خانه / اخبار مهم روز / مصبا حی مقدم: موضوع برجام دو و سه موضوع سلاح‌های ما در منطقه ، حمایت ما از حزب الله، فلسطین و یمن است و اینها از نظر رهبری قابل مذاکره نیست

مصبا حی مقدم: موضوع برجام دو و سه موضوع سلاح‌های ما در منطقه ، حمایت ما از حزب الله، فلسطین و یمن است و اینها از نظر رهبری قابل مذاکره نیست

در واکنش به دعوت‌ قدرت‌های جهانی از ایران برای بازگشت به مذاکرات وین برای احیای توافق هسته‌ای 2015 موسوم به برجام و احتمال‌ سوق دادن مذاکرات به سوی توافق جدیدی درباره برنامه‌های هسته‌ای، موشکی و رفتار بی‌ثبات کننده ایران در منطقه، غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران گفت که او برجام دوم را محال می‌داند «چون سیاست‌گذار در مورد برجام رهبر بوده و هستند.»
به گزارش خبرگزاری «ایسنا»، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه علی خامنه‌ای برجام دو و سه را در زمان ریاست جمهوری دولت روحانی نهی کرد، گفت:«موضوع برجام دو و سه موضوع سلاح‌های ما در منطقه است، موضوع حمایت ما از حزب الله، فلسطین و یمن است. اینها از نظر رهبری قابل مذاکره نیست.»
مصباحی مقدم در این گفتگو احتمال مذاکره هسته‌ای را رد نکرده اما گفته است که محور مذاکرات جدید با سال 2015 متفاوت است.
به گفته او «آمریکا در صدد گرفتن امتیاز بیشتر است. اگر آمریکا قبول کند به همان چیزی که 2015 تصویب شده، به همان نقطه بر گردد جمهوری اسلامی هم بر می گردد. نه اینکه بخواهند زمان تعهدات ما را طولانی‌تر کنند، نه اینکه بندی بر بندهای تفاهم قبلی اضافه کنند.»
او خطاب به مسئولین اتاق‌های بازرگانی و بانکداری که عدم پیوستن به کنوانسیون‌های «پالرمو» و «CFT» را مشکل اصلی تجارت خارجی ایران می‌دانند گفت: «داد و‌ ستدهایمان پوششی است؛ اگر به کنوانسیون‌ها بپیوندیم اطلاعات ما لو نمی‌رود؟»
مصباحی مقدم ضمن انتقاد از عملکرد دولت پیشین به ریاست حسن روحانی، سیاست‌های آن را «ناکارآمد» توصیف کرد و با اشاره به تلاش روحانی برای پیوستن ایران به کنوانسیون‌های «پالرمو» و «CFT» گفت که «من معتقدم اشتباه بزرگ روحانی گره‌زدن مسائل داخلی به روابط با غرب بویژه آمریکا و غفلت از رابطه با همسایگان و چین و روسیه و حتی هند بود.»
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران می‌گوید پس از مطرح شدن مسئله برجام و چرخش ایران به طرف آمریکا واکنش چینی‌ها سرد شد. او دلیل این سردی روابط را متعهد نبودن ایران در قبال چین عنوان کرد.
کنوانسیون «CFT» یک کنوانسیون بین المللی است که در صورت پیوستن به آن، دولت تعهد می‌دهد همکاری قضایی و اطلاعاتی گسترده‌ای در رابطه با پیگرد مسائلی نظیر تامین مالی تروریسم، با دیگر اعضای کنوانسیون داشته باشد.
«پالرمو» نیز معاهده سازمان ملل برای مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی است که حدود 190 کشور جهان به این معاهده بین‌المللی پیوسته‌اند.
ایران به دلیل طرح‌ریزی و دست داشتن در اقدامات تروریستی فرامرزی و همچنین حمایت مالی و لجستیک از گروه‌های شبه‌نظامی تروریستی و نیابتی در منطقه و جهان تاکنون از پیوستن به این کنوانسیون و معاهده بین‌المللی خودداری کرده است.