خانه / اخبار مهم روز / کانون نویسندگان ایران: در شرایطی یاد احمد شاملو را گرامی می‌داریم که بازداشت های زنجیره‌ای، خشم عمومی را برانگیخته

کانون نویسندگان ایران: در شرایطی یاد احمد شاملو را گرامی می‌داریم که بازداشت های زنجیره‌ای، خشم عمومی را برانگیخته

اعضای کانون نویسندگان ایران، در بیانیه‌ای که روز جمعه، ۳۱ تیر، در آستانه بیست ‌و دومین سالگرد درگذشت احمد شاملو در کانال تلگرام این کانون منتشر شد، « شدت گرفتن رفتارهای جائرانه‌‌ و تبهکارانه‌ی حاکمیت علیه مردم را محکوم کرده» و اعلام کردند که ساعت پنج عصر روز یک‌شنبه، دوم مرداد، بر مزار این شاعر در امامزاده طاهر کرج، گردهم می‌آیند.

کانون نویسندگان ایران، در بیانیه‌ای که در آستانه بیست ‌و دومین سالگرد درگذشت احمد شاملو منتشر شد، آورده است:

«بیست‌و ‌دو سال از مرگ شاعر آزادی می‌گذرد. و بیش از سی سال از روند اجرای برنامه‌‌های توسعه‌، که حکومت هربار به بهانه‌ای آن را در بوق و کرنا کرده‌است. لیکن بعد این‌همه سال، گویی تنها چیزی که وسعت یافته، تباهی و ویرانی‌ست. غباری طاعونی‌ که شاعر هم‌آن نخست، برخاستنش را بر آفاق دیده و هشدار داده‌بود.»
در روزهای اخیر، بازداشت برخی از فعالان سیاسی، دادخواهان و هنرمندان به ویژه جعفر پناهی و دو سینماگر دیگر مطرح ایرانی، واکنش‌های گسترده ای در پی داشته است.

بیانیه کانون نویسندگان ایران در ادامه، با اشاره به بازداشت های اخیر، اضافه می کند:

«اکنون، و در شرایطی یاد احمد شاملو را گرامی می‌داریم که بازداشت زنجیره‌ای هنرمندان و نویسندگان و فعالان سیاسی و مدنی و خانواده‌های دادخواه، خشم عمومی را برانگیخته و ایستادگی مردم در برابر ستم و تبعیض جانی تازه گرفته است.»
لازم به ذکر است که در سال‌های اخیر، تعدادی از شرکت کنندگان در مراسم یادبود احمد شاملو، توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شده و نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی همواره از برگزاری چنین مراسمی جلوگیری کرده، مانع حضور دوستداران شاملو در سالروز درگذشت او بر سر مزارش شده‌اند.

بیانیه کانون نویسندگان ایران:
بیست‌و دو سال از درگذشت احمد شاملو می‌گذرد. شاعری که یگانه رویایش شکوه و ارجمندی انسان بود. با هرآن‌چه موجب وهن آدمی‌ است، سر ستیز داشت. خیالش اگرچه تا هرکجا می‌رفت اما، همواره از آن نازک‌خیالی شاعرانه‌ که قصدش مقام امن و امان است می‌گریخت. شاعر عصر خویش بود و شاهد عصر خویش، و آینده را نه به جستجوی سرانجام خود و پیش‌گویی‌‌‌ای کامبخش، که به خاطر فردای مردمی که دوستشان می‌داشت رصد می‌کرد. از همین روست که می‌دانست دورانی چنین پرادبار در پیش است. دوران تحدید و تحقیر زیبایی. دوران تکریم و تشریف پلیدی. دورانی که در آن جلپاره‌ای‌ست نان/ به رنگ بی‌حرمت دلزدگی/ به طعم دشنامی دشخوار.
بیست‌و ‌دو سال از مرگ شاعر آزادی می‌گذرد.
و بیش از سی سال از روند اجرای برنامه‌‌های توسعه‌، که حکومت هربار به بهانه‌ای آن را در بوق و کرنا کرده‌است. لیکن بعد این‌همه سال گویی تنها چیزی که وسعت یافته، تباهی و ویرانی‌ست. غباری طاعونی‌ که شاعر هم‌آن نخست، برخاستنش را بر آفاق دیده و هشدار داده‌بود.
اکنون، و در شرایطی یاد احمد شاملو را گرامی می‌داریم که بازداشت زنجیره‌ای هنرمندان و نویسندگان و فعالان سیاسی و مدنی و خانواده‌های دادخواه، خشم عمومی را برانگیخته و ایستادگی مردم در برابر ستم و تبعیض جانی تازه گرفته است.
کانون نویسندگان ایران، شدت گرفتن رفتارهای جائرانه‌‌ و تبهکارانه‌ی حاکمیت علیه مردم را محکوم کرده و اعلام می‌دارد:
روز دوم مرداد، در ساعت پنج عصر، در امامزاده طاهر کرج، گرد هم می‌آییم و مزار احمد شاملو را گلباران می‌کنیم.
که نام و یاد او، و شعر امیدانگیزش تا ابد چراغ راه آزادی و آزادی‌خواهی‌ست.

کانون نویسندگان ایران
۳۱ تیر ۱۴۰۱

احمد شاملو، شاعر مطرح ایرانی، دوم مرداد ۱۳۷۹، در خانه‌اش در دهکده فردیس کرج درگذشت. پیکر او در امامزاده طاهر کرج، در نزدیکی مزار محمد مختاری، محمدجعفر پوینده و هوشنگ گلشیری به خاک سپرده شده است.