حمایتهای بینالمللی از خیزش انقلابی مردم ایران در حالی ادامه دارد که جمهوری اسلامی علاوه بر سرکوب خشونتبار خیزش داخلی، از راههای فرامرزی نیز به تلاش برای سرکوب جنبش مردم ادامه میدهد.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، به سمیرا قرایی، خبرنگار ایران اینترنشنال، گفت: «ما از معترضان ایران و خواستههای آنها حمایت میکنیم، اما بحث تغییر رژیم مربوط به ایرانیان است و تصمیم آن نه به ما و نه به هیچ کس دیگری مربوط نمیشود.»
او افزود: «ربط دادن آمریکا به بحث تغییر رژیم در ایران، بیش از همه به نفع رژیم ایران است.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا خاطرنشان کرد: «چیزی که جمهوری اسلامی بیش از همه از آن میترسد، مردم ایران است. رژیم ایران میترسد که مردم این کشور حقوق خود را اعمال کرده و در تجمعات خیابانی صدای خود را بلند کنند.»
ند پرایس گفت: «حکومت ایران به دلیل ترس از مردم این کشور، با چنین خشونت و شدتی علیه مردم خودش واکنش نشان میدهد. همانگونه که از معترضان مسالمتآمیز در نقاط مختلف جهان حمایت میکنیم، با معترضان ایران نیز همراهی میکنیم.»
از سوی دیگر، جاش هالی، سناتور جمهوریخواه، در مصاحبه با آرش علایی، خبرنگار ایران اینترنشنال، بازگشت مجدد دولت بایدن به مذاکره با جمهوری اسلامی را اشتباه خواند و گفت: «ما باید تمام تلاش خود را انجام دهیم تا با معترضان ایران اعلام همبستگی کرده و به جهانیان بگوییم که آمریکا به قویتر شدن این رژیم کمک نمیکند.»
تاد یانگ، سناتور جمهوریخواه، نیز به خبرنگار ایران اینترنشنال گفت: «دولت بایدن باید از راههای دیپلماتیک و از طریق اظهارات علنی از معترضان ایران حمایت کند.»
تام کاتن، سناتور جمهوریخواه آمریکایی، نیز خبر انحلال گشت ارشاد را «کذب» خواند و گفت: «جو بایدن باید با افتخار و با صدای بلند از ایرانیان شجاعی که برای آزادی علیه دولت وحشی خود اعتراض میکنند حمایت کند.»
پیشتر نیز، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، درباره نحوه برخورد جمهوری اسلامی با معترضان گفت: «تلاش برای سرکوب، استفاده از خشونت و عقب نگه داشتن مردم نشانه قدرت نیست. اینها نشانه ضعف است.»
آنتونی بلینکن به معترضان «فوق العاده شجاع» ایرانی درود فرستاد و گفت گزارشهای مربوط به لغو گشت ارشاد مبهم است.
او افزود: «متاسفانه، چیزی ندیدهایم که نشان دهد رهبری ایران رفتار خود را با زنان و دختران بهبود بخشیده یا خشونتی را که بر معترضان مسالمتجو اعمال میکند، متوقف کرده است.»
در همین حال، لارنس نورمن، خبرنگار والاستریت ژورنال، گزارش داد اتحادیه اروپا دوشنبه آینده دور جدیدی از تحریمها را علیه جمهوری اسلامی اعمال میکند که این تحریمها در ارتباط با حقوق بشر در ایران و ارائه پهپاد به روسیه است.
در همین حال، تلاشهای فرامرزی جمهوری اسلامی برای سرکوب اعتراضات ایران ادامه دارد.میخایٔیلو پودولیاک، مشاور رییسجمهوری اوکراین، به گاردین گفت: «روسیه در مذاکرات با جمهوری اسلامی پیشنهاد داده در ازای دریافت موشکهای بالستیک ایران، کارشناسان روسی سرکوب اعتراضات مردمی را به کمک حکومت ایران بفرستد.»
مشاور رییسجمهوری اوکراین خاطرنشان کرد: «به دلیل فشارهای بینالمللی و بحران سیاسی داخل ایران، جمهوری اسلامی هنوز به روسیه موشک بالستیک تحویل نداده و احتمالا این کار را نخواهد کرد. با این حال مذاکرات تهران و مسکو برای ارائه این موشکها ادامه دارد.»
روز سهشنبه همچنین جمعى از ایرانیان ساکن استکهلم با تجمعی اعتراضى مانع برگزاری سمینار روزبه پارسى، برادر تریتا پارسى رییس سابق نایاک، درباره خیزش انقلابی مردم شدند. روزبه پارسى در تلویزیون سوئد گفته بود در صورت فروپاشی جمهورى اسلامى، ایران مانند سوریه خواهد شد.
از سوی دیگر، سیانان گزارش داد: رییسان مجالس عوام و اعیان بریتانیا در ۲۱ ماه نوامبر طی نامههایی به نمایندگان پارلمان بریتانیا هشدار دادند نسبت به احتمال حملههای سایبری و آزارگرانه از سوی عوامل وابسته به جمهوری اسلامی هوشیار باشند.