پس از یک روز اعتصاب بازاریان در چند شهر ایران به مناسبت چهلم قربانیان «جمعه خونین زاهدان» که طی آن حدود ۱۰۰ نفر به دست نیروهای مسلح جمهوری اسلامی کشته شدند، گروههایی از مردم معترض به خیابانها آمدند.
بر اساس گزارشها و ویدیوهای رسیده به ایراناینترنشنال، گروهی از معترضان در منطقه ستارخان تهران تجمع کردند و علیه علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی شعار دادند.
گروهی از زنان معترض هم در این تجمع روسریهای خود را در آوردند و در هوا چرخاندند.
همچنین گروهی از معترضان در سعادتآباد تهران تجمع کرده و شعار «مرگ بر دیکتاتور» دادند.
مردم مهاباد هم شامگاه چهارشنبه ۱۸ آبان برای برگزار کردن تجمع اعتراضی به خیابانهای این شهر آمدند.
از سوی دیگر، گروهی از معترضان در سقز همزمان با چهلم کشتهشدگان در زاهدان با روشن کردن آتش خیابان را بستند و شعار «آزادی آزادی آزادی»، «ژن ژیان ئازادی» و «مرگ بر خامنهای» سر دادند.
از صبح روز چهارشنبه ۱۸ آبان هم بازاریان در شهرهای کردنشین همچون، بوکان، مهاباد، کامیاران و سنندج اعتصاب کردند.
گزارشهایی هم درباره اعتصاب کسبه بازار مبل شهرک ولیعصر تهران منتشر شد.
همزمان با چهلم کشتهشدگان جمعه خونین زاهدان، بازاریان و مغازهداران سنندج در اعتصاب کامل به بودند و کسبه و بازاریان در بانه نیز اعتصاب کردند.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت نیز از ادامه اعتراضات و اعتصاب غذای کارکنان رسمی صنعت نفت خبر داد و اعلام کرد: «شرکت نفت و گاز اروندان، دکلهای شرکت ملی حفاری و منطقه عملیاتی آغار، وارد سومین روز اعتصاب غذا شدند.»
جوانان محلات تهران اما در بیانیهای از شهروندان خواستند که همزمان با چهلم کشتهشدگان زاهدان، از ساعت ۱۷ با تجمع در خیابانها، همدلی و همبستگی خود را با سیستان و بلوچستان «با شعار همیشگی زن، زندگی، آزادی و مرگ بر دیکتاتور و سرنگونی رژیم خونریز به نمایش بگذارند».
جوانان محلات تهران در بیانیه خود تاکید کردند: «به یادمان کشتهشدگان مردم این منطقه اسطورهای ایران، همگی با حضور پرشمار خود در خیابانها، همبستگی و عزم جدی خود را برای برانداختن رژیم فقر، ستم و تبعیض، بار دیگر به نمایش بگذاریم.»
عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان هم روز سهشنبه ۱۷ آبان، در دیدار با خانوادههای کشتهشدگان جمعه خونین زاهدان، «قتلعام نمازگزاران بیدفاع در جمعه خونین» را «نتیجه سیاستهای تبعیضآمیز جمهوری اسلامی» دانست و بر ضرورت مجازات عوامل و فرماندهان این کشتار تاکید کرد.
همزمان با فراخوان برای برگزاری مراسم چهلمین روز کشتهشدگان زاهدان اما محمد قنبری، به عنوان فرمانده جدید انتظامی استان سیستان و بلوچستان منصوب شد. او پیش از این نیز در دورهای فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان بود.
در جریان کشتار هشتم مهر زاهدان، احمد طاهری، فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان بود.
پس از این کشتار هم شورای تامین سیستان و بلوچستان اعلام کرد فرمانده انتظامی زاهدان و رییس کلانتری ۱۶ این شهر از سمت خود عزل شدند.
در مقابل اما قوه قضاییه از اعدام دو شهروند بلوچ بهنامهای «اشد بلوچ» و «اسحاق آسکانی» در روز سهشنبه به اتهام عضویت در گروه«جیش العدل» خبر داد و آنان را متهم کرد که در سال ۱۳۹۶ چهار مامور نیروی انتظامی جمهوری اسلامی را کشتهاند.