کیث کلاگ، ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا و جانشین مشاور امنیت ملی رئیسجمهوری پیشین ایالات متحده دونالد ترامپ، میگوید خلاء قدرتی که جو بایدن در افغانستان ایجاد کرده بسیار بدتر از آنچه است که در عراق «داعش» را به وجود آورد.
کلاگ به خبرگزاری «فاکس نیوز» گفت: «در عراق حداقل یک دولتی سر کار بود که ما از آن حمایت میکردیم. لشکر 82 هوابرد پس از عقبنشینی بیشتر نیروهای آمریکایی از این کشور، به دولت عراق کمک کرد. در افغانستان چنین خبری نیست.»
ژنرال بازنشسته درباره ادعاها مبنی بر اینکه رهبران طالبان قول دادهاند با «گروههای تروریستی» همکاری نکنند ابراز تردید کردد. به گفته وی: «چه کسی میگوید آنها با القاعده همکاری نمیکنند؟ در حال حاضر من افغانستان را مثل غرب وحشی خودمان در اوایل قرن نوزدهم میبینم. این منطقه برای ما ناشناخته است. احتمال اینکه از آنجا حملهای علیه ما صورت بگیرد بسیار است.»
کلاگ از بایدن بابت اصرارش مبنی بر اینکه به قرار و مدار ترامپ، با طالبان عمل کرده گلایه کرد و گفت: «همانطور که همیشه گفتهام، اگر شما با کسی قراردادی امضا کنید، و آن طرفِ دیگر به مفاد قرارداد پایبندی نشان ندهد، این قرارداد باطل است. طالبان به قول و قرار خود با دولت ترامپ مبنی بر مذاکره با دولت غنی و تشکیل دولتی فراگیر در افغانستان عمل نکردند. بنابراین، بایدن هیچ تعهدی در قبال قرار ترامپ با آنها نداشت.»
جانشین مشاور امنیت ملی ترامپ در آخر پیشبینی کرد که ایالات متحده نهایتا مجبور خواهد شد در افغانستان «حضور فیزیکی» یا «حضور جنبشی» داشته باشد. منظور ژنرال از حضور جنبشی، حملات موضعی به دشمنان برای نابودی سریع آنهاست.
حمله پهپادی به قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین «نیروی قدس» سپاه پاسداران ایران، که منجر به کشته شدن وی در عراق شد؛ و حمله اخیر به طراحان حمله انتحاری «داعش خراسان»، که هفته گذشته 13 سرباز آمریکایی را در نزدیکی فرودگاه کابل به قتل رساند، نمونههایی از حضور جنبشی مورد نظر کلاگ هستند.