گزارشها از ایران حاکی است که مناطقی از شهر تهران، بوکان و آبدانان شامگاه شنبه دوازدهم آذر صحنه اعتراضات خیابانی علیه جمهوری اسلامی بود.
معترضان شب گذشته در منطقه اکباتان تهران با سر دادن شعارهای انقلابی خواستار سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی و برقراری آزادی، دمکراسی، رفاه و آسایش در ایران شدند.
شهروندان معترض، در «ستارخان» تهران نیز فریاد «مرگ بر خامنهای»، «مرگ بر دیکتاتور» و «فقر، فساد، گرونی میریم تا سرنگونی» سر دادند.
عاکف دانشجوی عضو «کانونهای شورشی» در تهران در پیام ویدیویی اختصاصی به «العربیه فارسی» تاکید کرد که شعار «مرگ بر ستمگر چه شاه باشد چه رهبر» در اعتراضات سراسری و خیزش انقلابی مردم ایران تا سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی ادامه خواهد داشت.
او ضمن تاکید بر اهمیت تدوام اعتراضات تا سرنگونی رژیم گفت کشور در مرحله انقلابی قرار گرفته و این حکومت باید سرنگون و بهعنوان رژیم «کودککش» در تاریخ ثبت شود.
گروهی از خانواده بازداشتشدگان آبدانان، شب گذشته در اعتراض به بلاتکلیفی فرزندانشان که در جریان اعتراضات ضدحکومتی بازداشت شدهاند، مقابل دادگستری آبدانان تحصن کردند.روز شنبه و با نزدیک شدن به ۱۶ آذر، روز دانشجو در ایران، اعتراضات دانشجویی در دانشگاههای مختلف در چند شهر با عمدی دانستن «مسمومیتهای سریالی» و انتقاد از بازداشت و سرکوب دانشجویان، و حاکم شدن فضای امنیتی بر مراکز آموزشی ادامه یافت.
در پی مسمومیت غذایی گسترده دانشجویان در چند دانشگاه ایران با خوردن غذای دانشگاه، روز شنبه ۱۲ آذر دانشجویان در دانشگاه خوارزمی کرج شعار دادند: «دانشجو مسموم میکنه، نشسته توجیه میکنه.»
تجمع دانشجویان دانشگاه خوارزمی کرج در پی انتشار اخباری مبنی بر عمدیبودن مسمومیت غذا، ۱۲ آذر
دانشجویان معترض همچنین استعفای مقامات دانشگاه خوارزمی را خواستار شدند.
مسمومیت غذایی دانشجویان تاکنون در دانشگاههای مختلف از جمله الزهرا در تهران در روز سوم آذر، در دانشگاه صنعتی اصفهان روز پنجم آذر، دانشگاه صنعتی اراک در روز نهم و دانشگاه خوارزمی کرج در روز دهم آذر ماه رخ داده است.
یک ویدئوی منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد مقامات حراست دانشگاه روز شنبه برای جلوگیری از نشستن یا ایستادن دانشجویان معترض بر روی سکوهای محوطه دانشگاه روغن ریختهاند.
شماری از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران نیز در اعتراض به برقراری جو امنیتی در محیطهای آموزشی و بازداشت و سرکوب دانشجویان تحصن کردند.
در این کنش اعتراضی، شعارهایی از جمله «آزادی با وثیقه، اینم شده یه حیله» و «گلوله تو خیابان، دانشجوها تو زندان» در دست دانشجویان دیده میشود.
بر روی یکی از پلاکاردهایی که یک دانشجوی متحصن در دست دارد نوشته شده است: «من معترضم و نمیدانم چگونه اعتراض کنم که اقدام علیه امنیت ملی نباشد.»
همچنین تصاویری منتسب به تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه کردستان در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
همزمان با تداوم کنشهای اعتراضی در دانشگاهها، اعتراضات دانشآموزی نیز ادامه دارد.
در سنندج، شماری از دانشآموزان دختر در خیابان با شعار «آزادی آزادی» کردی رقصیدند و با همراهی و تشویق مردم روبهرو شدند.
اعتراضات سراسری ایران که پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت نیروی انتظامی در روز ۲۵ شهریور آغاز شد، تاکنون در تمام استانهای ایران جریان داشته است.
بر اساس گزارشهای حقوق بشری، اعتراضات دانشجویی در این مدت در دستکم ۱۴۳ دانشگاه برقرار بوده و شمار دانشجویان بازداشت شده ۵۸۴ تن ثبت شده است.
علاوه بازداشت صدها دانشجو و صدور احکام سنگین از جمله زندان و شلاق، شمار قابل توجهی از دانشجویان در مراکز آموزش عالی ایران از تحصیل تعلیق شده و ورود آنها به دانشگاهها ممنوع شده است.
«میزان» مرکز رسانه قوه قضاییه، صبح امروز یکشنبه سیزدهم آذر اعلام کرد چهار شهروند این کشور را که خرداد سال جاری بازداشت شده بودند، به اتهام «همکاری با اسرائیل» اعدام کرده است.
حسین اردوخانزاده، شاهین ایمانی محمودآباد، میلاد اشرفی آتباتان و منوچهر شهبندی بجندی چهار شهروندی هستند که پیشتر در ارتباط با «همکاری اطلاعاتی» با اسرائیل و «آدمربایی» به اعدام محاکمه شده بودند. صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز «اعترافات تلویزیونی» این افراد را پخش کرده بود.
خبرگزاری «هرانا»، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بر اساس آخرین گزارشهای دریافتی اعلام کرد از 26 شهریور تا شامگاه شنبه 12 آذر، در جریان اعتراضات ایران 470 نفر کشته شدند که 64 تن از آنها کودک بودند.
بر اساس اعلام این خبرگزاری، در این مدت 18210 معترض هم بازداشت شدهاند که تنها هویت 3537 نفر از آنها مشخص شده است.
بنا به گزارش هرانا، 584 دانشجو در جریان اعتراضات ایران بازداشت و 1129 تجمع شهری و دانشگاهی در کشور انجام شده است.