خانه / اخبار مهم روز / خامنه‌ای: سیاست خارجی در وزارت خارجه تعیین نمی‌شود

خامنه‌ای: سیاست خارجی در وزارت خارجه تعیین نمی‌شود


علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی طی سخنانی از نیروی قدس سپاه به عنوان اهرمی در برابر دیپلماسی انفعالی در غرب آسیا تقدیر کرد. او گفت که سیاست خارجی همواره در مجمع بالادست وزارت خارجه تعیین می‌شود.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی از نیروی قدس سپاه به عنوان اهرمی در برابر دیپلماسی انفعالی در غرب آسیا تقدیر کرد
از چند روز پیش اعلام شده بود که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی قرار است روز یکشنبه ۱۲ اردیبهشت (دوم ماه مه) سخنانی بسیار مهمی ایراد کند.

این سخنان در شامگاه یکشنبه به طور مستقیم از شبکه سراسری تلویزیونی ایران منتشر شد.

او در این سخنان در کنار موضوعاتی چون روز معلم و روز جهانی کارگر و نیازهایی که معلم‌ها و کارگران ایران دارند و مسئولان باید به این نیازها رسیدگی کنند، از جمله اشتغال‌زایی و مسکن کارگران، به سه موضوع دیگر نیز پرداخت: انتخابات، نقش نیروی قدس سپاه پاسداران و سیاست خارجی ایران.

مضمون سخنان خامنه‌ای بسیار کلی مطرح شدند و از آنچه که تاکنون افکار عمومی با آن آشنا بود فراتر نرفت. مهم‌ترین نکات در این سخنرانی به قرار زیر است:

درباره انتخابات

انتخابات به معنای واقعی کلمه فرصتی “مهم و بی‌نظیر” است و به همین دلیل نباید مردم را از انتخابات دلسرد کرد.

با حرف‌های بیهوده و بدون پشتوانه نباید انتخابات را خراب کرد.

وقتی مردم در صحنه انتخابات حاضر باشند، هیچ قدرتی نمی‌تواند نظام را متزلزل کند.

عده‌ای مردم را دلسرد می‌کنند؛ خدشه کردن در کار مسئولان و شورای نگهبان غلط است.

انتخابات‌های گذشته سالم برگزار شدند، بنده چون مسئله را دنبال کردم و در مواردی شکایاتی انجام شده بود، بررسی کردیم، اما در هیچ انتخاباتی تخلف جدی که منجر به تغییر نتیجه شود را نداشته‌ایم.

انتخابات‌های ما همیشه سالم و همراه با سلامت و امانت بوده است.

گاهی هم مثل سال ۸۸ اغتشاش ایجاد می‌کنند که آن اتهامات بی‌انصافی و این اغتشاشات جرم است.

برخی وقتی می‌بینند نتایج انتخابات به سود آنها نبوده است، ادعای تقلب را مطرح می‌کنند.

بعضی کسانی که وارد میدان می‌شوند به طور فریبنده حرف‌هایی می‌زنند و ادعاهایی می‌کنند، بدون آنکه از امکانات و ظرفیت‌های کشور مطلع باشند. آنها باید برنامه ارائه دهند تا کارشناسان بتوانند روی آن نظر بدهند.

یا گاهی برخی حرف‌هایی می‌زنند که مشخص است قانون اساسی کشور را قبول ندارند. اگر کسی می‌خواهد کاندیدای ریاست‌جمهوری شود باید اسلام و قانون اساسی و اصول آن را قبول داشته باشند، جز این اگر باشد که فرد، شایسته ریاست‌جمهوری نیست.

درباره نیروی قدس سپاه پاسداران

از بعضی از مسئولین کشور هم این روزها حرف‌هایی شنیده شد که مایه تاسف و تعجب است؛ رسانه‌های دشمن این حرف‌ها را پخش کردند. حرف‌هایی که متناسب با این وظیفه مهم نیست. بعضی از این حرف‌ها تکرار حرف‌های خصمانه دشمنان و تکرار حرف‌های آمریکاست.

ما نباید حرفی بزنیم که این معنا را تداعی کند که ما داریم حرف دشمنان را تکرار می‌کنیم؛ چه درباره نیروی قدس و چه درباره شهید سلیمانی.

دشمنان مدتهاست از نفوذ نیروی قدس در منطقه ناراحت هستند.

اینکه بخشی بیاید و بخش دیگری را نفی کند اصلأ معنایی ندارد و نباید از مسئولان جمهوری اسلامی چنین رفتاری سر بزند.

نیروی قدس مهمترین عامل برای جلوگیری از دیپلماسی منفعلانه در غرب آسیاست.

درباره سیاست خارجی ایران

همه این را بدانند که سیاست خارجی در هیچ کجای دنیا در وزارت خارجه تعیین نمی‌شود.

مسئولان عالی‌رتبه و فراتر از وزارت خارجه هستند که آن را تبیین می‌کنند؛ کاری که در شورای عالی امنیت ملی انجام می‌شود و البته وزارت خارجه هم در آن نقش دارد اما این سیاست‌گذاری در وزارت خارجه محدود نمی‌شود.

این‌جور نیست که تصمیم‌گیری تابع وزارت خارجه باشد، وزارت خارجه مجری است. سیاست‌های خارجی را همه مسئولان در شورای‌عالی امنیت ملی تعیین می‌کنند و وزارت خارجه باید آنان را به روش‌های خود عملی کند و پیش ببرد.

نباید جوری حرف بزنیم که معنایش این است که سیاست‌های کشور را باور نداریم و قبول نداریم، مراقب دشمن شاد کردن هم باشیم، جوری نباشد که دشمن را شاد کنیم.