خانه / اخبار مهم روز / ادامه اعتراضات مردمی به طرح‌های انتقال آب در چهارمحال و بختیاری

ادامه اعتراضات مردمی به طرح‌های انتقال آب در چهارمحال و بختیاری

ناکارآمدی سیاست‌ها و سوء‌مدیریت جمهوری اسلامی در حوزه آب، ایران را دچار تنش‌ آبی و بحران‌های کم‌سابقه زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی کرده است.معترضان به سوءمدیریت آب در استان چهارمحال و بختیاری، دوشنبه اول آذر، برای دومین روز متوالی در خیابان‌های شهرکرد، مرکز استان، دست به راهپیمایی زدند.

شمار زیادی از معترضان علاوه بر شعار «این‌جا چهارمحاله، بردن آب محاله»، مکرراً شعار «مرگ بر مافیا» سر دادند. «ننگ ما، ننگ ما، صداوسیمای ما» و «وای اگر ایل‌مان برنو به‌دست بگیرد» از دیگر شعارهایی است که در راهپیمایی‌های اعتراضی شهرکرد شنیده می‌شد.

ویدئوهای دریافتی نشان می‌دهد که تعداد زیادی از معترضان در مقابل استانداری این استان تجمع کرده و ضمن دادن شعارهای اعتراضی علیه طرح موسوم به «بهشت‌آباد»، پلاکاردهایی را نیز با مضمون «طرح بهشت‌آباد با مجوز یا بی‌مجوز خلاف قانون است» حمل می‌کردند.طرح «بهشت‌آباد» عنوانی است برای انتقال آب از چهارمحال و بختیاری به استان‌های اصفهان، یزد و کرمان. در این طرح که سال ۱۳۹۰ با پیگیری‌های مسئولان و نمایندگان استان اصفهان در شورای عالی آب تصویب شد قرار است با احداث تونل، سالانه یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب به فلات مرکزی ایران منتقل شود.

چهارمحال و بختیاری که در گذشته تامین‌کننده ۱۱ درصد از آب کشور بود، اکنون با بحران آب مواجه است و انتقال آب به بیش از دویست روستا در این استان در حال حاضر به وسیله تانکر انجام می‌شود.
اعتراضات مردمی به سوء‌مدیریت و بی‌کفایتی مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران در مدیریت بحران بی‌آبی در استان‌های این کشور از جمله در خوزستان، اصفهان و چهارمحال و بختیاری که تبعات ناشی از آن به نابودی کشاورزی، اقتصاد و محیط زیست در این مناطق منجر شده و بحران‌های اجتماعی و امنیتی را دامن زده است، همچنان ادامه دارد.

مردم معترض در این تجمعات خیابانی با سردادن شعارهای «اینجا چهارمحال است بردن آب محال است»، «استان ما ویران شد، کویر یزد آباد شد» و «زاده سرچشمه‌ایم، تشنه‌ایم تشنه‌ایم» خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
از جمله درخواست‌های معترضان در این تجمعات، توقف پروژه‌های انتقال آب از جمله تونل بهشت‌آباد، گلاب و سد و تونل کوهرنگ 3 عنوان شده است.

پروژه‌های بدون مجوز و غیرقانونی انتقال آب
به گزارش خبرگزاری «ایسنا»، برگزار کنندگان این تجمعات تاکید کردند که اگر قرار است آبی از این استان به استان‌های اصفهان و یزد انتقال داده شود، تنها باید برای مصارف شرب و نه مصارف صنعتی باشد.

ادامه این اعتراضات در حالی است که کشاورزان استان اصفهان نیز، از سیزده روز قبل، در اعتراض به خشک شدن زاینده‌رود و عدم تامین حقابه آنان، در بستر خشک این رودخانه، دست به تحصن و تجمع زده‌اند و خواستار حل بحران کم‌آبی در این استان شده‌اند.

خشکسالی‌های مکرر در ایران و بی‌توجهی به مسائل محیط زیست و همچنین سوءمدیریت در توزیع و عدم مصرف بهینه منابع آب و نیز ناکارآمدی سیاست‌های دولت منجر به هدر‌رفت منابع آبی، نابودی سفره‌های آب زیرزمینی و نابودی کشاورزی در این کشور شده و به تنش‌ها و بحران‌های آب دامن زده است که به تبع آن نیز بحران‌های اقتصادی، اجتماعی و امنیتی تشدید شده‌اند.

نظام جمهوری اسلامی حاکم بر ایران همواره به جای در پیش گرفتن متدهای عملی و مدیریت صحیح منابع و توجه به خواسته‌های مردم این کشور با در پیش گرفتن نگاهی امنیتی به جای حل بحران‌ها، با اتخاذ اقدامات ناکارآمد و استفاده از سرکوب و خشونت علیه معترضان این بحران‌ها را تشدید کرده است.

تنها در اعتراضات گسترده اخیر به بی‌‌آبی و سیاست‌های تبعیض‌آمیز دولتی در شهرهای خوزستان و دیگر شهرهای ایران طی خشونت‌های به‌کار رفته علیه معترضان به بی‌‌آبی بیش از 15 نفر کشته و ده‌ها نفر مجروح و صدها نفر از جوانان معترض بازداشت شدند.

سازمان‌ها و نهادهای حقوق بشری بین‌المللی ضمن محکومیت این رویکرد امنیتی ایران از مقامات تهران خواستند به جای کاربرد خشونت و نیروی کشنده علیه مردم معترض به حل مشکلات و بحران‌های این مناطق رسیدگی کنند.