
به گفته فرمانده مرزبانی استان هرمزگان، این کشتی در شرق جزیره «مارو» قصد جابهجایی این محموله سوخت را داشته است.
مجتبی قهرمانی، رئیس کل دادگستری استان هرمزگان نیز با تایید این خبر گفت، در این زمینه 7 خدمه این کشتی بازداشت شدهاند.
مقامات ایران تاکنون به پرچم این کشتی و تابعیت خدمه آن اشارهای نکردهاند.
ایران اغلب برای فشار به کشورهای دیگر و با هدف چانهزنی جهت آزادسازی داراییهای بلوکهشده خود به توقیف و ربودن کشتیهای تجاری و سوخترسان در آبهای بینالمللی اقدام میکند.
در برخی موارد مانند توقیف کشتی ویتنامی، این اقدامات مناقشهبرانگیز بوده و در برخی دیگر مانند توقیف کشتی کره جنوبی به چانهزنی بر سر آزادسازی داراییهای مسدود شده ایران در آن کشور منجر شده است.
در پرونده نفتکش ویتنامی «سوتیز»، علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران مدعی شده بود که سپاه وارد درگیری مستقیم با آمریکا در آبهای خلیج شده و در جریان این درگیری «9 عضو» سپاه کشته شدند.
سپاه عامل اصلی قاچاق سوخت
از سوی دیگر، روزنامه «واشینگتن پست» در اواخر سال گذشته با انتشار گزارشی مفصل و ارائه شواهد در این زمینه نشان داد، سپاه پاسداران عامل اصلی قاچاق سوخت در ایران است.
بر اساس این گزارش، درآمد سپاه پاسداران از قاچاق سوخت بهقدری چشمگیر است که این بازار سیاه به انحصار سپاه پاسداران درآمده و این نهاد هر گروهی که بدون اجازه مشغول قاچاق سوخت شود را متوقف میکند.
وزارت خزانهداری آمریکا پیشتر نیز سپاه پاسداران جمهوری اسلامی را به درآمدزایی از قاچاق نفت و فراوردههای نفتی متهم کرده بود.
سپاه پاسداران هم اکنون در فهرست گروههای تروریستی ایالات متحده قرار دارد.