شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت اعلام کرد علاوه بر کارگرانی که در اعتصاب به سر میبرند، روز ۹ تیرماه نیز «همکاران رسمی» در وزارت نفت دست به اعتصاب میزنند و «اگر تا آخر مردادماه به خواستههای» کارگران پاسخ داده نشود، دامنه اعتصابها گستردهتر میشود.
…..
اعتصاب کارگران پیمانکاری، پروژهای و روزمزد صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ایران روز ششم تیر ادامه و گسترش یافت.
در همین حال، شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت اعلام کرده است که اعتصابها تا زمان تحقق خواستههای کارگران ادامه خواهد یافت.
بر اساس گزارشها و فیلمهای انتشار یافته در شبکههای اجتماعی، کارگران پیمانکاری و پروژهای شرکت پتروشیمی در بوشهر و شرکتهای پرتونگاری نیما، آزمون فولاد، پیشتازان آریا و پیشگامان فنون فارس در فاز دو پالایشگاه آبادان به اعتصاب کارگران صنعت نفت، گاز و پتروشیمی پیوستهاند. همچنین شماری از کارگران پالایشگاه شیراز نیز روز یکشنبه در اعتراض به شرایط معیشتی خود تجمع و اعتصاب کردند.
تاکنون کارگران بیش از ۶۰ شرکت در دستکم هشت استان، خوزستان، بوشهر، هرمزگان، تهران، اصفهان، آذربایجانغربی، کرمان و ایلام در روزهای اخیر در اعتصاب کارگران صنعت نفت، گاز و پتروشیمی شرکت کردهاند.
در این ارتباط، شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت در بیانیه روز پنجم تیر خود با اشاره به آغاز اعتصابها از روز ۲۹ خرداد، خبر داده است که «چند ده هزار نفر از همکاران ما در اعتصابند و همکاران رسمیمان نیز در نهم تیرماه دست به تجمع خواهند زد و اگر تا آخر مرداد، به خواستههای ما پاسخ داده نشود، در تدارک ادامه گستردهتر اعتراضاتمان باشیم».
بر اساس گزارشها، شمار زیادی از کارگران اعتصابی، محل کار را ترک کرده و به شهرهای خود بازگشتهاند. با این همه، این شورا از آنها خواسته است که به خوابگاههای خود بازگردند تا مانع از استخدام نیروهای جدید از سوی شرکتهای پیمانکاری شوند.
کارگران پیمانی پالایشگاهها، پتروشیمیها و نیروگاهها با خواست «افزایش دستمزد به ۱۲ میلیون تومان در ماه» و «تغییر نوبت مرخصی به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز مرخصی»، اعتصاب کردهاند.در حال حاضر، آنها در ازای ۲۴ روز کار، از شش روز مرخصی برخوردار هستند.
به گفته شورای سازماندهی اعتراضهای کارگران پیمانی، مطالبات دیگری هم مطرح است، از جمله اینکه «دستمزدها به موقع پرداخت شوند، دست پیمانکاران از صنعت نفت کوتاه شود، اخراج کارگران و قوانین بردهوار مناطق آزاد اقتصادی لغو شوند».
«رعایت استانداردهای بهداشتی، محیطزیستی و ایمنی محیط کار، بالا بردن استانداردهای بهداشتی خوابگاهها و سرویسهای بهداشتی، پایان دادن به امنیتیسازی محیطهای کار، به رسمیت شناختهشدن حق تشکلیابی، برگزاری تجمع و اعتراض کارگران» از دیگر مطالباتی هستند که شورای سازماندهی اعتراضهای کارگران پیمانی نفت، اعلام کرده است.
کارگران پیمانکاری، پروژهای و روزمزد صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در تابستانهای پنج سال گذشته، کارزارهایی را برای بهبود شرایط صنفی خود برگزار کردهاند اما این دومین اعتصاب گسترده آنان در کمتر از یک سال گذشته است.
اعتصابها در شرایطی ادامه یافته است که ۷۰۰ کارگر اعتصابی پالایشگاه نفت تهران سهشنبه هفته گذشته اخراج شدند.
این موضوع، انتقادهای زیادی را در شبکههای اجتماعی به همراه داشته است.
در همین حال، فدراسیون سندیکای جهانی ایندوستریال که بیش از ۵۰ میلیون کارگر صنعتی در صنایع اتومبیلسازی، فولاد، نفت و پتروشیمی و نساجی در کشورهای سراسر جهان را نمایندگی میکند، در بیانیهای اعلام کرد که در کنار کارگران اعتصابی، تا تحقق خواستههایشان خواهد ایستاد.
علاوه بر این، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفتتپه، اتحادیه آزاد کارگران ایران، شورای بازنشستگان ایران، گروه اتحاد بازنشستگان، دانشجویان پیشرو دانشگاه اصفهان و جمعی از معلمان از این اعتصاب حمایت کردهاند.
به موازات کاهش قدرت خرید در سالیان گذشته، گزارشهای بسیاری از تجمعها و اعتصابهای کارگران و مزدبگیران نسبت به شرایط دشوار معیشتی منتشر شده است.