ویکتوریا نولاند، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی، در همایش سالانه موسسه «اسپن» در آمریکا گفت ایران در صورت بازگشت به برجام مزایای بیشماری به دست خواهد آورد، اما مقامات جمهوری اسلامی «این مسیر را انتخاب نکردهاند.»
او روز جمعه با اشاره به وجود توافق برای احیای برجام گفت در صورت بازگشت تهران به برجام، نفت ایران به بازارهای جهانی باز میگردد و برخی از تحریمها رفع خواهند شد.
نولاند افزود با افزایش قیمتها و تورم، مردم ایران هزینه خودداری جمهوری اسلامی از بازگشت به برجام را میدهند. به گفته وی، اگر مقامات ایران «توافق را نپذیرند، البته فشارها را افزایش خواهیم داد.»
معاون وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی در ارتباط با موضع جمهوری اسلامی گفت آنها هنوز توافق را کنار نگذاشتهاند در حالیکه طی ماههای گذشته میتوانستند این کار را انجام دهند، بنابراین باید منتظر ماند و دید.
رئیس سازمان اطلاعات بریتانیا پنجشنبه در اظهارنظر مشابهی در جریان همین نشست امنیتی گفته بود: «فکر نمیکنم که رهبر جمهوری اسلامی ایران دنبال توافق باشد. در عین حال ایرانیها نمیخواهند به مذاکرات پایان دهند، بلکه میخواهند مذاکرات همچنان ادامهدار باشد.»
رئیس سازمان اطلاعات بریتانیا: تردید دارم که خامنهای بخواهد به برجام بازگردد
ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا، نیز روز چهارشنبه گفته بود در زمان خروج دولت ترامپ از برجام، زمان گریز ایران برای تولید مواد شکافتپذیر کافی به منظور تولید بمب بیش از یک سال بود اما در حال حاضر این زمان به چند هفته کاهش یافته است.
کمال خرازی، مشاور علی خامنهای و رئیس شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران، روز یکشنبه گذشته به شبکه خبری الجزیره قطر گفته بود: «ایران توانایی فنی ساخت بمب هستهای را دارد و اگر تاسیسات حساس ایران هدف حمله قرار بگیرد، آنگاه تهران به عمق اسرائیل ضربه خواهد زد.»
یک روز پس از آن ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در واکنش به اظهارات آقای خرازی گفت: «به نظر ما دیپلماسی بهترین راه برای تحقق این هدف است. هنوز معتقدیم بازگشت متقابل بیشترین مزایا را داراست و تا زمانی که به نفع ما باشد در این مسیر ادامه میدهیم.»