منابع کویتی می گویند، هسته های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حزب الله تهدید مداومی علیه امنیت کویت محسوب می شوند. این هسته ها از نهادهای دینی برای گستراندن ایدئولوژی خود و تهیه پول و نیز پولشویی سوءاستفاده می کنند.
آنها می گویند که با این وجود، نیروهای کویتی این فعالیت شریرانه را به دقت زیر نظر دارند و به تازگی توانسته اند در دو مورد افراد این هسته های پنهان را قبل از آن که بتوانند اقدامی جهت مختل کردن یا آسیب رساندن به این کشور حوزه خلیج فارس انجام دهند، بازداشت کنند.
رسانه های منطقه ای روز ۱۱ آذر گزارش دادند که پنج نفر در کویت در ارتباط با تأمین مالی حزب الله لبنان دستگیر شده اند.
به گزارش رسانه های کویت، ۱۸ تن نیز اواخر آبان ماه به ظن تأمین مالی حزب الله دستگیر شده بودند.
به گزارش روزنامه القبس، آنها بنا بر دستور مقامات برای مدت ۲۱ روز در زمان بررسی اتهامات «عضویت در یک حزب ممنوعه، پولشویی، و جاسوسی»، در زندان مرکزی نگهداری شدند.
علی النقی، روزنامه نگار و نویسنده کویتی، به المشارق گفت، مقامات که این هسته را به سرعت کشف کرده بودند، تا زمانی که اطلاعات و شواهد و مدارک لازم را جمع آوری و تأیید کنند، منتظر مانده بودند.
النقی گفت: «مقامات امنیتی در کویت به دقت فعالیت های سپاه را زیر نظر دارند.» او یادآور شد که هسته های حزب الله نه تنها در کویت، بلکه در سراسر جهان رخنه کرده اند.»
به گفته وی، ایران با استفاده از حضور و فعالیت چنین گروه هایی از جامعه شیعیان کویت سوءاستفاده می کند «و از این رو، شیعیان میهنپرستی که با این دسیسه مخالف هستند، باید موضع قاطعی را اتخاذ کنند تا به آن خاتمه داده شود.»
نشانه هایی حاکی از تلاش سپاه برای جلب حمایت سنی های کویت نیز در دست است.
سوء استفاده از آزادی مذهبی
النقی یادآور شد که مراکز مذهبی در کویت، از جمله حسینیه ها و مساجد، تحت نظارت وزارت اوقاف یا هیچ نهاد دولتی دیگری نیستند.
او گفت که افراد مسئول این نهادها هر گونه نظارت را به بهانه این که آنها «با پول شخصی، و نه بودجه دولت ساخته شده اند» رد می کنند.
یاسر سلیمان، یک افسر بازنشسته پلیس کویت، به المشارق گفت: «سپاه پاسداران از فضای آزادی مذهبی موجود در کویت برای گسترش جای پای خود در جامعه آن کشور سوءاستفاده می کند.»
او گفت: «این به حزب الله لبنان اجازه داده است که پایگاهی را جهت تهیه وجوه مالی از محل اعانات پرداخت شده به مؤسسات خیریه و مراکز مذهبی تشکیل دهد.»
به گفته سلیمان، تحریک علیه دولت در این مساجد توسط سخنرانان «علناً انجام می شود.» در این اماکن تصاویر فرماندهان سپاه و علی خامنهای، رهبر ایران، و نیز پرچم های حزبالله و ایران برافراشته شده اند.
او گفت که نیروهای امنیتی کویت این گروه را به دقت و احتیاط زیر نظر دارد تا آن را کنترل کند و همزمان اطمینان یابد که آنها به برخی بهانه ای برای برگزاری تظاهرات یا متهم کردن مقامات به جانبداری فرقه ای نمی دهند.
به گفته سلیمان، این وضعیت در دستگیری های اخیر مشاهده شد.
او گفت که این عملیات چند ماهه ابتدا روش هایی را که هسته برای جمع آوری و انتقال پول استفاده می کرد، مشخص کرد، پس از آن با شناسایی مسیر طی شده توسط این پول، تأیید کرد که آن وجوه به دست مقامات حزب الله در بیروت و برخی پایتخت های دیگر رسیده است.
قانون مقابله با تروریسم
محمود السعد، استاد حقوق جزایی دانشگاه کویت، گفت که اعضای این هسته تازه دستگیر شده حزب الله با اتهامات متعددی روبرو هستند.
او گفت: «از مهم ترین این اتهامان تعلق داشتن به یک سازمان تروریستی و نیز پولشویی، تأمین مالی یک گروه تروریستی، و به خطر انداختن کویت از طریق ارتباط با احزاب خارجی است.»
او گفت که بنا بر قانون شماره ۱۰۶ مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم مصوب سال ۱۳۹۲ و دیگر قوانین مبارزه با تروریسم، این اتهامات می تواند با مجازات حبس ابد رو به رو شود.