در حالی که قرار است مراسم افتتاحیه بازیهای المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن تا چند روز دیگر انجام شود، مجلس ملی فرانسه روز پنجشنبه ۲۰ ژانویه/۳۰ دی ماه، با صدور قطعنامهای رویکرد چین با اقلیت مسلمان اویغور در استان سینکیانگ را بهعنوان نسلکشی به رسمیت شناخت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، مجلس ملی این کشور با صدور قطعنامهای که روز پنجشنبه ۲۰ ژانویه/۳۰ دی ماه، به اتفاق آرا به تصویب رسید، رفتار دولت جمهوری خلق چین با اقلیت مسلمان اویغور را در استان سینکیانگ را بهعنوان نسلکشی به رسمیت شناخت.
نمایندگان مجلس ملی فرانسه با ۱۶۹ رأی موافق، تنها یک رأی مخالف و پنج رأی ممتنع این قطعنامه را به تصویب رساندند و از دولت این کشور نیز خواستند که رویکرد چین با اقلیت اویغورهای چین را به بهعنوان نسلکشی به رسمیت بشناسد.
مجلس ملی فرانسه ضمن تصویب قطعنامه اخیر از دولت این کشور خواست با اتخاذ «اقدامات لازم»، به رویکرد خشونت آمیز چین در ترکستان شرقی علیه اقلیت مسلمان اویغور پایان دهد. در این قطعنامه به عقیم سازی اجباری، سقط جنین، تجاوز جنسی، شکنجه…به عنوان رفتارهای خشونت آمیز چین علیه اویغورها اشاره شده است.
بنا بر آمار اعلام شده از سوی فعالان و کارشناسان حقوق سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشری، دستکم یک میلیون مسلمان اویغور در «اردوگاههای تعلیم اجباری» در مناطق دور افتاده ناحیه خودمختار ترکستانشرقی (سینکیانگ) در بازداشت بسر می برند.
با این وجود، مقامات پکن هرگونه نقض حقوق بشر در این ارودگاهها را رد کرده و آنها را «اردوگاه های آن آموزش حرفهای» برای پیشگیری از رشد و انسجام افراطیگرای در چین میخوانند.
پارلمان فرانسه همچنین در آستانه بازیهای المپیک زمستانی پکن که قرار است تا در فوریه سال جاری (۲۰۲۱) آغاز شود، از دولت امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری این کشور دعوت کرد تا در سیاست خارجی خود در برابر چین تجدید نظر کند.
ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، کانادا و استرالیا در اعتراض به نقض حقوق مسلمانان اویغور از سوی چین بازیهای المپیک زمستانی پکن را پیش از این تحریرم کردند.
سوفی ریچاردسون، مدیر دیدهبان حقوق بشر چین، تحریم دیپلماتیک المپیک چین از سوی آمریکا، بریتانیا، کانادا و استرالیا را «گامی مهمی برای به چالش کشیدن دولت چین در جنایات علیه بشریت در مواجهه با اویغورها و دیگر اقلیتها» عنوان کرد.