حزبالله لبنان ورود دومین کشتی حامل گازوئیل از ایران را اعلام کرد. کشتی ایرانی به بندری در سوریه رفته است تا محموله آن به لبنان انتقال یابد. نخستوزیر لبنان ورود محموله سوختی ایران را نقض حاکمیت این کشور دانست.
خبرگزاری رویترز صبح روز جمعه ۲ مهر (۲۴ سپتامبر) به نقل از کانال تلگرامی شبکه تلویزیونی “المنار” گزارش داد دومین کشتی حامل گازوئیل برای تامین نیازهای سوختی لبنان وارد بندر بانیاس سوریه شده است.
به گفته این شبکه تلویزیونی وابسته به حزبالله لبنان انتقال سوخت کشتی ایرانی “بحران فلجکننده انرژی لبنان” را کاهش خواهد داد.
رویترز در ادامه گزارش خود آورده است که نجیب میقاتی، نخستوزیر لبنان ورود محمولههای سوختی ایران را نقض حاکمیت لبنان دانسته است.
سوریه و ایران مورد تحریم آمریکا قرار دارند.
حزبالله لبنان نیز از سوی ایالات متحده به عنوان گروهی تروریستی شناخته میشود.
حزبالله لبنان که در سال ۱۹۸۲ توسط نیروهای ایرانی تاسیس شد، ماه گذشته خبر ورود اولین کشتی حامل سوخت از ایران را داده بود.
رویترز هفته پیش نیز در ارتباط با ورود اولین محموله سوختی ایران گزارش داده بود که محموله توسط کامیون و با اسکورت مسلحانه گروه حزبالله از طریق سوریه وارد خاک لبنان میشود. این کار به دلیل دور زدن تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران انجام میگیرد.
وزیر انرژی لبنان ولی اعلام کرده بود هیچگونه مجوزی برای واردات سوخت از ایران از سوی این وزارتخانه صادر نشده است.
لبنان حدود دو سال است که درگیر بحران اقتصادی شدیدی شده است. نیمی از جمعیت شش میلیونی این کشور در فقر زندگی میکنند. بانک جهانی وضعیت لبنان را یکی از شدیدترین بحرانهای مالی در عصر مدرن خوانده است. ارزش پول ملی این کشور تا ۹۰ درصد سقوط کرده و سیستم مالی را از هم پاشیده است.نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان، در مصاحبهای تلویزیونی گفته بود: «ورود سوخت از ایران نقض حاکمیت لبنان است.»
از طرف دیگر ناظران هشدار دادهبودند که اگر لبنان به صورت رسمی با ایران وارد تجارت سوخت شود، ممکن است به دلیل تحریمهای آمریکا علیه ایران، وارد بحران دیگری شود.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران که ارسال سوخت به لبنان را «تصمیمی حاکمیتی» خوانده بود، در واکنش به اظهارات نخست وزیر لبنان گفت ایران متعهد به کمک به دوستان خود است.
صادرات سوخت از ایران به لبنان در حالی صورت میگیرد که تهران در سالهای گذشته با بحران مالی و مشکلات فراوان اقتصادی مواجه بوده است.