی انتظامی، بسیج و شورای تامین استان فارس کمک کردند اما در روزهای اخیر تاسیسات زیربنایی و مهم شهری با کمک ارتش در شیراز حفظ شد.»
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور دولت حسن روحانی نیز چهارم آذر ماه سال ۹۸ در یک برنامه تلویزیونی به کار گرفتن ارتش در جریان سرکوب اعتراضات در تعدادی از شهرها را تایید کرد. وزیر کشور در همان برنامه تلویزیونی گفت: «ارتش را آوردیم برای حفاظت از اماکن حساس و مهم، تا نیروی انتظامی آزاد باشد و بتواند برود جاهای مختلف.»
با این حال کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش، در مصاحبه خود به حفاظت از اماکن حساس اشارهای نکرد و بر استفاده از «نیروهای آموزش دیده و ولایی» ارتش در جریان اعتراضات تاکید کرد و گفت که «ما توانستیم در برقراری امنیت در داخل شهرهایی که دچار ناآرامی شده بودند، تاثیر بسزایی داشته باشیم».