خانه / اخبار مهم روز / قطعنامه کنگره آمریکا علیه رژیم ایران بابت سرکوب خونین آبان 98

قطعنامه کنگره آمریکا علیه رژیم ایران بابت سرکوب خونین آبان 98

قانونگذاران جمهوری‌خواه بازبینی دولت بایدن در تعداد کشته‌شدگان را تلاشی برای «لاپوشانی کردن» نقض گسترده حقوق بشر توسط رژیم ایران می‌دانند
قانونگذاران مجلس نمایندگان ایالات متحده، به مناسبت دومین سالگرد سرکوب خونین اعتراضات مردمی آبان‌ماه 1398 توسط رژیم ایران، که بر اساس برخی منابع به کشتار 1500 نفر و حتی بیشتر انجامید، قطعنامه‌ای شدیدالحن علیه جمهوری اسلامی صادر کردند.

به گزارش وبگاه «واشینگتن فری‌بیکن»، چهارشنبه، 17 نوامبر 2021، این قطعنامه که 24 نماینده جمهوری‌خواه به رهبری جیم هَگِدورن، نماینده ایالت مینه‌سوتا، آن را تنظیم کرده‌اند، «سرکوب وحشیانه» مردم معترض ایران به دست رژیم این کشور را قویا محکوم می‌کند.

این قطعنامه همچنین از وزارت خارجه دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، به دلیل تغییر مفاد گزارش وزارت خارجهٔ دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین این کشور، و کاهش تعداد کشته‌شدگان از بیش از 1500 نفر به تنها 304 شدیدا انتقاد کرد.

قانونگذاران جمهوری‌خواه این بازبینی را تلاشی از سوی دولت بایدن برای «لاپوشانی کردن» نقض گسترده حقوق بشر توسط رژیم ایران می‌دانند. آنها در ادامه قطعنامه آورده‌اند: «قویا از وزارت امور خارجه می‌خواهیم که تعداد کشته‌شدگان قتل عام 11 نوامبر 2019 را به 1500 نفر بازگرداند».

هگدورن در این باره به «فری‌بیکن» گفت: «این روایت نادرستی که دولت بایدن ارائه می‌کند، سیلی به صورت تمام کسانی که در آن روز کشته شدند و همچنین خانواده‌های آنهاست. ما از دولت می‌خواهیم که گزارش خود را به منظور بازتاب تعداد دقیق جان‌هایی که در این کشتار مرگبار از دست رفتند بازنگری کند.»

این قطعنامه اولین قطعنامه رسمی کنگره آمریکا به منظور به رسمیت شناختن قتل عام سال 2019 است، که در میان مردم ایران و مخالفان جمهوری اسلامی به «آبان خونین» مشهور شده است. این قطعنامه همچنین نقض مداوم حقوق بشر و تلاش‌های گسترده رژیم ایران برای سرکوب هرگونه نارضایتی مردمی را هدف قرار می‌دهد.

قطعنامه جمهوری‌خواهان این موضع رسمی را برای اولین بار در آرشیو کنگره ثبت می‌کند که «اکثریت قریب به اتفاق مردم ایران، حامی دیکتاتوری آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی نیستند، و اساسی‌ترین حقوق بشر آنها مدام نقض می‌شود».