در ادامه واکنشها به نقش گروههای مورد حمایت ایران در سوقصد نافرجام به جان نخست وزیر عراق، یکی از نمایندگان کنگره آمریکا از دولت جو بایدن خواست با رژیمی که رهبران خارجی را ترور میکند پای میز مذاکره ننشیند.
کلودیا تنی، نماینده نیویورک در مجلس نمایندگان آمریکا، در توییتی نوشت: «شبهنظامیان مورد حمایت ایران، رهبر عراق را تهدید کردند و چند روز بعد خانهاش هدف پهپادها قرار گرفت. دولت بایدن باید مشخص کند آیا ایران در این حملات نقش داشته یا خیر.»
تنی در این توییت افزود «آمریکا نباید با رژیمی مذاکره کند که فعالانه رهبران خارجی را ترور میکند.»
روز دوشنبه مقامهای امنیتی عراق در گفتوگو با رویترز از نقش شبهنظامیان مورد حمایت ایران در حمله پهپادی علیه مصطفی الکاظمی خبر دادند. دو منبع نیز از گروههای کتائب حزبالله و عصائب اهل الحق به عنوان عاملان این حمله نافرجام نام بردند.
منابع نزدیک به شبهنظامیان در گفتوگو با رویترز نقش کتائب حزبالله را تایید کردند، اما در مورد نقش گروه عصائب اهل الحق در این سوءقصد نافرجام اتفاق نظر نداشتند.
این منابع که خواستند نامشان فاش نشود به رویترز گفتند پهپادها و مواد منفجره مورد استفاده در حمله به منزل نخست وزیر عراق ساخت ایران بودهاند.
همزمان، جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره حمله اخیر به محل اقامت الکاظمی گفت: نمیتوانم به شخص یا گروه خاصی اشاره کنم، اما «میدانیم که چندین گروه مورد حمایت ایران در عراق حضور دارند که قادرند چنین حملاتی را ترتیب دهند.»
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، نیز روز دوشنبه بار دیگر بر نگرانی آمریکا در خصوص حمایت ایران از تروریسم و برنامه موشکهای بالستیک این کشور تاکید کرد
از سوی دیگر، سخنگوی گروه کتائب حزبالله دوشنبه شب بدون اشاره به خبر رویترز مبنی بر نقشآفرینی این گروه در سوءقصد به محل سکونت نخست وزیر عراق، خود مصطفی الکاظمی را ذینفع اصلی ماجرا خواند و گفت: حمله به الکاظمی ساختگی و در راستای تلاشها برای حفظ او در قدرت بوده است.»
به گزارش المیادین، محمد محی افزود که کتائب حزبالله این «سناریوی ساختگی» را قاطعانه رد میکند و نمیپذیرد که الکاظمی در مسند قدرت باقی بماند.
اظهارات سخنگوی کتائب حزبالله در حالی است که رویترز به نقل از دو مقام محلی عراق نوشت: «تهران پیش از حمله پهپادی به خانه نخست وزیر عراق از آن اطلاع داشت، اما مقامهای ایران دستور آن را صادر نکرده بودند.» یکی از این مقامها گفت ایران این حمله را طرحریزی نکرد، اما شبهنظامیان را هم از حمله باز نداشت.
آمریکا در ماهها و سالهای اخیر گروههای عراقی تحت حمایت جمهوری اسلامی را به حمله به منطقه سبز و سفارت آمریکا در بغداد متهم کرده است، اما ابوعلی العسکری یکی از مقامهای کتائب حزبالله در حساب تلگرامی خود هرگونه نقشآفرینی گروههای تحت حمایت ایران را در این حمله تکذیب کرده است.
اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، درست چند ساعت پس از حمله به اقامتگاه مصطفی الکاظمی به بغداد سفر کرده و بلافاصله پس از ورود، ابتدا با سران گروههای شبهنظامی عراقی و سپس با برهم صالح رییس جمهور و الکاظمی نخست وزیر عراق دیدار کرده است.
برخی رسانهها میگویند قاآنی در دیدار با الکاظمی به او اطمینان داده جمهوری اسلامی نقشی در این ترور نافرجام ایفا نکرده است.